Reinfeldt hånades

Fredrik Reinfeldt blev respektlöst behandlad i EU-parlamentet, något som inte drabbade Frankrikes president Sarkozy när han var där i samma ärende som Reinfeldt, att tala som representant för ett ordförandeland.

Expressen: ”- Rubbish! Struntprat! Sveriges statsminister, van vid det lugnare debattklimatet i riksdagen, kom av sig för en sekund. Rösten tillhörde Godfrey Bloom, som representerar brittiska missnöjespartiet UK Independence Party. Han fortsatte lyssna en stund, skrattande för sig själv. Sedan slängde han hörlurarna i bordet och gick ut. Tysken Daniel Cohn-Bendit, stridbar ordförande i den gröna gruppen, visade sitt missnöje på annat sätt. Med en överdrivet stor gäspning. Men Bloom och Cohn-Bendit dök i alla fall upp, till skillnad från de flesta av deras kollegor. Ungefär två tredjedelar av de 736 stolarna i Europaparlamentet gapade tomma under debatten om Sveriges ordförandeskap.”

Samtidigt så ska nog statsministern vara glad för att han var där nu, det kommer säkerligen att låta annorlunda då han kommer dit för att avsluta Sveriges ordförandeskap. Då är det betydligt fler än svenskarna som har upptäckt vad han går för, och vilken sorts prioriteringar han gör. Blev han hånad nu så kanske det blir tjära och fjädrar nästa gång. Och visst, han jobbar på det. Han har ännu inte talat om den pandemi som Europa och världen drabbas av, det enda man hört från regeringens sida är att landstingen får stå för vaccinkostnaden själva, trots att de beordrats att köpa in vaccinet.

Expressen frågar sig också om Sverige är redo för en pandemi. Det är vi nu inte, av flera olika skäl. Bland annat håller moderaterna och de övriga


borgerliga partierna på att sälja ut den lokala vården i form av Vårdval Stockholm. Resurserna fördelas orättvist och förorten Jordbro får väsentligt mindre resurser än de rikare norrförorterna. Den räkningen ska också betalas längre fram, och den kommer att få betalas av de partier som svikit sitt uppdrag och de råkar vara de borgerliga.

Dagens Nyheters ledarsida har tagit ställning för en avgiftsfri vaccinering medan läkaren Sven Britton oroar sig för att den vanliga influensan glömts bort av myndigheterna på SvD Brännpunkt. Aftonbladet beskriver Reinfeldts möte med EU-parlamentet som att han fjäskade för parlamentets gruppledare, förra gången han var där svarade han den konservativa gruppledaren snorkigt. Reinfeldt kommer att bli ihågkommen.

i Andra om: , , , , , , ex1 dn svd ab t

[tags]Reinfeldt, EU, Ordförandeskapet, H1N1, Svininfluensan, Vårdval Stockholm, Politik[/tags]

  5 comments for “Reinfeldt hånades

 1. 16 juli, 2009 at 15:54

  Sverige är ett avvikande land som får vänja sig vid att ingen vill lyssna på dem. Det är ju ganska skönt att höra att Rheinfeldts landsfadersgestalt inte fungerar där nere.

 2. Pingback: Svenne Y
 3. Styvbard Hårdnacke
  16 juli, 2009 at 17:24

  Skönt att Ollonet Reinfeldt inte har medvind överallt där han går!

 4. ina
  17 juli, 2009 at 16:52

  Inte för att jag tycker den käre Reinfeldt är ngn inspirerande talare precis lol lol, men det här ödet hade säkert drabbat även en svensk socialdemokrat! Vi svenskar får nog lära oss inse att vårt lilla och avlägsna land aldrig kan åtnjuta samma intresse som de stora folkrika tunga länderna i EU; Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Spanien och Italien. Och numera också för den delen Polen (38 miljoner inv)! Och hånad, ja allting är ju relativt, men r i k t i g t så ömhudad går det nog inte att vara som politiker när man kommer ut i vida världen….

 5. 18 juli, 2009 at 09:12

  Största misstag han gjorde var att ge Calle Bildt ministerpost i utrikes departement! På så sätt har Fredde suddat bort sig själv när det gäller internationella kontakter.
  Samtidigt tycker jag att Calle är mest kompetenta utrikes minister som Sverige har haft genom tiderna. Men, om en statsminister vill synas och uppskattas, borde han knuffa bort Calle!

Comments are closed.