Per Gudmundson en nyttig…?

Per Gudmundson på Svenska Dagbladets ledarredaktion har snart nått en nivå som inte ens är värd att kommentera, idag berättar han att tidningen Haaretz konstaterat att Mahmoud Abbas, en man som inte är den palestinska myndighetens demokratiskt valde president, är för en fortsatt blockad mot Gaza.

Haaretz: ”Palestinian Authority President Mahmoud Abbas is opposed to lifting the naval blockade of the Gaza Strip because this would bolster Hamas, according to what he told United States President Barack Obama during their meeting at the White House Wednesday. Egypt also supports this position.”

Per Gudmundson/SvD: ”I Sverige är det lätt att få intrycket att den som stödjer palestinierna också naturligen ska vara motståndare till blockaden. Men så enkelt är det naturligtvis inte. Det är faktiskt mycket möjligt att Haaretz rapport är sann. Om inte ens palestiniernas president tycker så, hur representativ för en palestinavänlig opinion är då Ship to Gaza?”

Per Gudmundson har alltid känt till att Mahmoud Abbas är för blockaden, något som han har varit hela tiden. Han var också för Israels anfall mot Gaza, även om han muttrade i någon TV-intervju. Orsaken är givetvis att Hamas vann valet i Palestina, ett val som enligt alla bedömare var rättvist. Så länge som israelerna blockerar Gaza och har Västbanken i sin hand så kan inget nytt val genomföras, således kan Abbas klamra sig kvar vid makten. En bidragande orsak är givetvis att den stora Israel- och USA-tränade polisstyrkan som Abbas har som livvakter också får sin lön från samma länder som beväpnat dem.

Mahmoud Abbas är en Quisling och vad Hamas kommer göra med honom om de får tag i mannen trots hans privatarmé törs jag inte tänka på. Men på Svenska Dagbladets ledarblogg kan Gudmundson låtsas som att han inte vet ett endaste dugg. Men han vet, och han vet också att Haaretz källor är miljontals palestinier. Men man kan ju låtsas vara oskuld och skriva ”I Sverige är det lätt att få intrycket att den som stödjer palestinierna också naturligen ska vara motståndare till blockaden.” om man skriver för SvD, men nog tycker jag att det är lite skämmigt alltid. Men det handlar väl som vanligt om beordrad skrivning utifrån ett förutbestämt syfte..

AB: ”Över en öl på restaurang Tennstopet i Stockholm i början av februari berättar Per Gudmundsson, ledarskribent på SvD, att hans chef PJ Anders Linder beordrat medarbetarna att koncentrera sin kritik mot Maria Wetterstrand.

”Vi har blivit tillsagda på ledarredaktionen att angripa Maria Wetterstrand. Vi ska låta bli Mona Sahlin”, citerar Percan Gudmundsson i boken.”

Ett beställningsjobb, ett i raden…

i , , , , , , , , svd12 dn1 ab1 ex annarkia t

  11 comments for “Per Gudmundson en nyttig…?

 1. 14 juni, 2010 at 14:22

  Per Gudmundson verkar vara ytterligare en i raden av Israelhaverister.

 2. 14 juni, 2010 at 19:59

  Vem menar du?

  • 14 juni, 2010 at 21:01

   Abbas är en Quisling. Han har sålt sig till Israel och USA, att han dessutom har ett begär efter makt och inflytande betyder inte att jag sympatiserar med Hamas. Prata istället med Abbas om vad han tycker och tänker. Oavsett vad du och jag tycker så anser palestinierna generellt att Abbas har sålt sig, en majoritet tycker dessutom att han har sålt sig till fienden. Blanda inte in mig i det. Guilt by association och ad hominem accepteras inte här. Läs på kommentarsreglerna!

   • Daniel
    14 juni, 2010 at 22:41

    Det är rätt. Man behöver inte älska islamister bara för att man konstaterar att Abbas blåser hela det palestinska folket. Jag minns inte vad du kallade dessa israelkramare jinge, men snart skriver han väl att du är antisemit också. Tröttsamma människor finns det gott om, det kanske är gudmundsson som seglar under falsk flagg?

  • Sara G
   16 juni, 2010 at 07:23

   Frågan är bland det dummaste jag läst på länge!
   Var det inte israel som nyligen mördade nio människor ochmdessutom slängde ett antal i havet?
   Jag skulle kunna ge dig en oändligt lång lista över de övergrepp den lilla ynkliga demokratin? utfört.
   Den blir nog betydligt längre än Hamas…

 3. Josef
  14 juni, 2010 at 22:24

  Abbas är en Quisling och kommer möta samma öde som dito hoppas jag.
  Om norrmännen inte kunde förlåta namne så behöver inte de tusenfalt drabbade palestinierna göra det heller , så det så !

 4. blingbling
  15 juni, 2010 at 01:06

  Upptäckte du de nu som först ? :)

 5. Marwan
  15 juni, 2010 at 08:39

  Abbas har medverkat till blockaden mot Gaza , han ville att Israel ska utplåna Hamas för att ha total kontroll över palestinierna
  Israelerna har ett bandat samtal och i det ber Abbas Israel att fortsätta kriget mot Gaza tills Hamas fallet

  Här om dagen träffade han 30 representanter av Aipac i USA , han betonade judarnas rätt till Palestina utan att ens nämna sitt eget folk med ett enda ord
  Abbas är en förrädare , korrumperad och tillhör ett maffia gäng som vill förvandla Palestina till en arabisk diktatur

  Abbas har mördat den palestinska demokrati och delade folket och utan Hamas då skulle vi palestinier aldrig veta sanningen
  De som försvarar Abbas är Israelvänner och sionister eftersam han underkasta sig Israel och dess krav , Abbas är anställd som vakthund åt ael

 6. Sara G
  15 juni, 2010 at 08:45

  Vem är otrevligast, Per Gudmunsson eller Abbas?

 7. Sven O
  15 juni, 2010 at 11:58

  Per Gudmundson är i alla fall en av landets ledande islamofober, det kan ingen ta ifrån honom. Att han dessutom är en person som agerar som megafon på en liten läskig stat som kallar sig demokratisk utan grund är ju pinsamt, men det är trots allt han själv som får leva med sin livslögn. Jag sade upp mitt abonnemang på tidningen när de anställde honom, och det var lustigt för i veckan så hörde jag att en annan på mitt jobb gjorde samma. F.ö. är det bara att lyckönska palestinier att ha en sådan fiende, det kan inte annat än att stärka deras sak.

 8. Kuno
  15 juni, 2010 at 14:58

  Det stora problemet med Gudmundson är att han är mycket oärlig i sin yrkesroll. Han plockar medvetet vissa russin ur vissa kakor för att bevisa sina teser och låter helt och hållet bli andra.
  I en tidigare ledare spred han myten att det politiska nyhetsflödet till stor del styrdes av MP-röstande journalister. Han använde sig då bl.a. av Kent Asps stora undersökning från 2006 som visade att många journalister röstade på MP. Vad han dock helt bortsåg ifrån var att på nyhetsplatser för mest tongivande och tyngsta samhällsfrågor, politik och ekonomi är en förkrossande majoritet av journalistkåren alliansanhängare med M som absolut största parti. Att helt undvika det faktumet tillsammans med att allmänreportrar och veckotidningsskribenter m.m. ingick i hans utvalda MP-russin bekom honom inte det minsta.

  Men det är klart, det ännu större och viktigare problemet är att SvD och andra media tittar mellan fingrarna gällande Gudmundsons oärlighet och t.o.m legitimerar honom som seriös. När t.o.m. SVT bjuder in Gudmundson som kommentator och tyckare i Agenda, ja då är det mycket illa.

Comments are closed.