Ödlornas Antisemitiska Konspiration

För att till fullo förstå bilden som illustrerar detta inlägg, den med en ödla på väggen, så måste jag återigen citera Hampus på Motbilder.se Han skrev nedanstående för att illustrera den del av israellobbyn som kallar sig SKMA.

Hampus-Motbilder.se: ”Organisationen Svenska Kommittén mot Antisemitism är en av de där konspiratoriska organisationerna som tror att hemliga sällskap försöker kontrollera världen. Enda skillnaden från David Icke1 är att de inte tror att det är ödlorna som är ute efter oss utan antisemiterna. Ödlorna (förlåt, antisemiterna) finns överallt… …Att bli anklagad för att vara en ödla (antisemit) av SKMA är alltså en av de där märkliga vardagsupplevelserna. Som när man väcks av en tant på tunnelbanan som vildsint stirrar på en och säger att hon “har sett Jesus”. Eller när en man iakttar den man som gång på gång springer runt på Sergels Torg och försöker hoppa så långt han kan. Man kan konstatera att de tycks ha funnit något inre ljus, men det är omöjligt att förstå sig på deras begrepps-
värld.”

Dagen efter så skrev Göteborgsposten en förvirrad ledare som handlade om de senaste veckornas favoritantisemit, undertecknad. Jag är givetvis vare sig antisemit eller någon annan slags rasist, jag är fullblodsantirasist. Men kritiken utgår från halvsanningar och rena lögner. Det är ett villkor för den eftersom den, om det var sanningen som skulle berättas, inte skulle leva upp till epitetet ”kritik”.

GP tar t.ex. upp att jag kallar PLO:s president Mahmoud Abbas för ”quisling”. Det är ett korrekt citat. Jag är inte ensam om detta eftersom nästan hela arabvärlden säger samma sak. Det som däremot inte är korrekt är att kalla Abbas för ”president” som GP gör. Han är inte president sedan 9 januari i år. Således far GP med osanning, eller så är de bara – okunniga.

Sedan berättar man om det faktum att jag anser att Hamas valseger var demokratisk, något som gör mig obehaglig enligt Göteborgsposten. Nå, jag kan nog leva med det precis som Carl Bildt får lov att leva med det. Vår sittande utrikesminister var nämligen valobservatör vid det senaste valet i Palestina, och det är hans ord.

GP berättar också att jag anser att Israel var ”fel från början”. Det är givetvis ett förenklat sätt att uttrycka saken på, man kan väl säga att den israeliska devisen ”- ett land utan folk, till ett folk utan land” bygger på en falsk verklighetsbe-

skrivning. Det bodde faktiskt redan ett folk i Palestina, något som kolonialmakten Storbritannien bortsåg från, precis som Förenta Nationerna. Men jag skulle aldrig klaga om det vore så att Israel uppfyllde de resolutioner som FN har tagit, om Israel respekterade dem och folkrätten och FN:s regler om de mänskliga rättigheterna.

Men Israel respekterar inget av ovanstående.

Intressant nog så kommer kritiken från en tidning som stoppat en egen medarbetare på ledarplats, orsaken var att vederbörande var kritisk mot Israel. Att bli påhoppad av en sådan tidning känns bara uppfriskande, som en bekräftelse på att min kritik av Israel både syns, hörs och – har effekt. Däremot så beklagar jag givetvis göteborgarna eftersom de inte kan förvänta sig att få läsa sanningen i GP, tidningen som inte ens har råd att hålla sig med kunniga ledarskribenter. -> Läs oxo Hampus senaste!

Andra om: , , , , , , , , , , , , it

[tags]SKMA, Antisemitism, Motbilder, Sydsvenskan, Expressen, Yttrandefrihet, Israels advokater, Israellobbyn, Gaza, Bilder, Latuff, Hasbara, Politik[/tags]

 1. http://sv.wikipedia.org/wiki/David_Icke []

  18 comments for “Ödlornas Antisemitiska Konspiration

 1. Martin Forsman
  16 februari, 2009 at 19:12

  GP verkar onekligen inte vara den mest sakliga tidningen som finns. Nu gör de tydligen skillnad på ”terrorister” i Afghanistan och de som sägs finnas på Gazaremsan.

  Hur ska man annars tolka följande ledare:
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=122&a=476803
  GP menar alltså, om jag tolkat det rätt, att de odemokratiska talibanerna är mer värdiga samtalspartners än de demokratiskt valda Hamasstyret hos palestinierna. Detta är något av det mest virriga och ologiska resonemang jag hört.

  För övrigt kan jag bara säga att jag håller med Jinge och den stora majoriteten av arabvärlden om att Mahmud Abbas är en förrädare som gjort sitt i palestinsk politik. Personligen anser jag att han förtjänar samma öde som sin föregångare Vidkun Quisling, den norske nazisten och förrädaren som avrättades efter 2:a världskrigets slut.

  Annars är det bara att gratulera Jinge, du och din blogg får genom dessa ogrundade angrepp massor av publicitet och det är vad som räknas i tider som dessa.

 2. RobJoh
  16 februari, 2009 at 19:40

  Tycker att Jinge snart ska skita i att skriva försvarstal emot tidningarna. Skicka in en stämningsansökan för förtal istället, ska de hålla på så här så kunde det vara kul att ställa dem emot väggen.

  Annars läste jag precis på Al Jazeera att Israel har beslagtagit ytterliggare mark på västbanken, jag slår vad om att varken GP eller DN kommer att skriva något om detta.

  länk:
  http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/02/2009216134248562227.html

 3. Pingback: Martin
 4. 16 februari, 2009 at 19:59

  Ja, nu får vi se upp. Enligt israeliska Ynet News så har rymdödlorna landat i Ramallah:

  http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3220370,00.html

 5. MX
  16 februari, 2009 at 20:11

  Men?? … Om du nu är anti-rasist … och Lieberman – som är jude – är rasist, då är du väl lite anti-semit iallafall?

  HA!

  • 16 februari, 2009 at 20:22

   Nä. Jag tycker inte illa om den karlen för att han är jude, jag tycker illa om honom för att han har de åsikter han har.

 6. 16 februari, 2009 at 20:21

  Det finns nog bara en vildsint jesusdam.Hon går ofta i högdalen och vrålar försökte bjuda henne på en kopp kaffe på gullvivan men det gick inte.Om Hjörnes GP, bra där du är bra läser dig mest varje dag.Göteborg har stolta traditioner att försvara.Minns Torgny Segerstedt i Göteborgs handels och sjöfartstidning(före min tid)Det hoppas jag att Göteborg minns .
  En Quisling är en Quisling oavsett om han heter Q!uisling eller Abbas

 7. Marcus R
  16 februari, 2009 at 22:33

  ”Och så vidare.” – får man skriva så dåligt om man är journalist? För karln är väl journalist?

  Han verkar inte vara på riktigt. Och så vidare.

 8. Mikael Wallgren
  16 februari, 2009 at 23:48

  En sak som slog mig, sent om sider, var att det är ett väldigt liv om huruvida vi Israel-kritiker är pro-hamas eller antisemiter, osv.

  Däremot är det väldigt tyst om alla ganska läskiga blogg- och (inte minst) kommentarsinlägg som är rent rasistiska gentemot araber och muslimer.

  Det kryllar av dem, allt från formuleringar kring ”araber är si eller så”, ”se på rosengård hur de är” till ”de har ju ändå 22 andra länder” osv. Med det resonemanget kunde man ju gott låtit judarna fått tyskland efter 2:a världskriget med motiveringen att tyskarna kunde flyttat till något av de andra germanska länderna (schweiz, Österrike, Sverige, Norge, Danmark, osv.).

  När ska sionisterna göra något åt sin sverigedemokratiska svans ute i bloggsfären?

  ps) Tycker egentligen inte att det är deras ansvar, men någon liten markering skulle vara snygg. ds)

 9. 17 februari, 2009 at 03:05

  Jag visste inget om Hjörnes familj även om jag träffade hans farsa som jag glömt namnet på.Vad jag ville säga var att en xx är en xx oavsett glansen i pälsen.jag var mycket ung när jag bodde där.Götaverken,eriksbergsvarvet åkte man färja till på morgonen,Läser dig i morgon jinge.Väl mött

 10. 17 februari, 2009 at 07:37

  Sten, den vildsinta Jesustanten dök upp för säkert över 10 år sen och väckte en skräckslagen norrländsk polare till mig som just flyttat till Stockholm. Tror det var norr om stan dock.

 11. Daniel A
  17 februari, 2009 at 08:56

  Man kan säga att under en viss tid när det fanns kritiska röster mot vissa regimer i Göteborg så blev den tidningen utsatt för en annonsblockad av Göteborgs Köpmannaförening.
  Annonserna gick till tidningar som inte var lika kritiska.

  För övrigt så äe GP många gånger ett skämt. Dom har lika mycket konkurrens som Apoteket har.
  Det enda som konkurrerar är varor utifrån.

 12. 17 februari, 2009 at 09:57

  Daniel, har aldrig hört talas om det annonsbojkotten. Har du någon källa och kan du berätta vad det är för regim du syftar på?

 13. Sara G
  17 februari, 2009 at 10:49

  Att blanda ihop korten ingår, det är ett väl beprövat knep. Jag förstår inte varför man ska behöva försvara både det ena och det andra i världspolitiken, eller ta avstånd från, när israels fruktansvärda behandling av palestinierna tas upp. Det är just just det ämnet som är uppe till diskussion och inte allt möjligt annat som israellobbyn plötsligt får för sig är intressant.

 14. 17 februari, 2009 at 13:06

  I fortsättningen, kommer jag att rita Israels flagga enbart med två blåa linjer, utan davidsstjärna i mitten, eftersom man får inte skämta med ”judiska symboler”.

 15. Sara G
  17 februari, 2009 at 13:30

  Detge finns en annan variant, Ida. En stridsvagn mellan två blå linjer. En symbol för okuvlig stridsvilja, kan man tänka?!

 16. 17 februari, 2009 at 15:56

  Sara G

  ”En stridsvagn mellan två blå linjer. En symbol för okuvlig stridsvilja, kan man tänka?!”

  Men, är det inte bosättarnas flagga..?

  :o)

 17. Martin Forsman
  17 februari, 2009 at 16:27

  Med tanke på allt snack om pirater kanske en flagga med en Piratsymbol (dödskalle med ben) mellan två blåa linjer skulle vara en idé. Israel har ju nämligen liksom nätpiraterna svårt att hålla fingrarna borta från sånt som inte är deras (I Israels fall, palestinskt område).

Comments are closed.