Prideparadens kölvatten


Idag läste jag en insändare i Dagens Nyheter som hävdade att AFA, Antifascistisk Aktion, inte hörde hemma i Prideparaden. Skribenten menade att festen tog slut i förtid när han såg att AFA var med i paraden. Sedan skriver insändarskribenten mot slutet ”- För mig utgör Pridedefinitionen av villkorslös kärlek och acceptans av allas olikheter och likheter…”. Men skribenten tycks inte själv vara beredd att acceptera vare sig likheter eller olikheter.


Dessutom försvåras skribentens
kökkenmödding av att just fascisterna regelbundet gör motdemon-
strationer och ett flertal år så har Pridebesökarna utsatts för stenkastning och annat. Att antifascister går i Pridetåget torde därför vara både önskat och välkommet. Dessutom så finns det säkerligen lika många homo- och bisexuella antifascister som det gör bland andra grupper.

Att många kritiserar AFA har jag full förståelse för när de är maskerade och bryter gatsten, men i ett sammanhang som Pridetåget ser jag ingen anledning att kritisera, tvärtom.

Foto & © Lasse Strömberg, http://fotolasse.se

i Andra om: , , , , , , , , , , svd12 ab123 dn12 t

[tags]Pride, Prideparaden, AFA, Antifascister, Insändare, DN, Tolerans, Acceptans, Villkorslös, Trams, Politik[/tags]

Prideparaden


6 svar till “Prideparadens kölvatten”

 1. Nu har de självgoda återigen gjort sitt. Att som politiker eller känd av vikt tåga med i de sexuellas parad på offentlig plats har blivit lika obligatoriskt för de ängsligt korrekta, som att en president i västmakterna åker på knalltransport till förintelsemuseet en gång om året.

  Man blir erkänd, lämnad i fred och tomteverksta´n stämplar ”OK” på ryggen.Dessutom kan man få lite extra poäng att hösta in.

  Men bakom glamouren och fjäderboarna bekräftas ännumer och återigen bilden av homofolket som promiskuösa och sexfixerade vulgäriteter. Är dessa privatsaker av sängkammarkaraktär något att föra ut på offentlig plats? Nej givetvis inte, lägg ner skiten.

  Så, nu har jag svurit i sexualtemplet….

 2. Apropå.
  Varför finns det ingen ”Shame Festival” för oss som är hetero och känner ett starkt behov av att gå ut på gatorna och skämmas för det? :-)

 3. Det verkar som vulgär sex är det som det handlar om.
  Var finns kärleken?
  Jag blir så trött på att ytan ska vara allt – verkar ju bara som ju grällare ju bättre.

 4. Härliga kommentarer!

  Michaels och Saras inlägg beskriver ju alltför väl och med önskvärd tydlighet just varför vi behöver Pride…