Regeringen skapar fler jobb på – Säpo


Regeringen fullföljer sin skattepolitik som ger mångfalt mer till höginkomsttagarna jämfört med dem med lägst inkomster. Man höjer dessutom gränsen för statlig inkomstskatt till med 3300 till 31700 vilket ger höginkomsttagare en extra skattelät-
tnad på minst 660 kronor i månaden. Det betyder i praktiken att de som redan har får mer och att de som intet har får mindre. Vilka konsekvenser det kan få på lite längre sikt tycks regeringen inte ens ha funderat på.


AB:
”Allianspartierna vann valet på löftet att återställa arbetslinjen. Det handlade om ”jobbpolitik”. Och medan högkonjunkturen i två år skapat ökad sysselsättning har många väljare förvånat konstaterat hur trygghetssystem urholkats och klyftorna ökat. … Nu visar regeringens egna prognoser, framställda före den senaste internationella krisen, att sysselsät-
tningen viker. Arbetslösheten kommer att öka både nästa år och år 2010. Och inte nog med det. Nedrustningen av trygghetssystemen innebär att de sociala effekterna blir större än tidigare.”

Dessutom tar Anders Borg till brösttoner och säger att Sverige står bättre rustat i den ekonomiska oro som finanskrisen skapat tack vare en bra och genomtänkt borgerlig politik. Enligt Aftonbladet har han sagt att finans-
krisen kan leda till en mild konjunkturav-
mattning, så här skriver Aftonbladet om den budget som Borg presenterade:

AB: ”Borg, eller åtminstone hans stab i departementet, tycks känna sig aningen generade över finansplanens klena huvudavsnitt om världsekonomin. De bygger därför upp alternativscenarier, av vilka ett är påtagligt pessimistiskt. Enligt skräckscenariot driver USA:s finansiella problem fram en recession med betydande negativa följder för världsekonomin. Därmed skadas den svenska exporten. Huspriserna sjunker och med dem hushållens förmögenhet och konsumtionsbenägenhet. Tillväxten måste skrivas ned drastiskt, liksom sysselsättningsnivån. Den ekonomiska nedgången håller i sig ända till 2013.”

I radions P1-morgon upprepade han idag sitt ständiga mantra, ålderspensionärerna ska inte få det bättre därför att det motverkar ”arbetslinjen”. Han sade inte exakt de orden, men det var kontentan. Pensionärerna får 60 kronor mer, läste jag i någon tidning, medans de som har en månadsinkomst på 31700 eller mer får allra mest, där handlar det om tusen-

Borg

lappar. Jag vet inte vilka regeringen lurar med detta tal, inte många i alla fall om man ska utgå ifrån opinionssiffrorna. Det tragiska är att socialdemokratin inte har något att berätta om sin kommande politik, inte annat än att de inte kommer att ändra den inriktning som borgarna valt.

Det gör att jag verkligen undrar om (s) kom-
mer fortsätta att ha bra opinionssiffror. Rimligen måste befolkningen höra att Mona Sahlin inte har för avsikt att ändra politiken annat än marginellt, när den insikten når folkflertalet så tror jag att vi kan komma att få se dramatiska reaktioner i opinionsmätningarna gällande missnöjespartiers ställning. Är det något man kan säga om svenskarna på ett generellt plan så är det att de värdesätter det som kallas välfärdssamhället och att skola, vård och omsorg sätts i första rummet.

Risken är att den borgerliga politiken leder till ett ökat antal anställda, men att ökningen hamnar på Säpos livvaktsavdelning. AB123 DN12345 SvD12345 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Anders Borg, Budgeten, Högerregeringen, Pensionärerna, Skattelättnader, Inkomstfördelning, Välfärd, Säpo, Livvakter, Högerpolitik, Missnöjespartier, Mona Sahlin, Socialdemokraterna, Politik[/tags]


19 svar till “Regeringen skapar fler jobb på – Säpo”

 1. Inför förra valet hävdade man ett år innan i sifo ody. mätningar att det var borgerlig majoritet. Det blev det också. Men att det var en mycket stor skillnad. Att högern ledde med minst tio procentenheter.
  I valresultatet för 2006 visade det sig att det inte var några 10 % skillnad utan några % bara.
  Skillnaden mellan blocken nu i riksdagen är inte särskilt stor.
  Det ska tas i beaktande bakvänt med alla påståenden nu att socialdemokraterna ensamt klår höger alliansen och nu är det två år innan.

 2. De nya skattesänkningarna för innebär ju bara att regeringen vill en enda sak, att vi svenskar ska tjäna mer pengar!! Då får ju alla mer av kakan, eller?!

 3. Stefan: ”De nya skattesänkningarna för innebär ju bara att regeringen vill en enda sak, att vi svenskar ska tjäna mer pengar!! Då får ju alla mer av kakan, eller?!”

  Du har antagligen åtdragit din ngn skada när du spelat rugby Stefan, använder ni inte hjälm? :-)

 4. @Stefan
  Gammalt skåpmat från SAF: Kakan måste växa innan vi kan fördela den! Kakan har vuxit oavbrutet sedan slutat av 1800-talet i Sverige och klyftorna ÖKAR nu mer ÄN NÅGONSIN TIDIGARE!

 5. Hörru Jinge, kan du inte skriva ett inlägg om försvaret?
  Om satsningar och omstrukturering.
  Även varför vissa gamla vänsterrävar romantiserar Ryssland fortfarande när utvecklingen där är egentligen tvärt emot vad Marxismen står för.

 6. Huh?

  Jag har skrivit om försvaret förut, vill ha ett värnpliktsförsvar som omfattar alla. Tjejer som killar, kortare utbildning, bara tre månader. Inriktning på stadsgerillakrigföring och pricksskytte… :-)

  Jag tror inte att vänsterrävar romantiserar Ryssland. Det är ett skitland som är krigiskt och dess ”demokrati” lämnar mycket i övrigt att önska.

  Vad nu det har med min bloggpost att göra…

 7. Stefan, Regeringens arbetsmarknadspolitik bygger på iden att vi har ett för litet utbud av arbetskraft, därför ökar man de de ekonomiska skillnaderna mellan de som arbetar och de som ”parasiterar”. Detta är kanske möjligtvis rätt recept mitt i en högkonjuktur men det är knappast rätt recept när världen är på väg in i en djup och lång lågkonjuktur.

  En annan tänkt effekt av de nya skattesänkningarna är ju att med mer pengar i fickan så ska vi konsumera mera och på så sätt hålla igång ekonomin. Jag tror att det är fel tänkt. Jag är en av vinnarna i budgeten och kommer att få närmare en tusenlapp per månad i sänkt skatt, samtidigt gör konjukturen att chansen ökar att jag blir arbetslös, om jag blir arbetslös så minskar min månadsinkomst med över tiotusen kronor netto. Så för mig personligen så skulle tex en höjning av taket i a kassan vara en bättre ”stimulansåtgärd” än sänkt skatt.

 8. Ja ja, det där med låg och medelinkomttagare är väl ett relativt begrepp. Kanske Borg själv anser sig vara medelinkomsttagare och de med bara runt 30 000 i månaden som låginkomsttagare.
  De med mindre är väl för obetydliga att bry sig om.

 9. Jag tycker att det är konstigt att inte fler kräver att vi ska få nyval. Inte för att jag vet vad det skulle tjäna till med Mona Sahlin som statsminister, men ändå…?

 10. Jag tror att regeringens politik bygger på iden att folk tycker om pengar och blir glada och positivt inställda till regeringen för at sedan kunna tänka sig at rösta på dem i nästa val.
  Som ett godisregn till de redan välbeställda medan de som drabbats hårdast av deras förakt för svaghet anses som hopplösa att omvända, de får inget godis.

 11. Det är väl klart att regeringen satsar på säpo, det är i ren självbevarelsedrift för snart har de gjort sig till ovän med nästan hela svenska folket och då måste de ha någon som spionerar och skyddar dem. För det kan bli något argt fruntimmer eller gubbtjyv som plockar fram brökaveln eller yxan, sånt måste ju säpo veta och spana efter. ;)

 12. @thomas (ironi)
  Varför inte koppla antalet röster till årsinkomsten i stället – varför gå omvägen?
  Det vill säga att de som tjänar mer än 29 000 kr/mån får räkna sina röster som dubbla; och de som tjänar över 60 000 kr/mån för räkna sina röster som fyrdubbla osv? De som tjänar under 20 000kr/mån behöver inte rösta alls!

 13. Ärligt talat hur markerar man sin text med nån sorts ironimarkering?! Men visst fan e det väl så att ska man tjäna på skattesänkningen så gäller det att löneförhandla stenhårt med chefen nu, vilket iof är lönlöst i mitt fall. Våra doktorandlöner är omöjliga att påverka här, och facket verkar rätt lamslaget.
  Och svar nej nån hjälm har man inte, de flesta skadorna brukar för övrigt vara alkoholrelaterade inom den idrotten, vilket för övrigt har gjort mej överintelligent…

 14. Ja det betyder för mig som har taskig lön att jag inte får någonting alls. Men de som tjänar 30+ tusen får allt. Hygglo gäng högern…

 15. ”Man höjer dessutom gränsen för statlig inkomstskatt till med 3300 till 31700 vilket ger höginkomsttagare en extra skattelät-
  tnad på minst 660 kronor i månaden. ”

  Haha. Höginkomsttagare?