Pakistan och…Röda Korset?


Expressen gör ett stort nummer för att hjälpa de översvämningsdrabbade i Pakistan, givetvis en bra sak. Om några behöver hjälp så är det den pakistanska befolkningen.[column width=”49%” padding=”2%”]Men personligen skulle jag knappast stödja Röda Korset efter alla skandaler som varit runt den verksamheten. Jag skulle hellre välja någon annan hjälporganisation, någon som inte betalade miljonlöner åt sina funktionärer, eller vars verk-
samhet går ut på att driva restauranger och konferenshotell.

Är det betydande svårigheter att förstå exakt vad slantarna går till, som det är med Röda Korset, så skulle jag hellre välja Läkare utan gränser, eller något liknande. Hade Röda Korset oförskyllt drabbats av en massa kritik så kunde jag ha förstått det, men det finns ingenting som tyder på att den skandal som vi har bevittnat var en engångshändelse.

it , , , , , , , ex12 ab1 dn1 svd

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Röda korset

[/column]


4 svar till “Pakistan och…Röda Korset?”

 1. Man kan ju sälja sina atombomber, bombplan och tanks till Indien, och få lite slantar att göra något för sin egen befolkning.

  • Det låter ju vettigt. Är ju samma sak som om USA skulle sälja av lite atombomber till Iran eller varför inte talibanerna för att få balans i sin ekonomi. Tyvärr tvingar mänsklighetens egenhet att rusta även fattigare länder att hänga på om de inte vill bli dominerade av grannar med större vapen. Indien har resurser att rusta, Pakistan har det inte och således får folket i Pakistan lida.

   Vad gäller själva frågan Jinge ställde så kan jag bara säga att Röda Korset är den sista organisation jag skulle skänka pengar till, framförallt när det gäller hjälparbete i det talibandominerade nordvästra Pakistan. Läkare utan Gränser känns som ett mycket bättre alterantiv då de verkar vara betydligt mer effektiva i sitt hjälparbete och dessutom inriktar sig mer på de viktiga akuta behoven.

 2. Har man råd att bygga atombomber, finansiera en politisk överklass och hjälpa talibanerna i Afghanistan så borde man också kunna hjälpa sin egna befolkning.

 3. Självklart väljer man att stödja Läkare utan gränser om man tycker det är angeläget att pengarna ska gå till de drabbade, och inte hamna i fickorna hos Stureplans gåsleverförsäljare. Apropå Röda korset: ledningen blev ju i god tid varnad för den här senaste svindlaren, men viftade naturligtvis bort det utan att göra en undersökning. Det överraskar inte.
  Alla som har råd bör sätta in en slant, t.ex. på plusgiro 900603-2, Skriv Läkare utan gränser, akutinsatser.
  Kamelsilaren