Reinfeldt konflikträdd

Jag har varit borta från nyheter i över fem timmar och utgick ifrån att jag skulle bli besviken när jag fick höra den nya ministerlistan från Reinfeldt, men det räckte inte.

För miljöministerattrappen är kvar som attrapp, egentligen borde man glädjas, han kommer garanterat ligga som en black om foten på regeringen framöver. Har man ändrat sig från att vara kärnkraftsmotståndare till att bli förespråkare, från att vara naturvän till att förespråka jakt på utrotningshotade djur som varg och val, ja då är han inget annat än – guld för Miljöpartiet.

Det Reinfeldt visar upp är egentligen inget annat än en rejäl beslutsångest, han vet ju om Carlgrens begränsningar och det hade säkerligen funnits andra sysslor för honom i Rosenbad, men möjligen räknar Reinfeldt med att ombilda regeringen så fort Sofia Arkelsten blir känd hos de breda folklagren, på något annat sätt kan jag inte förstå saken.

Sedan finns det säkerligen en hel del annat att kommentera, men jag avvaktar nog ett dygn till innan jag har tagit in alla uppgifter, men visst, Fredrik Reinfeldt visar upp en betydande rädsla för konflikter. Jag återkommer kanske senare när jag hunnit läsa ikapp allt…

it , , , , , ab1234567 ex123456 svd123 dn12345

  6 comments for “Reinfeldt konflikträdd

 1. Erik
  5 oktober, 2010 at 20:48

  Tja, hade han inte utökat antalet ministrar men fördelat efter mandat så skulle du skrivit att han körde över de mindre partierna. Hade han inte utökat antalet ministrar men låtit de mindre partierna behålla sina så hade du sagt att han lade sig platt för småpartierna av rädsla för splittring. O.s.v.

  Förra mandatperioden visade oss var att oppositionens anhängare hatar allt alliansen gör oavsett om det faktiskt är bra eller dåligt. Man kan därför med lugn låta bli att lyssna på dem eftersom de inte tillför något till debatten.

  • 5 oktober, 2010 at 20:59

   Man kan därför med lugn låta bli att lyssna på dem eftersom de inte tillför något till debatten.

   Fast du klarar ju inte det riktigt… :-)

   • Erik
    6 oktober, 2010 at 09:01

    Haha, nä, men jag tycker ju du skriver bra även om du har fel åsikter :)

 2. 5 oktober, 2010 at 23:18

  Jag förstår inte heller hur Carlgren kunde bli kvar, efter den kritik som Naturvetare, biologer, miljövetare, SNF, fältbiologerna etc. har uttryckt. Carlgren är för övrigt officiellt utesluten ur fältbiologerna efter att tidigare ha varit en aktiv medlem i denna organisation.

  Jag håller med om att det är guld för mitt eget parti.

  Jag fasar också över utnämningen av en moderat som infrastrukturminister, även om det är svårt att göra ett sämre jobb än Torstensson, samt utnämningen av finansmarknadsministern Peter Norman med ett enda tydligt uppdrag nämligen att se till att sälja Telia Sonera, Nordea och SBAB så fort det är möjligt av rent ideologiska skäl. I övrigt ligger väl allt i linje med det förväntade.

 3. Daniel
  6 oktober, 2010 at 09:36

  Man får dock inte glömma av att den borgerliga media (och särskilt ledarsidorna) ifrågasätter ju allianzen lika mycket såsom Joseph Ratzinger ifrågasätter bibeln.

  Med tanke på att Ulf ”gå över lik” Kristersson hamnade i regeringen utan att ifrågasättas av media så visar det bara att Reinfeldt kan i princip införa en fasciststan medan ledarsidornas hyllningskörer blint kör på.

 4. Martin Forsman
  6 oktober, 2010 at 19:13

  Renfeldts ”nya” regering innehåller alltså:

  – En vapevägrare som försvarsminister.

  – En utrikesminister med kontakter bland såväl krigsherrar i Sudan som skumma oligarker i f d Sovjetunionen.

  – En miljöminister vars främsta merit är att ha återinfört den illegala vargjakten på rent populistisk grund utan stöd av vetenskap.

  – En jämnställdshetsminister med status-quo som uppsatt mål.

  SUCK … var är det Sverige jag älskar påväg.

Comments are closed.