Patetiska Sossar


Idag skriver en gammelsosse, Harald Ullman, en man som gjort sig känd genom en del omdebatterade historier ((se Wikipedia)) en artikel på Aftonbladets debattsida där han motsätter sig att Veronica Palm skulle utses till socialdemokraternas nye ordförande.

Harald Ullman/AB Debatt: ”Veronica Palm nämns som en tänkbar kandidat till ordförandeposten för Socialdemokraterna. Och hon säger inte nej. Hennes enda arbetslivserfarenhet är att ha jobbat några år på dagis för att därefter bli professionell politiker. Det är inte riktigt den arbetslivserfarenhet som krävs av en blivande partiledare för en socialdemokrati i kris.”

Rubriken är ”Låt inte Veronica Palm köra S i botten”, men partiets problem är att folk som Ullman redan har gjort just det, kört partiet i botten. Problemet med Veronica är därmed antagligen dubbelt, hon är radikal och kvinna. Sedan tar herr Ullman i med det faktum att Palm bara arbetat några år på dagis och därför inte är kvalificerad för uppgiften. Det är en märklig uppgift, hur många socialdemokratiska partiordförande är det som har så pass mycket erfarenhet av ett riktigt arbete?

Den vanliga gången är att man får första ombudsmannajobbet redan under SSU-tiden, sedan går det vidare av bara farten, man har flera politiska tjänster innan man till slut hamnar i Riksdagen för att sedan parkera i regeringen.

Utan att vara alltför elak mot herr Ullman så törs jag påstå att hans artikel i Aftonbladet är en av de tunnaste jag har läst på lång tid, sedan tillskriver han henne avsikten att (S) ska köpa de sjukskrivnas och arbetslösas röster, en klassisk guilt by association-anklagelse, något som jag trodde att tidningens debattredaktörer automatiskt rensade bort av snygghetsskäl. Hela artikeln byggs upp av antaganden och illa motiverade angrepp, uppenbarligen så är Ullmans egna åsikter ungefär desamma som dem som Iliya Batjan och Widar Andersson et consortes fäktar för, och vissa ”vänsterbloggare” som medverkar i kvällspressen, åsikter som fällde den förra socialdemokratiska regeringen och bidrog till att förhindra en rödgrön valseger i år.

it , , , , , ab1 ex dn svd1


7 svar till “Patetiska Sossar”

 1. Det är konstigt att en S-politiker framför den här typen av kritik på AB istället för att ta det internt. Det hjälper ju inte direkt partiet.

  • det förbryllar mig också om denna herre inte medvetet försöka sabotera för social demokraterna.

  • Ullmans kopplingar till Veronica Palm är allt för svaga, det är en av anledningarna till hans ovilja att stödja henne som kandidat. Men huvudskälet är förstås att Ullman tillhör de allra värsta högerspökena inom sossarna och som sådan ser han ingen egen vinning att stödja någon som är vänster om honom själv, dvs nästan alla.

   Att Ullman fortfarande kallar sig sosse är taktik för att behålla/få makt och inflytande.
   I ord och handling är han en rå blåmoderat, som kan, tack vare sitt urminnes gamla medlemskap i Socialdemokraterna, utföra saker som den gemene blåmoderaten bara kan drömma om. Högerspöken med samma åsikter och utförda handlingar i bagaget, men med medlemskap i något alliansparti, skulle direkt kritiseras och med rätta avfärdas av arbetarrörelsen. Nu får han hålls och bereds t.o.m. utrymme i Sveriges största dagstidning. Så illa är det.

 2. Ingen överaskning att högersossar som Ullman är livrädda för den i mitt tycke nödvändiga omvandlingen av (S) som Veronica Palm eller andra s k ’Vänstersossar’ skulle kunna stå för.

  Att han och andra högersossar saknar sjukdomsinsikt blir också allt mer plågsamt tydligt att se. Det är inte vänsterpolitik som fört (S) till sitt sämsta resultat någonsin utan avsaknaden av densamma.

  • > Att han och andra högersossar saknar sjukdomsinsikt blir också allt mer plågsamt tydligt att se. Det är inte vänsterpolitik som fört (S) till sitt sämsta resultat någonsin utan avsaknaden av densamma.

   Sjukdomsinsikt ja den finns verkligen inte. Det ser mer ut som en nekros av ett ben som man förnekar att det är svart och måste tas bort då man riskerar att förgifta hela kroppen. Sossarna är verkligen duktiga på att sätta fälleben för varandra. Är det månde såsom i Titos Jugoslavien där alla höll sams ända tills ledaren gick bort och då utbryter det ett krig mellan de tidigare förbrödrade fraktionerna? ;-)

 3. Hur kunde aftonbladet ta in denna artikel? Hur kunde den gå igenom redaktörens hand? Detta handlar ju uppenbarligen om personlig smak, kanske en personlig vendetta? Totalt ointressant läsning. Skäms Aftonbladet!!