Occupy Stockholm bortkörda av polisen


Nu har polisen avbrutit Occupy Stockholm vid Brunkebergstorg. Jag har undrat varför de inte gjort det tidigare, jag har skrivit några gånger om min häpenhet inför verksamheten.

Det första jag hängde upp mig på var det faktum att de gömde sig på en undanskymd plats i Stockholm. Ska man ockupera och demonstrera så ska man väl göra det på ett ställe där det syns t.ex. Sergels Torg eller Kungsträdgården. De tre senaste gångerna jag har passerat så har det inte funnits någon på plats, det sista jag skrev om dem var ”Bilder från Occupy Stockholms låtsasockupation på Brunkebergstorg” på min Bilderblogg.se

Jag reagerade också på att det var en representant för EAP som talade på ett möte på Occupy Stockholm, det kände jag mig tveksam till eftersom EAP:s historia i Stockholm är förknippad med – CIA. Men mest bestört blev jag när jag fick ett mejl från en av de ansvariga i Occupy Stockholm som skrev ett mejl som handlade om Tolkien och trollkarlar, och försökte dessutom få in det som kommentar på bloggen. Det kändes väldigt puerilt och jag blev mäkta förvånad.

Men som sagt, nu är deras låtsasockupation över och lika bra är det. Nästa gång de ska hitta på något så tycker jag att de ska söka stöd hos några vana demonstranter som vet hur man ska göra för att få uppmärksamhet utan att behöva bryta mot lagar och förordningar. När Riksbanken sänkte räntan för ett par veckor sedan så invaderades Brunkebergstorg av Radio och SVT och TV4, mängder av fotografer och skrivande journalister var på plats, men noll personer från Occupy Stockholm, det säger väl allt. Men tälten stod där som vanligt…

Det finns egentligen inget mer att tillägga i ärendet. Länk till bilderna på Bilderblogg.se

it Andra om: , , , , , , svd svt ab1 dn1

Bilder från Occupy Stockholms låtsasockupation på Brunkebergstorg


5 svar till “Occupy Stockholm bortkörda av polisen”

  1. Ett litet tillägg i ärendet bara, för samtidigt hände samma sak i London. Kan det vara en tillfällighet eller?

  2. Är det inte dagens urholkade demokrati något lite av light-diktatur? Man styr över media, facken, raserar välfärd och det blir inte mycket till protester!? Helt enkelt man fängslar INTE och torterar INTE oliktänkande utan låter dom skrika sig hesa för en icke lyssnade publik för att sedan, med gott om skumgummi mellan, snällt fösa/köra bort dom. Är detta någon slags diktatur utan våld där den stora massan luras av regeringar och Pr-byråer att allting är så bra så – ni är rika och lyckliga – mens vi och våra gelikar rånar Er en krona i taget? ;-)