PC för Alla stänger kritiserad blogg

PC för alla hade fram tills idag en blogg som handlade om Linux, bloggen är nu stängd på grund av många klagomål, personen som skrev bloggen skrev också om sin inställning till – Romer.


Andreas Thors på IDG skriver:
”Det är mycket beklagligt vad som har skrivits i bloggen. Den typen av inlägg har inget på en tekniksajt att göra, eller någonstans över huvud taget för den delen… Vi har stängt bloggen och avslutat samarbetet med bloggaren.”

Man har även hört av sig till Urban Anjar på Ubuntuforum för att få tips om en lämplig person som kan skriva om Linux och open source, och vet inte Urban någon lämplig kandidat så vet väl ingen. Annars skulle väl PC för Alla kunna länka direkt till Urbans blogg, möjligen är det ett gynnande av Ubuntu som skulle kännas tveksamt sett ur tidningens strävan att vara opartisk.

Urban Anjars Ubuntublogg it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]PC för Alla, IDG, Ubuntu, Blogg, Urban Anjar, Linux, Romer, Internet, Bloggosfären, Politik[/tags]

  10 comments for “PC för Alla stänger kritiserad blogg

 1. 4 november, 2008 at 10:37

  Märklig att tekniknördar har nån åsikt överhuvudtaget om nåt annat än datorer? Några hetsiga diskussion om Romer har jag aldrig hört talas om? Däremot vansinnigt infekterade ”distro-wars”. Dvs vilken Linuxdistribution som är bäst.Den som surrar om nåt annat än IT brukar självsaneras bort…

 2. Mr Biz
  4 november, 2008 at 11:19

  PC för Alla och övriga svenska datatidningar har väl inga problem med att vara partiska så länge det gäller deras 100% stöd för Microsoft. (Och omvänt?)
  På nätet finns för all del allt man behöver veta om Ubuntu men jag saknar ändå en svensk datatidning som skriver om Ubuntu på samma sätt som t ex PC för Alla skriver om Windows.
  Finns det verkligen ingen tidningsutgivare som kan översätta t ex Full Circle Magazine och ge ut i pappersupplaga?
  fullcirclemagazine.org/

 3. 4 november, 2008 at 12:26

  Du skriver att: ”Man har även hört av sig till Urban Anjar på Ubuntuforum för att få tips om en lämplig person som kan skriva om Linux och open source.”

  Var har du fått den informationen ifrån? Finns den på någon blogg, tidningssajt eller något forum någonstans? Eller har du intervjuat Urban själv?

  Länka gärna dit, så att jag kan få läsa. Alltid intressant att få se hur informationsvägarna går. :)

 4. 4 november, 2008 at 12:35

  ”Var har du fått den informationen ifrån? Finns den på någon blogg, tidningssajt eller något forum någonstans? Eller har du intervjuat Urban själv?”

  Brukar du ringa media och fråga om deras källor oxo? :-)

  Det räcker utmärkt med att konstatera att uppgiften är korrekt. Du får leta efter informationsvägarna på ngt annat ställe.. :-/

 5. 4 november, 2008 at 13:40

  Han skrev ju dagen innan sitt inlägg om när han försökte få en romsk gatumusikant att spela en nazistisk kampsång att socialister och kommunister är råttor. Kolla in min länk för mer info…

 6. palle
  4 november, 2008 at 13:42

  @MrBiz:

  Ja, det hade varit utmärkt med Full Circle Magazine översatt och utgiven av ex pc för alla.

  @Jinge:

  Har du provat nya Ubuntu 8.10 som kom ut för några dagar sedan? Jag har bara beröm för den.

 7. 4 november, 2008 at 13:46

  8.10 installerad sedan 5 minuter tillbaka. Inte helt enkelt eftersom jag körde 8.04 LTS..

 8. 4 november, 2008 at 13:59

  Jag har också installerat Ubuntu 8.10 och den verkar bra. Hoppas att Sverige får nån bra datortidning i framtiden. Jag läser i princip aldrig de tidningar som finns idag…

 9. Smaklös
  4 november, 2008 at 19:50

  Varför Linux, Jinge?

  Själv kör jag Vista!

 10. palle
  4 november, 2008 at 22:05

  @Christer: Den enda läsvärda datortidningen på svenska är Datormagazin.

Comments are closed.