Obama lika klantig som Reinfeldt


Tom Daschle och Nancy Killefer hoppade igår av som blivande medarbetare i Barack Obamas administration, och dessa avhopp var inte de första som bekant. I förra veckan hoppade en tilltänkt senator av, hon skulle ersätta Hillary Clinton i kongressen, och även andra som skulle ingått i Obamas regering har misslyckats med att klara kraven på att leva ett laglydigt liv.

SvD: ”President Barack Obama medger att han ”klantade till det” när han valde Tom Daschle som chef för hälsodepartementet. Daschle hoppade av uppdraget på tisdagen sedan gamla skatteförsyndelser fått väldig uppmärksamhet. – Vi kan inte ha olika normer för människor med makt och andra människor som arbetar varje dag och betalar sin skatt, sade Obama i tv-kanalen CNN.”

Det är svårt att undvika att dra parallellerna med Fredrik Reinfeldts val av medarbetare, både ministrar och statssekreterare har visat sig ha allt annat i påsen än – rent mjöl. Så har vi idag ministrar som fuskat med byggnadslov, ministrar som ”av protest” inte betalat sina TV-licenser, vi har dessutom en minister som köpt sin akademiska examen på postorder.

Men så skälver vår regering praktiskt taget dagligen. Igår skrev jag om Björklund och förslaget han hämtat från Sverigedemokraterna om att all undervisning i vissa ämnen ska ske på svenska. Idag är det minsta marginalpartiet som skakas av att deras partiledare vill bygga ut kärnkraften.

Jo du gissar rätt, jag sitter här och ler med hela ansiktet. Ingen glädje är så uppriktig som skadeglädjen. Tyvärr så finns det smolk i bägaren, den består av att vi numera har en regering som driver en folkfientlig politik. Man kan ju skratta åt Reinfeldts oförmåga att välja medarbetare, men högerregeringens politik ger knappast anledning till några munterheter.

Andra om: , , , , , , , , DN12 AB SvD123 Dbl it

[tags]Obama, Reinfeldt, Björklund, Hägglund, Fusk, Högerregeringen, Bluffexamen, TV-licens, Politik[/tags]


11 svar till “Obama lika klantig som Reinfeldt”

 1. Skillnaden mellan Obama och Reinfeldt måste vara att han erkännde att han har klantat tillsig och tar lite ansvar.

  Reinfeldt försvann och man fick ett intryck av han gömde sig och hoppades att det skulle försvinna.

 2. Det börjar redan gå grus i maskineriet för Obama och han får svidande kritik för protektionism. Själv tror jag inte på USA överhuvudtaget och hoppas på en snabb konkurs….

 3. Jaha, så Inge tycker illa om Obama, lika dålig som Reinfeldt, eller? Annars, om man tror på Obama kunde man säga att Reinfeldt kan vara ursäktad, då han inte gjorde större misstag än denne messias-förklarade president. Och Christer ”tror inte på USA över huvud taget”. Vad är det för nonsens? Själv tror jag inte på Gud och Jultomten, men USA finns och kommer troligen att finnas så länge vi lever. Eller önskar du slut på deras statsskick, för att åtminstone Amerika finns erkänner du antagligen? Och vilket statsskick skulle det vara, efter konkursen som du önskar dig? Som i Kina eller Sovjetunionen? Det man kan önska är ett bättre USA i många avseenden, alltså precis det som amerikanarna nyligen röstat för. Eftersom de är fria att göra så.

  • Eller önskar du slut på deras statsskick, för att åtminstone Amerika finns erkänner du antagligen?

   Vem talar du till?

   För egen del gillar jag USA skarpt, ogillar förstås deras behandling av urinnevånarna. Men någon beundrare av deras politik blir jag aldrig.

 4. Detta får väl betraktas som inkörningsproblem som drabbar en ny administration.

  Att småpartierna inom Alliansen nu profilerar sig i takt med att valet närmar sig är inte konstigt, det gäller att jaga opinionssiffror.

  Alliansen har en samstämmighet och harmoni som saknas hos vänsterkartellen.
  Maud har öppnat för ny kärnkraft, eurons införande, Hägglund har gjort upp med de religiösa fanatikerna.
  Alliansen står enad och stark.

  Hur ska vänstern kunna komma överens?

 5. Skillnaden mellan Reinfeldts regering och sossarnas är ju endast att media inte brydde sig om när de senare tillsatte ministrar som inte betalade TV-licens eller hade svart barnhjälp. Det var bara när det blev en borglig regering som det blev aktuellt att granska sådant.

 6. Vem talar du till,frågar Jinge

  Jo, som väl framgick talad jag i detta fall till signaturen Christer. Han skrev att han trodde inte på USA över huvud taget, och önskades dess snabba konkurs.

 7. Johan Kjellén: Det här med en enig Allians är tveksamt om det betyder speciellt mycket för väljarna. Det är Alliansens eget påfund och inte medborgarnas.

  Däremot blev det ju problem för mig när Mona Sahlin ville avveckla kärnkraften. Det blir ju konsumenterna som får betala för sådant flum och det har jag definitivt inte råd med. Skall man behöva frysa i framtiden?

  Mona Sahlin är Alliansens bästa valarbetare!

 8. Johan att Muad har stockholms centern backom sig eller att Göran Hägglund har gjort upp med de kristna fanatikerna betyder inte att de får mer röster, risken är att de alienerar sig från något som har varit deras bas väljare.

  Dessa letar efter alternative och för många krist demokrater som jag länner är SD ett alternativ de gillar och några centerpartister går med i miljöpartiet.

  Och om någon av alliensens partier går under 4% spärren så har de blivit vekare.

  alliansen gör så väljare som har tydliga värderingar som över instämde med något av de enskilda partierna nu springer iväg och letar ny alternativ.

  Risken är att det kommer att ske på vänster sidan också, så vi får en massa små partier uten makt och ett två parti system.

 9. Jag håller med dig, Johan Kjellén. Högeralliansen har funnit en samstämmighet som i korthet går ut på att småpartierna rättar sig efter den moderata partipiskan.

  Kd:s avståndstagande från sina klassiska värdekonservativa åsikter kan mycket väl bli dödsstöten för partiet och i värsta fall innebära att Sd äntrar riksdagen. Om Centern hakar på kärnkraftståget blir det mer röster till ”oss” inom vänsteralliansen så vi tackar och tar emot.

  Skillnaden mellan vänster och höger i Sverige har enligt mig aldrig varit större. Högern ägnar sig nu ogenerat åt röstfiske genom främlingsfientliga uttalanden och annan populism. Tyvärr visar även Sossarna upp liknande tendenser men inte i samma omfattning.