Quislingen Mahmoud Abbas

Igår gick Mahmoud Abbas presidenttid ut, och från och med då så har den Palestinska myndigheten ingen president. Men det hindrar uppenbarligen inte media att tala om Abbas som om han vore palestiniernas främste företrädare.

VG.no: ”Hamas har sagt at de vil anse eventuelle utplasserte styrker på Gazastripen som okkupanter. Men president Mahmoud Abbas ønsker internasjonale styrker til de palestinske områdene så raskt som mulig. – Vi ønsker internasjonale styrker utplassert på Vestbredden og Gaza, sa Abbas på en pressekonferanse etter et møte med Egypts president Hosni Mubarak i den egyptiske hovedstaden Kairo lørdag morgen.”

Mahmoud Abbas har fått ett stort antal miljoner till sitt Fatah beroende på att Hamas vann det palestinska valet. Omvärlden var glad när det skulle bli ett palestinskt val, när valet var över så var även glädjen över – i omvärlden.

Palestinierna förstod inte att ordet demokrati betyder att man ska rösta som USA och Israel vill, inte att man ska rösta efter eget huvud.

Hur det gick sedan vet de flesta. Det många är okunniga om är att USA och Israel har utbildat mängder med Fatah-medlemmar till poliser. Skulle man jämföra det med Sverige så skulle vi ha Moderat-poliser och Sosse-poliser. För att förstärka dessa polisers motivation så betalar man dem i dollar och lönen är så pass väl tilltagen att de kan leva gott på den, något som annars är mycket ovanligt på Västbanken.

Mahmoud Abbas har fått privata donationer insatta på ett konto i Schweiz från både USA och Israel, och nu var han tydligen och höll presskonferens med despoten och diktatorn Hosni Mubarak. Lika barn leka bäst sägs det, men faktum kvarstår, Abbas sover betydligt bättre i Egypten eller Jordanien än hemma på Västbanken. Personligen är jag förvånad över att det inte sker fler attentatsförsök mot honom än vad det faktiskt gör, men en palestinsk vän hävdar att det beror på att han omger sig med Israel-tränade poliser, medlemmar i Fatah.

Igår borde han ha kungjort val till presidentposten, men det gjorde han inte. Det betyder att västs strävan efter ett demokratiskt Palestina nu sannolikt

har tagit ett par steg bakåt. Eftersom han fortsätter representera ”Palestina” utan att vara vald till detta så har vi nu bevittnat hur ett hårt drabbat folk gått från något som i alla fall till namnet skulle föreställa demokrati, till något som närmast kan betraktas som diktatur, precis som resten av arabvärlden.

Samtidigt i Gaza så fortsätter Israel sin låtsas-
respekt för krigets lagar. De varnar civilpersonerna först med flygblad innan de dödar dem. Det är tämligen speciellt för sionismen, en slags humanitär touché över dödandet.

AB1234 DN12 SvD12 it VG12 Dbl12

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Quisling, Mahmoud Abbas, Mutor, Hosni Mubarak, Schweiz, Fatah, Hamas, Folkmord, Israel, Palestina, Etnisk rensning, Antisemitism, Bombningar, Mellanösternkonflikten, Krigsförbrytelser, FN, Genevekonventionen, Mänskliga rättigheter, Politik[/tags]

  57 comments for “Quislingen Mahmoud Abbas

 1. Sara G
  11 januari, 2009 at 17:17

  Balool, det är hur lätt som helst att installera Linux.
  Du slipper en hel del om du gör det…

 2. jgb
  11 januari, 2009 at 17:53

  Håller med Sara G , prova denna länk och ladda ner en skiva.

  http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

 3. T J
  12 januari, 2009 at 03:18

  Ser at propagandistene fra DB prøver seg her også det morsomme er at under krigen (vk2)ville de ha spradet rundt i ridebukser og svarte høyskafta støvler språket er ikke til å ta feil av.Tenker da på G og O D.T J.

 4. Martin
  14 januari, 2009 at 02:08

  Det är mycket viktigt att världen inte glömmer bort den roll quislingen Abbas har. Jag kan inte förstå hur han som palestinier ens kan sitta i samma rum som mördarna i Israels Regering, än mindre ”förhandla”.

  Att han dessutom saknar mandat att förhandla från första början gör ju inte saken bättre. Hoppas han får ett varmt mottagande av ”sitt” folk när, eller jag kanske ska säga om, han vågar sig tillbaka till Västbanken.

  Nej, för förädare som Abbas känns nästan en kula i skallen som ett för milt straff. Han kanske borde göra Olmert, Livni och Perez sällskap till Krigsförbrytartribunalen i Haag där de snart bör ställas inför rätta för brott mot mänskligheten.

Comments are closed.