Regeringen, en osund PR-byrå


Att regeringsarbetet alltmer handlar om olika slags PR-verksamhet vet vi, när regeringen ska fatta ett beslut så är den första frågan – hur ska vi lägga upp det för media?

AB: ”Sverige har världens åttonde största pr-verksamhet. Det maskineri som nästan krossade en svensk filmare snurrar överallt i Sverige. Dolda agendor och nertystade skandaler, ja Per Schlingmann omvandlar just nu regeringskansliet till ett enda stort pr-företag.

Varenda tjänsteman ska bli en agent för alliansregeringens politik.

Det kan behövas nu när den borgerliga politiken nafsar medelklassen i hasorna. Så länge det bara var sjuka och ¬arbetslösa förortsbor som drabbades struntade regeringen i protesterna mot A-kassa och sjukpeng.”

Det är i grunden en osund metod att först klara ut vad man ska säga till media, och sedan driva igenom beslutet. Det vi väljare får oss till livs är det som mediestrateger nära Per Schlingmann listat ut, har ett beslut negativa konsekvenser så talar man tyst om saken, det blir med andra ord en grovt tillrättalagd bild som matas ut från Rosenbad, vad det får för konsekvenser ur demokratisk synpunkt är oklart, meningen är helt enkelt att ingen ska ifrågasätta regeringens agerande.

Dessvärre så är detta en medveten strategi från regeringens sida, Schlingmann har bestämt att det är såhär det ska fungera och inte ens Reinfeldt och Borg har rät att opponera sig. Meningen är att regeringens goodwill ska vara så stark 2014 att ingen ens reflekterar över att rösta på (S).

it Andra om: , , , , , ab1 sr dn12 svd12


6 svar till “Regeringen, en osund PR-byrå”

  1. ”Varenda tjänsteman ska bli en agent för alliansregeringens ¬politik.”
    Förmodligen oavsiktligt men passande – ”¬” är den logiska symbolen för negation eller ”icke”.. ;)

    • Det är nog inte det som är problemet. Modernismen är högst närvarande i alla 8 riksdagspartier. Det är bara nischandet som skiljer dem åt.

  2. Just detta oundvikliga att även dom i Medelklassen kan drabbas av Sjukdom,och när all ekonomin hänger på att man är frisk och har Arbete, och tror att man är immun mot alla sjukdomar, och som inte drabbar mig, som bara drabbar dom ”(lata sjuka arbetslösa i Förorterna)”.Det är inte förrän då Medelklassen börjar känna av Reinfeldts och Borgs s.k Arbetslinje, och det är då det börjar ”bränna under fötterna”. Drabbas man då också av en sjukdom som är av lite av det allvarligare slaget och är lite äldre, så är det då även dom i Medelklassen märker hur Försäkringskassan hanterar de Sjuka..!

  3. Med tanke på de (s)enaste utspelen om att återuppliva Kunskapslyftet med hänvisning till de…goda resultaten som man tyckte sig se att det hela gav, så kanske färre än väntat reflekterar över ett rött borgerligt alternativ? Vänsterhalvan inom (s) har nu ett enormt ansvar för att förhindra att den ”borgar-mumie” som anas där inne bland skuggorna bryter sig lös & börjar härja fritt igen. Att dra i handbromsen innan det är för sent, med stolliga valrörelser & symbolpolitisk arbetslöshets-bekämpning överst på dagordningen.