Reinfeldt får mig att somna i soffan


Jag lyssnade på riksmötets öppnande på radio, och eftersom det som vanligt kändes lite segt så lutade jag mig lite i soffan, det skulle jag inte ha gjort, för samtidigt började Fredrik Reinfeldt tala.

Vi måste ta ansvar sade han, han menade att mode-
raterna alltid hade gjort just det, tagit ansvar. Men det har inneburit att de som redan har det bra ekonomiskt fått det ännu bättre ställt, de som har det sämst har fått det ännu sämre. Den ekonomiska ojämlikheten har ökat markant och idag, efter att han har varit statsminister i fem år, så har moderaterna rivit upp mycket av det som vi tidigare har kallat välfärd.

Hade jag tittat på det på TV så hade jag sett en man som sannolikt hade en mycket mörk kostym, troligen en slips i dämpad färg, kanske röd, kanske grön. Han fick mig att somna där i soffan genom att göra det han är bra på, bara genom att mala på och mala på. Ordet ansvar är hans mantra, jag frågar mig ofta vad det är för sorts ansvar. Det enda han är konsekvent i det är att försämra för dem som allra minst behöver försämringar och förbättra för dem som redan har det bra.

Månadsmärket i kollektivtrafiken har just ökat, när det gäller högkostnadsskyddet för sjukvård så kommer den att bli dyrare, likaså egenavgiften för läkemedel. Men att höja skatten för multimiljonärer och dem som äger fastigheter i Danderyd är inte aktuellt.

Själv vet jag inte, jag tycker att samhället har blivit bra så mycket kallare sedan Reinfeldt kom till makten. Allt mer av den offentliga verksamheten privatiseras, och vinsterna från skolor, privata vårdcentraler och liknande går ofta iväg till skattebefriade konton i Västindien. (forts nedan..)

Här i Stockholms län har vi fått Vårdval Stockholm, en av fru Reinfeldts käpphästar. Det betyder att vi inte längre kan välja var vi vill ha vård, den precisa motsatsen till namnet på reformen. Jag vill personligen ha en doktor som är anställd av landstinget, men det får jag inte. Jag hänvisas till en privat klinik som ägs av familjen Wallenberg och deras Investor AB. Och när det gäller de specialistläkare jag träffar så har det varit i princip en ny läkare varje gång jag besöker det vårdföretag som är mitt enda alternativ. Det är mitt enda val i dessa vårdvalstider.

Som hjärtpatient är man inte speciellt uppkäftig, även om jag tror att vårdgivaren tycker att jag tillhör de mest bråkiga. Skulle verkligen Fredrik Reinfeldt mena att han tar ansvar så skulle han på egen begäran avsluta sitt uppdrag som svensk statsminister. Det kommer han inte att göra, därför faller ansvaret på oss andra. Valrörelsen 2014 måste bli den bästa vi gjort i mannaminne.

it Andra om: , , , , ab1 ex1 dn svd1 svt ekot


8 svar till “Reinfeldt får mig att somna i soffan”

 1. Jag såg lite slött på pampigheterna och hörde knugens stapplande tal…sedan kom herr staatsministern med sina grejer som du skrev.

  Jag stängde av TV:n.

 2. Det där med Ansvar som Reinfelf tjatade om lät ju roligt,samtidigt som han är ansvarig för den nedmontering av våra Trygghetsförsäkringar som i sin tur har lätt till en total ekonomisk katastrof för väldigt många!

 3. Den borgerliga MYSTIKEN: arbetslinjen påstås fortsatt gälla. Eller så ett försök att lätta upp den tråkiga stämningen med en vits?

  alliansen:”-Vår arbetslinje!”
  folket:”-..eh?”
  alliansen:”-Vår arbetslinje utan jobb!”
  folket:”-Jaså den ja, ja nu fattar vi.”

 4. Ansvar är det som Reinfeld anser han tar när han fixar alla dessa skattelättnader för sina meningsfränder, främst de rikaste och vidgar klyftorna mellan oss .
  Om jag inte vore så upprörd och inte så tydligt ser konsekvenserna av hans ”reformer, så skulle jag ha skrattat ut karlf—-”r
  För så korkat handlar han!!!
  Jag orkar inte heller lyssna mer än ett par minuter på honom. Det är både innehållet i talet
  och den raspiga, entoniga rösten som får mig att vilja ryta: Tyst!
  Kul att han återigen har tagit på sig landsfadersrollen när de gäller de utnyttjade barnhems- och fosterbarnen.
  Så kan de gå när man befinner sig i minoritet i Riksdagen trots sin storvulenhet,

 5. Ja du. Som kvinna var det lätt att hålla igång simultankapaciteten. Medan jag lyssnade på statsministern passade jag på att städa. Då statministern också är förtjust i att hålla i en dammsugare tycker jag han kan syssla med det istället för att köra Sverige i botten vad det gäller bostäder, vård, skola och omsorg.

 6. Renifelt och Borg har gjort Sverige till ett med stora sociala skillnader.
  Unga gamla och ensamstående samt sjuka. Har väl aldrig haft det så svårt. Vi går på knäna . Mat Hyra sjukvård m.m. har bara blivet högre och högre.
  Dessutom bara väntar regeringen att de gamla ska gå ur tiden så dom inte bekostar samhället något. Därför halas åren ut nu på skattesänkningar till 2012-2014.
  Ingen tar tag i detta. Till och med läkarna vill inte ge vård till en 71 åring som har smärtor. SVARET till henne du ( du får leva med dina smärtor – Du är för gammal)

  Hur många som vill ha kvar denna regering låter visa sig? Men det finns ju många hög inkomstagera i vårt land, som är lika empati lösa som De som styr landet.

  Hur många som vill ha den nuvarande regeringen

 7. Reinfeldt är en robot, ni vet, en av de där som pajar världens aktiemarknader med högfrekvenshandel och som samtidigt är inställd på mode: ”söva massorna med en aldrig sinande ström av ord, ord, ord, ord…”. Den är f-n läskigare än Terminators!

 8. Alliansen har förändrat språket, när folk som tänker ägna sig åt bohemiskt dagdriveri eller sova bort eftermiddagen eller låta något förfalla kan de säga att de ”tänker gå & ta sig lite ansvar”. Språket förändras & alliansen har inte gjort mycket i övrigt MEN man har gjort detta språkliga avtryck. Alltid något.