Obama kommer att kallas ”Förrädaren”


Aftonbladet berättar att USA:s nästa president kallas Renegade, dessutom berättar de att han valt namnet själv. Översatt blir det avfälling, det kanske passar men jag undrar avfälling från vad?

AB: ”Snart flyttar Avfällingen in i Vita huset. Tillsammans med Renässans, Strålglans och Rosenknopp. Så lyder Secret Services kodnamn på medlemmarna i familjen Obama. Presidenten själv fick enligt AP välja ett namn på bokstaven R och bestämde sig då för Renegade, vilket i något slarvig översättning betyder ”Avfälling”.”

Det är en tämligen underlig vana som Secret Service håller sig med. Ur säkerhetssynpunkt betyder det knappast någonting såvitt jag kan förstå. Hade man behov av ett ”hemligt” namn på sitt skyddsobjekt så hade man givetvis sett till att hålla det just – hemligt. Men om hemligheten står omskriven på var och varannan löpsedel så kan man ju undra vad det är för fel på klartext, Obama, eller Presidenten?

Nu spelar det ingen större roll, vi får hoppas att Renegade inte kommer till Sverige hösten 2009 eftersom sådant uppenbarligen leder till att svenska demonstranter riskerar livet. Och kommer han så gissar jag att han i alla fall i folkmun redan fått öknamnet Traitor. Det är nämligen så jag tror att Barack Obama kommer att upplevas av folkflertalet. Den korta glädje man kunnat känna utifrån det faktum att en afroamerikan valts till president gick snabbt över, dessutom ryktas det nu att Hillary Clinton är aktuell för utrikesministerposten.

Hon är säkerligen duglig, men hon är en Clinton. Men egentligen spelar det nog mindre roll. USA kommer att fortsätta sin strävan efter att vara världens mäktigaste nation och affärerna med Saudiarabien kommer inte att strypas. I dag kan vi läsa i tidningen att USA skjutit tre missiler in i Pakistan, ett land som är lierat med USA. Nu är det inte Barack Obama som är ansvarig för detta, men en ny president i Vita Huset kommer inte att innebära den förändring som världen hoppas på. Dessutom har han lovat flytta trupper från Irak till Afghanistan, sett ur det perspektivet som kommer bara dödsoffren att bli fler där samtidigt som det blir färre som dödas i Irak.

Och Guantanamo förefaller också bli kvar eftersom ingen vet vad man ska göra med dem som sitter inspärrade där. Problemet är antagligen att en del av dessa faktiskt är terrorister även om man kan gissa att majoriteten fängslade är oskyldiga. Och genom att använda tortyr så har man frånhänt sig möjligheten att göra en vettig bedömning av saken.

Och hur läget är med det land som Obamas företrädare kallar för apartheidstat vet vi redan. Där blir det också business as usual.

AB1 DN12 SDS DBL VG POL it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Obama, USA, Renegade, President, Traitor, Apartheidstaten, Guantanamo, Israel, Secret Service, Politik[/tags]


25 svar till “Obama kommer att kallas ”Förrädaren””

 1. Medelåldern har sjunkit drastiskt i Afghanistan det senaste decenniet. Så går det när man bombar vartenda bröllop och varenda festmåltid man får syn på.

  När Obama tar över kan medelåldern bara sjunka ytterligare. I Irak kommer irakierna förmodligen att sköta dödandet av varandra själva i större skala. Al-Maliki vill ändra konstitutionen nu när han förstått att Iraks delning och sönderfall är ett faktum. De kristna mördas i parti och minut i norr där det är meningen att det ska bli etniskt rent, dvs kurdiskt. Försöker man stävja det kommer ännu fler att mördas.

  Då kan amerikanerna som blir kvar dra sig tillbaka till sina enorma baser, käka munkar och planera atacker mot andra länder, i mindre skala bara för att hålla grytan kokande, samtidigt som man försöker åstadkomma något i Afghanistan.

 2. Så här tycket dom amerikanska medborgarna om den nya presidenten:

  On Concerns Over Gun Control, Gun Sales Are Up
  http://www.nytimes.com/2008/11/07/us/07guns.html?ref=us

  “He’s a gun-snatcher,” said Jim Pruett, owner of Jim Pruett’s Guns and Ammo in northwest Houston, which was packed with shoppers on Thursday.

  “He wants to take our guns from us and create a socialist society policed by his own police force,” added Mr. Pruett, a former radio personality, of President-elect Barack Obama.

  Mr. Nelson said sales at his store had risen about 30 percent since Mr. Obama declared his candidacy. “People are concerned about overreaching legislation from Washington,” he said. “They are educating themselves on the Internet.”

  Detta är endast en av dom artiklar som finns i amerikanska media om dom rekord som vapen och ammunition försäljningen har slagit sedan Obama blev vald till president..

 3. Ibland undrar jag verkligen hur det står till med verklighets kontrollen hos somliga?
  Rawia Morra, det finns faktiskt en hel del kristna kurder i norra Irak.

  Jinge:”Hon är säkerligen duglig, men hon är en Clinton” Jösses vad dum kommentar, nästan så att man inte kommenterar själv.
  Ska man inte förutsätta att Hillary Clinton har något att tillföra, såsom bättre utbyggd sjukförsäkring, hon kan ju resa till andra länder som utrikes minister och se hur andra länder har byggt upp sin sjukförsäkring.
  Men den stora springande punkten är, varför diskutera USA’s politik som om den gällde oss.
  Alldeles för många tror att allt som händer i USA påverkar oss. Självklart kan man vara intresserad av vad andra länder gör och hur dom styrs men att bevaka ett specifikt lands valvaka? Mysko?
  Vakna upp och börja bry er om ert närområde istället för att rikta uppmärksamheten för långt bort.

 4. ”Vakna upp och börja bry er om ert närområde istället för att rikta uppmärksamheten för långt bort.”

  Nästa gång du kommenterar här så rekommenderar jag dig att läsa mer än EN text innan du uttalar dig… :-/

 5. Wadström!

  Jag bryr mig om mitt närområde: Världen!!! Jag gillar inte att sitta i soffan och äta chips medan folk dödas lite varstans i påhittade amerikanska krig. Hade amerikanerna fått bestämma hade Libanon stått i låger igen för länge sen. Och där är jag född. för att tala om mitt NÄROMRÅDE.

  Amerkinernas främsta allierade i Libanon, financiären av Fath al-Islam, har även skickat in bilbomer till Syrien nyligen! General Dayton får palestinier att fänglsa andra palestinier för hans och israelernas räkning! Vilket kommer att leda till att palestinier på Västbaken kommer att skjuta på varandra snart, så som det skedde i Gaza, och det är tack vare amerikanska pengar, träningsprogram och ett kidnappadt palestinskt ledarskap i Ramallah!

 6. Det är inte bara Emanauel som har hög position i vita huset , Obama valde också en zionist till som heter Dennis Russ som ska vara ansvarig för mellanöstern , det är samma person som har haft samma jobb under Clintons tid och som har försökt att tvinga Yasser Arafat att skriva under ett uselt fredsavtal i Camp David men utan all lyckas , han är känd som zionist jude
  Om Emanauels ord är sanna då bör man uppmana honom att öppet klargöra att alla människor förtjänar rättigheter oavsett religion och etnicitet
  Jag läste för en stund sedan att den valde presidenten Obama kommer att införa regler som begränsar lobbyisternas roll i vita huset , den ansvarige för Obamas övergång John Podest sa att Obama ska införa de strängaste och mest långtgående etiska regler av en övergång team i historien
  om det är riktigt återstå att se

 7. Och jo, Wadström, vad har en del kurders kristenhet med saken att göra? Jag har aldrig hört talas om några kristna kurder i massor, men det är inte religion jag talar om här, utan etnicitet!

 8. Renegade betyder på spanska typ ”den som har kompletterat sin tro”, så kallade man kristna som har konverterat till islam under den medeltida Andalusien.

 9. Ida #9, nu förskönar du.
  Ordets betydelse är avfälling, överlöpare och var så också på medeltiden
  I spanskan står Renegado för en manlig sådan
  och Rengada för dito kvinna.
  Slutligen, Apóstata för både man och kvinna
  Samma former gäller för portugisiskan.

 10. Ida,

  Jag anar ugglor i mossen :-)

  Kan det finnas ett budskap i det där till en del skäggiga gubbar med dammiga kaftaner och som gömmer sig en viss hopplöst bångstyrig bergkedja i Afghanistan? :-) ;-)

 11. Tja, Ida #10 då är avfälling betydligt mer korrekt än komplettera som betyder utfylla, göra fulltaligt.
  t.ex, du kan komplettera din samling av koranböcker, fylla ut den med det som saknas.
  Men konverterar du din samling så gör du den till något annat, t.ex. en samling bibelböcker.
  I det här fallet står konvertera för ersätta.
  Konvertibel är lika med utbytbar.

 12. Christer,
  islam kallas ofta som ”en komplett tro”, medan andra abrahamiska religioner kallas för ”en del av hela bodskapet”. I medeltiden, hade man inte använt ordet konvertera. Kristna som har konverterat till islam kallades för människor som ”fylde i sin tro” eller ”har kompletterat” sin tro.

  Det är bokstavlig översättning av renegado.

  Rawia, jag tror inte att någon vet vems förödare Barack Hussein Obama är :o) … Han är i mina ögon multi-religiös: Född som muslim, konverterade till kristendomen och man såg honom i djup andlighet bredvid klagomuren! Jag tror inte att gubbar med skägg som hoppar på Afghanska berg kan köpa liknande förpackning! :o)

 13. Låt oss googla på ordet Renegade..

  Main Entry:
  ren·e·gade Listen to the pronunciation of renegade
  Pronunciation: \ˈre-ni-ˌgād\
  Function:noun
  Etymology: Spanish renegado, from Medieval Latin renegatus, from past participle of renegare to deny, from Latin re- + negare to deny — more at negate
  Date:1583

  1 : a deserter from one faith, cause, or allegiance to another
  2 : an individual who rejects lawful or conventional behavior

 14. De kristna spanjorerna skulle knappast se folk som konverterat till islam som några beundransvärda människor som ”kompletterat sin tro.” Det är inte en vedertagen åsikt att islam är någon form av ”korrekt” ambrahamitisk tro, utan en muslimsk sådan. Alla kristna, judar och muslimer anser själva att de tillhör den rätta versionen.

  Det låter extremt islamcentriskt att hävda, som fullständig sanning, att islam är perfektion. Majoriteten av jordens befolkning skulle knappast hålla med.

  Renegade är praktiskt taget aldrig ett positivt ord, utan ersätts i så fall med ett semantiskt liknande ord med positiv laddning. Traitor är en extremare synonym.

  Back on topic:
  Jag förstår heller inte varför man ska hitta på koder som hela världen får reda på. Jag misstänker dock att det kan vara en gammal säkerhetsvana som förlorat sin betydelse med åren.

  Under andra världskriget hade ju politiker och generaler alla möjliga festliga kodnamn.

 15. Oj, då Max!

  En språkligt diskussion förvandlar du till en liten lektion i hat.
  Ida blandar ihop i etymologi, du blandar ihop i vett och vad man kan säga!!! Judendom och Kristendom är inte mycket att hänga i Julgran heller om du vill diskutera religion så du kan komma ner från dina höga hästar. De abrahamitiska religionerna har ett fel: Du går tillbaka till en gubbtjuv, världens första kända tjuv och kolinisatör!

  Det är en skam att mänskligheten hyllar ett sådant avskum som stal ett land som tillhörde flera olika folkstammar för flera tusen år sen! De abrahamitiska religionerna är en förbannelse som är sprungen ur en enda brottslings stölder och rån och som ekar genom tusentals år av död, elände och lidande för miljoner människor!

 16. Lektion i hat? Jag har inte prisat judendom eller kristendom. Jag säger bara att på samma sätt som muslimer ser sig som de som har ”rätt” så gör kristna och judar också det. Annars skulle de inte tillhöra den tro de gör.

  Jag har inte skrivit ett ord som påstår att judendom, kristendom, buddhism eller någon annan religion är bättre än någon annan.

  Exakt vad menar du att mänskligheten hyllar? På pappret så representerar judendom, kristendom och islam knappt hälften av världens befolkning, troligtvis är det långt färre som har sin religion som drivmedel i vardagen.

  Ja, jag tycker att om någon hävdar att exempelvis islam, eller vilken annan trosbekännelse som helst, är den som anses vara ”komplett,” och får det att låta som att det är allmänt vedertaget, så får man räkna med att folk reagerar. Nu kan det ha varit menat på ett annat sätt, men jag förstod det som ett felaktigt sätt att beskriva en universell syn på en specifik trosbekännelse.

  Folk får tro vad de vill, men det finns INGEN universellt accepterad trosbekännelse. Varken på tomtar, profeter, jesusar eller Oden.

 17. Jo, Max, jag har aldrig hört talas om perfektion i samband med Islam. Och så vitt jag vet så har jag varit ”Muslim” antigen jag vill det eller inte, i 42 år.

  Så jag vet inte var Ida har fått det från. Men att du hoppar till och reagerar på ett uppenbart fel för att påminna om vad majoriteten av jordens befolkning håller eller inte håller med om, som ju du inte vet om men gissar därför att islam har varit en måltavla för er i Väst sedan korstågen, är ju en annan sak.

  Jag håller fortfarande mig till tron på att gubbtjyven Abraham, svikaren och barnamördaren hyllas av världen största och äldsta religioner är skam för mänskligheten!

 18. Max #16

  Att förklara hur man använde ordet renegado under MEDELTIDA Spanien som var under muslimsk styre (nämligen för flera hundra år sedan) har orsakat din missförsåelse om att …. ushhh…
  Ju mer man säger desto mer finns det chansen att du skapar flera fyrkanter, jobbiga och tråkiga.

  :-/

 19. Jag VET att majoriteten av jordens befolkning är varken kristna eller muslimer, eftersom de nominellt kristna och muslimska befolkningarna (judarna är försumbara i dessa sammanhang) inte överstiger 50% av världens befolkning. Därför känner jag att man med säkerhet kan konstatera att majoriteten INTE tycker att någon av religionerna har rätt. Självfallet tycker alla de som tillhör någon religion att de har rätt, men så är det ju det som legitimerar tron över huvudtaget.

  Jag ogillar inte islam mer än någon annan religion. Poängen jag ville klargöra var att INGEN religion har någon universellt hög status hos mänskligheten som helhet. Varken mer eller mindre.

  Dessutom ser jag inte muslimer som någon etnicitet, eftersom islam, likt exempelvis kristendomen, är väldigt utbredd. Det som kallas islamofobi är ju i allmänhet arabhat (iranier ses väl som någon form av ”arabs by association”).

 20. MAX #21

  Har du läst min kommentar 20..?!
  Ska jag upprepa igen? Det handlar om ett ord/begrpp som skapades i MEDELTIDA Spanien! För flera hundra år sedan hade muslimer MAKT där!
  Och det kunde man se genom liknande förklarningar.
  MAKT + MEDELTIDEN = förstår du..?

  Och det att islam senare förklarades som ”en komplett religion” var pga FAKTUM att islam erkänner ALLA profeter (inte bara en eller två som är nämnda i Bibel), islam erkänner Gamla och Nya Testamentet – tvärtom, andra två abrahamiska bröder erkänner inte den sista profeten, och inte Koran som Sista Testamentet heller.
  Islam omfattar bägge abrahamiska religioner men får inte det samma tillbaka. Därför fick man epitet som ”en komplett religion”.
  I MEDELTIDEN, handlade det om MAKT.

 21. Ja, Ish, så kan det vara när man är kritisk till allt vad religion är. Att islam används som argument för att bedriva rasism, kolonialism, stöld och utrotning av palestinierna exempelvis, gör inte mig mindre kritisk till religion.

 22. Gud som begrepp finns, men bara som ett mänskligt uppfunnet begrepp. Precis som de texter man påstår vara de tre världsreligionernas Guds ord är mänskliga påfund – och inget annat. Basta!
  När religionerna till största delen används till att förtrycka och begränsa mänskligheten, istället för att var EN av många föklaringsmodell till en mängd mänskliga essentiella frågor, så bör de med rätta direkt förpassas till den sophög det hör hemma.

  Man kan tycka att så här ett par tusen år efter så borde människan ha blivit klokare och mera eftertänksam. Men på något sätt verkar det vara precis tvärt om, vi har bara bli dummare och mera hårdnackade…
  Mera repressiva…

 23. Sara G,

  Fyra miljoner muslimer vallfärdar varje år till Saudiarabien. En sak som de gör där borta är att dricka ur Zamzambrunnen. Och sagan om Zamzambrunnen är att Gud sprängde fram vatten så att Hagar och Ismail skulle få leva och inte dö av törst efter det att gubben Abraham övergav dem mitt i öknen.

  Och han gick dit med dem just för att överge dem där, sin egen fru, och sitt eget barn. Och denna gubbe kallas vår anfader och vår herre…

  Att så många människor hyllar en sådan man är kanske förklaringen till varför ser ut som den gör. Jag har i alla fall aldrig själv lyckats läsa om någon god handling som denna man utfört. Han har bara tänkt på sig själv och på att sno från andra och lägga rabarber på andras egendom. När folk ur hans egen familj inte passade in i hans planer var det bara ond bråd död som väntade!

  Ofattbart att vi ens vill minnas hans namn.