Över 1000 dödade palestinier 2008


Idag publicerar ett antal tidningar ett telegram som berättar att det aldrig dödats så många palestinier någon gång efter Nakban som under 2008. Och då är inte händelserna i Gaza medräknade efter 1:a januari.


Aftonbladet:
”Över 1 000 palestinier dödades i Gazaremsan och på Västbanken 2008. Så många palestinier har inte dödats under ett år sedan Israel grundades 1948, sade en palestinsk människorättsgrupp på lördagen. Totalt dödades 820 palestinier av israelisk militär i Gaza, medan 40 dödades på Västbanken enligt Palestinska centret för mänskliga rättigheter.”

Det som hänt efter att kriget mot civila i Gaza avslutats är att Israel har fått en ny regering, en regering som bland annat har en ren rasist och fascist som minister. Sedan verkade apartheid-
staten, med stöd av USA, för att västländer skulle bojkotta det tal som Mahmoud Ahmadinejad skulle hålla på den konferens om rasism som hölls i Genève. Det är utomordentligt sorgligt att behöva konstatera att Sveriges utrikesminister inte hade kurage nog för att själv resa dit, han valde istället att skicka en UD-tjänsteman som dessutom hade fått order att agera på det sätt som Israel ville.

Jag tar därför tillfället i akt att visa den här kartan över Västbanken. Den är gjord som en karta över en skärgård, i princip så är det samma sak som de faktiska förhållanden som råder på marken. För Israel tillåter inte palestinier att ens beträda körbanan på de stora vägar som byggts mellan bosättningar och till Israel. Det är en rasism som är värre än den apartheid som rådde i Sydafrika. Visst var trafiken segregerad, men ingenting hindrade landets urbefolkning att beträda vägarna.

På Västbanken får de inte ens korsa dem. Kartan i originalformat HÄR!



Andra om: , , , , , , , , , , it SvD SDS TA AB Dagen

[tags]Israel, Palestina, Västbanken, Gaza, Apartheid, Fascism, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Genevekonventionen, Rasism, Politik[/tags]


9 svar till “Över 1000 dödade palestinier 2008”

  1. På Västbanken får inte ens ambulans korsa dem. Abmulanserna får inte åka hela vägen utan man får bära patienter på bår och byta till annan ambulans på andra sidan av den väg som man inte får korsa. Det trots att sekunder och minuter kan avgöra människornas liv.

    Antalet dödade palestinier måste här syfta på dödade på palestinsk mark för det är väl inget jämfört med antalet dödade under invasionen av Libanon och under massakern i Sabra och Shatila. Där gick det år tre gånger så många på ett par dagar.

    • Tusen om året. Då får dom allt snabba sig på om de ska lyckas utrota alla. Men Gazainvasionen spädde ju på summan. Det liknar misstänkt mycket Sydafrika under apartheid, en ren kopia faktiskt. Hemländer för de svarta utan rätt att beträda de vitas land. Ordet rasism får visst inte användas längre, men åtskillnadspolitik är det, ockupation av allt större områden och bosättningar som befästa småstäder mitt i palestinska byar och städer. När sionisterna vill ha kul drar dom en repa med k-pisten över omkringligande hus. xxx Uno

  2. Det ska bli ”intressant” att se hur Apartheidstaten löser problemet med det ”demografiska hotet”. Kommer de försöka att hålla uppe fasaden av rumsren demokrati, eller kommer man ta steget ut och utvisa de ickejudiska israelerna. Kommer omvärlden då att fortsätta hålla förbrytarna om ryggen eller får vi äntligen se ett rakryggat Europa göra sig fria från sina skuldkänslor och visa Usrael att vi inte tolererar deras förakt av mänskliga rättigheter.

    Jag är förstås medveten om att Europa aldrig kommer lyfta ett finger för att stoppa Aparthiedstaten. Anledningen är att det redan gått för långt och därmed finns det prestige i frågan. De pro-israeliska krafterna har förmodligen redan insett vilken regim de stöder och nu vrider de sig i plågor när sanningen går upp för dem. Sanningen gör dock så ont att de väljer att gå tillbaka in i drömvärlden där Israel är de ”goda” och araberna de ”onda”.

    Det är ju tyvärr så att det ligger i den mänskliga naturen att ”stänga av” när verkligheten blir för hemsk. Att gräva ner sig i religiösa fantasiskrifter som kan fås att bevisa de mest befängda teorier, t ex att Gud skulle ha valt ut ett folk och gett dem ensamrätt på ett visst område land.

  3. Jag får inte ihop matten i denna post. Vem dödade de resterande 140?

    Vi talar om 2008, har du kognitiva problem? / Jinge

  4. Jag får inte ihop matten …

    Inbördes konflikter mellan palestinier krävde 143 människoliv, av dem 25 barn och 13 kvinnor [enligt telegrammet.]

  5. Källa: AFP häromdagen. Citerat i tidningar lite här och var, i alla regioner (även dom du själv länkar till.)

    2008 ’deadliest’ year for Palestinians: rights group

    GAZA CITY (AFP) — More than 1,000 Palestinians were killed in 2008 in the Gaza Strip and West Bank, making it the deadliest year since Israel was founded in 1948, a Palestinian rights group said on Saturday.

    In addition, 143 Palestinians, among them 25 children and 13 women, were killed in inter-Palestinian violence last year, Sourani said.