Reinfeldt & Borg slipper nyval, tror de…


Nu har jag lyssnat till Anders Borg och Fredrik Reinfeldt, de började givetvis med att berömma sig själva för den kloka politik de hade fört, sedan kom de in på resultatet av den politiken och hävdade att kommande ändringar beror på den finanskris som råder i EU och i USA, inte på det faktum att vi har en minoritetsregering.

På Reinfeldt och Borg lät krisen betydligt allvarligare än när man lyssnar/tittar på seriösa media, eller läser papperstidningar. Det faktum att de backar om jobbskatteavdraget innebär att de skjuter regeringskrisen framför sig, de skulle annars ha förlorat omröstningen i Riksdagen, något som antagligen hade lett till en misstroendeförklaring och kanske nyval. Nu slapp de en sådan situation och försöker istället framstå som uppriktiga och ansvarstagande.

De talade dessutom om hur seriösa de är när de meddelar att de inte kommer att sänka skatten för pensionärer, något som de hade lovat. Dessutom bromsar de andra investeringar som hade kommit folkflertalet till del. En av konsekvenserna blir enligt dessa att sysselsättningsökningen blir mindre, de har ju sagt att graden av sysselsättning kommer att gå upp, vilket är ett faktum som på sikt skulle betyda att arbetslösheten minskade. De har hela tiden hävdat att den ska minska, men i och med nya talet om att sysselsättningsökningen blir mindre så friskriver de sig även från löftet.

Det faktum att de ställer in andra fördyringar innebär konkret att vi nu går in i en period som kommer att präglas av social nedrustning, och allt för att ekonomin i vissa EU-länder är dålig, plus att samma sak gäller i USA.

På svenska betyder det att vi inte ska vänta oss några lättnader eftersom ekonomin uppenbarligen inte är så välskött som de tidigare gjort gällande. Dessutom så kan regeringen nu spendera eventuella överskott på annat, som t.ex. en sänkning av företagsbeskattningen, också det med motiveringen att man gör det för att få fart på ekonomin.

Som jag ser saken så finns det ingenting som tyder på att de nyliberala samhällsförändringarna mattas av, snarare tvärt om. Det ska bli intressant att se vilka statliga företag som nu kan bli aktuella för utförsäljning på realisation. Allt för finanskrisens skull förstås sa de som hela tiden har berättat för oss vilken tur vi har att det just är moderaterna som bestämmer i landet.

it Andra om: , , , , , , , , , svd


14 svar till “Reinfeldt & Borg slipper nyval, tror de…”

 1. Försök gärna hålla räkningen på hur många kända politiska kommentatorer som nu kommer att underlåta att nämna detta med att regeringen ändå skulle ha förlorat jobbskattefrågan i höst. Den officiella sanningen lyder ”ansvarstagande” och inte ”taktiserande”.

  I övrigt noterar jag bara att Reinfeldts stående ansiktsuttryck, ledsen hund, nu verkligen kom till användning vid ett lämpligt tillfälle.

 2. Jag tycker att socialdemokraternas talesperson, Tommy Waidelich, i ekonomiska frågor låter mycket mycket svag. Hörde honom i Studio-1 och han svävade på målet och tyckte bland annat att Sverige skulle köpa Euro-obligationer. På honom låter det som om han vill gå med i Eurosamarbetet, man kan ju bli kallsvettig för mindre…

  • Man kanske skall rensa ut nyliberalerna ur S också. Klart de känner sig lite handlingsförlamade nu de med, vad skall man göra när det inte finns någon högerväg som leder frammåt?

  • Håller med…genom att bara hålla med Renfelt & Co ger inga poäng.

   Det ger iofs inte herr staatsministerns framträdande i Rapport heller..slingerbult och papegojaaktig eller taxögon/öron om man så vill för hela slanten.

   Ush för bägge!

  • €-obligationer ? Jo, jag tackar, det är precis vad vi inte behöver i ett läge som detta, ungefär lika lite som ett grundlagsfäst EU-medlemskap eller skoskav.

   Just detta med socialdemokratins schizofreni på höger-vänsterskalan kommer att (för)bli deras olycka, man tycker att dom borde ha fattat budskapet efter landsfader Persson, men tydligen icke. Det där partiet måste demonteras i sina beståndsdelar och totalsaneras.

 3. bara att hoppas att de rödgröna gör gemensam sak med SD och röstar ner borgarna i höst, nyval skulle inte sitta helt fel

  • Du menar givetvis att SD slutar gå i regeringens ledband, för det är allt som krävs för att naturen skall ha sin gång.

    • Det är patetiskt att se hur Rensvält bannar oppositionen när Sd
     någon gång röstar med de rödgröna.
     Istället för att de nio av tio gånger röstar med
     moderutterna och deras ”reformer.”
     Nu skulle alliansen med all säkerhet ha utlöst en ordentlig regeringskris om det femte jobbskattedraget lagts fram.
     Därav den plötsliga omsorgen om landets ekonomi.
     Vi pensionärer får heller inte de skattelättnader som föreslagits.
     Men vi är vana vid att få betala för bank-och finansinstituts exesser
     med våra pengar.
     Fan!!!

  • Då SD är överens med alliansen i 9 av 10 frågor så är de nog nöjdas med nuvarande ordning…

 4. Det måste bli nyval alliansen är de värsta samhällsförstörarna som har funnits i Sveriges riksdag.
  De är absolut inte regeringsdugliga.

 5. Reinfeldt och Borg undvek i dag ett Nyval! Så nästa fråga är nu hur Restaurangmomsen skall genomföras? Jag skjuter dom den på framtiden så sitter dom där dom sitter till 2014…