Obama och Talibanerna


Så har det återigen hänt, massor av döda efter amerikanska flygattacker. Nu samlar byborna ihop likdelarna och kör dem in till närmaste stad för att visa vad amerikaner, stödda av bland annat svenskar håller på med.

DN: ”Uppemot 150 afghanska civila dödades i amerikansk bombattack mot talibaner. Lokala bybor körde på tisdagen lastbilslaster med massakrerade civila in i provinshuvudstaden Herat i västra Afghanistan. Flertalet var kvinnor och barn. Enligt provinspolitikern Abdul Basir Khan handlade det om uppemot 150 personer som hade dödats vid en amerikansk flygräd mot en by där talibankrigare hade förskansat sig. Det var svårt att räkna kropparna eftersom de var så söndertrasade. Vissa hade inga ben kvar. De överlevande gräver efter kroppsdelar med skyfflar och sina bara händer, sa Khan till nyhetsbyrån AP.”

Afghanistan har befunnit sig i krig de senaste decennierna och ingen nation har klarat av att besegra de olika klaner, inklusive de talibaner som slåss för att bli av med inkräktarna. När Barack Obama tillträdde Vita Huset i USA var det många som fick ett visst hopp om att saker och ting skulle förbättras, nu vet vi alla att trupperna bara kommer att omfördelas.

Den amerikanska marionetten Hamid Karzai sitter kvar som president och antagligen är det en bidragande orsak till att de stridande grupperna inte ger sig. Motsättningarna och maktkampen mellan olika klaner har alltid varit omfattande, dels beroende på den mycket lönsamma odlingen av opium och smugglingen av slutprodukten heroin, men också beroende på att saudiska kungahuset har spenderat miljontals dollar på att sprida Wahabbismen till Afghanistan.

De tidigare anfallen mot Afghanistan har delvis flyttat militanta extremistgrupper till Pakistan, något som nu får till resultat att stridigheterna kommer

sprida sig till även det landet. Det var inte så länge sedan ett våldsamt terrordåd drabbade Indien, ett dåd med Pakistanska förtecken.

Metoden, att behärska världen med vapenmakt, har aldrig varit en fruktbar väg. Barack Obama kommer att trappa upp stridigheterna i regionen och resa allt större krav på andra länders deltagande. Tyvärr har vi en regering som inte förmår att se igenom detta utan istället känner sig smickrande när svenska soldater efterfrågas. Det är sorgligt eftersom absolut ingenting kommer ut av att vi skickar svenskar till regionen.

Den dagen en grupp svenskar dödas i ett bombattentat eller överfall som kommer det att bli regeringens problem, då kommer opinionen att vakna, men då är det redan för sent.

i Andra om: , , , , , , , , , , t DN SvD SDS Dbl1 AB

[tags]Obama, Afghanistan, Hegemoni, Terrorism, Statsterrorism, USA, Pakistan, Imperialism, Sverige, Nato, Politik[/tags]


5 svar till “Obama och Talibanerna”

 1. En Norsk Natosoldat drept i Afganistan!
  Avis og TV omtale i mange dager.
  150 sivile drept av Nato.
  En liten notis som fort blir glemt.
  Er det ikke fint at vi har USA til å passe på hva som er riktig for jorden ?

  • Ja det är för jävligt. Tänk att samla ihop lastbilslass med civila offer, i Sverige har det bara blivit mindre artiklar, i Norge har man i alla fall skildrat det större. Men det är klart att man likafullt skulle tryck hela tidningar om dessa oskyldiga afghaner.

   Men; Norska tidningar är bättre än svenska. Gläds åt det lilla…

 2. Karzai’s förflutna är lika skumt som alla andra politiker i dom internationella kretsarna..

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hamid_Karzai

  ”Karzai helped to provide financial and military support for the Mujahideen in Afghanistan during the Soviet invasion in the 1980s. The Mujahideen were secretly supplied and funded by the United States, and Karzai was a contact for the U.S. Central Intelligence Agency (CIA) at the time. His brothers had close personal contact with CIA Director William Casey and George H. W. Bush, who was Vice President of the United States. Karzai’s brothers immigrated to the United States; however, Hamid Karzai remained in Pakistan during the Soviet occupation. He accompanied the first Mujahideen leaders into Kabul in 1992 following the Soviet withdrawal.”

 3. Jag tror att det är så här: när förtroende är skört i botten i amerikansk ekonomi, så vet bolags-USA att fler och fler genomskådar det verkligt ruttna i kapitalismens hantverk. Händer det, så har historien visat att vad som helst kan hända. Ty utan oss alla som backar upp dem, så är dessa giriga maktmonster helt körda. Det får inte ske. Därför: ju fler oskyldiga som dör i mellanrösten, ju större är chansen att fler talibaner, terrorister eller vad vi nu vill kalla dem skapas. Några av dessa kommer inte att vika undan annat än för vedergällning mot det västerländska samhällen. När så sker, börjar hela historien med kriget mot terrorismen om igen, påhejad av några få bolag som i stort sätt äger samtliga medier i USA. Alla konservativa i Europa kommer att hurra då, vad så säker!

 4. Det är ju fråga om BIIIG BIZZZNIZ! ;)
  USofA har outsourcat stora delar av sin industri. Det finns inte mycket industrielltillverkning man tjänar stora pengar på i USA, utom just inom vapenindustrin, delar till vapen och vapensystem. Detta kan ju inte outsourcas då det är hemligheter involverade. Bland de mest framgångrika städerna och kommunerna är de där det finns vapenfabriker. Icke att förglömma alla perifera leveranser, leverantörer och spinoffeffekter.
  Men det gäller att förbruka skiten med, då skänker man det som bistånd till Israel eller bombar några ”talibanbyar” och vips så skapas arbetstillfällen och kapitalisterna smörjer kråset.
  Härligt cyniskt med talesättet: ”Den enes död, den andres bröd!”