Ohly bör avgå – Nu!

Jag lyssnade alldeles nyss på världens bästa radioprogram, programmet jag avser är God morgon Världen som sänds varje söndag i P1 mellan klockan nio och elva.

Idag hade man samlat ett antal politiska journalister för att diskutera vad som kommer att hända inom politiken år 2011 och Aron Etzler, Flammans chefredaktör, överraskade mig genom att säga att Lars Ohly inte borde få sitta kvar som vänsterpartiets ordförande fram till valet 2014 som han själv uttryckt önskemål om.

Jag själv har sagt samma sak ett antal gånger
och blev negativt överraskad när Ohly gick ut i partiets egen tidning och förklarade att han ville sitta kvar som partiledare. Det tydde, enligt undertecknad, att han inte hade sina politiska känselspröt ute, eller kanske i värsta fall saknade sådana helt. Vi är nämligen tämligen många partimedlemmar som anser att vi efter att ha backat i fem val i rad måste göra någon sorts nysatsning, i det här fallet handlar det om ett byte av partiledare.

Till skillnad från socialdemokraterna så har faktiskt vänsterpartiet en lämplig kandidat när det gäller ny partiledare, Jonas Sjöstedt var ju redan när Ohly valdes den som folk ville ha, men han drog sig ur då, minns inte om det var av familjeskäl eller vad det var, men nu gör han antagligen inte det och därför så är det dags.

Jag personligen anser att partiet snarast ska kalla till en extra-
kongress där man får redovisa vad förnyelsearbetet lett till, i samband med den kongressen så bör Ohly avgå som partiordförande och helst en större del av partistyrelsen. Om inte Sjöstedt är villig att axla rollen som partiledare så har vi minst två mycket duktiga kommunalråd ute i landet som kanske vore lämpliga, i vart fall så bör dessa ingå i den nya partistyrelsen.

Vänsterpartiet backar även i opinionsundersökningarna, och det har gjort så hela tiden även efter valet. För att vända på detta och för att komma bort från alla historier om Nacka Skoglund, Berlinmuren och kommunismen så krävs det nya tag, och nya tag kan man inte kräva av gamla partiledare.

it , , , , , , ab dn123 svd123 ex12 svt

  29 comments for “Ohly bör avgå – Nu!

Comments are closed.