På allas önskelista år 2011

Man behöver inte vara särskilt smart för att lista ut vad de flesta har på önskelistan inför julen i år, det är nämligen samma sak som alla andra år. Nej jag travesterar inte någon grevinna eller betjänt, men jag talar om något lika obefintligt som grevinnans gäster.

Nu är det många som inte firar jul, men om de hade gjort det så hade deras önskan varit precis densamma som vår. Jag vet inte hur många länder som utsatts för bomber och granater från andra länder, på TV visades i förrgår en dokumentär från 2009 då befolkningen i Gaza decimerades med 1400 personer, mest kvinnor och barn. Utöver det kriget så kan jag räkna upp minst 7-8 länder där oskyldiga människor dödats i krig eller krigsliknande tillstånd.

Någon skrev i en kommentar här för några dagar sedan att människan är den enda organism/varelse på jorden som kan fortplanta sig i en omfattning som innebär att vi blir ett ständigt växande antal individer. Själv lutar jag åt en uppfattning som går ut på att vi också är den enda art som kan utplåna allt liv på planeten, och att vi kommer att göra just det.

Det skulle vara intressant att veta hur många procent av jordens befolkning som firar jul, jag misstänker på goda grunder att vi är en minoritet, har jag inte rätt?

it Andra om: , , , , , , , , ab ex dn svd svt

  6 comments for “På allas önskelista år 2011

Comments are closed.