Nyhetstorka leder till mer Sex


Ett av de ämnesområden jag brukar skriva om är – mediekritik. Oavsett hur tidningar beter sig så finns det alltid möjlighet att kritisera dem ur den ena eller andra aspekten.


Jag menar dessutom
att tidningar inte ens kan existera utan läsarna får anledning att gnälla över deras val av rubriker, bilder, vinklar, okunskap, ytlighet, kommersialisering etc. Det ligger i sakens natur att de aldrig kan falla precis alla på läppen. Särskilt svårt har de sommartid då upplagan drastiskt sjunker, folk ägnar sig åt annat än att sitta hemma i fåtöljen och begrunda de budskap från stora världen som tidningarna förmedlar.

Det är då sexet ramlar in som en komet från yttre rymden. Alla som har en normal hormonbalans är nämligen intresserade av sex.

AB: ”Dogging är sommarens hetaste sextrend – det berättade Aftonbladet i går. Man bestämmer träff med en främling och har sex offentligt. – Intresset har verkligen exploderat i år, säger arrangören Fredrik. Sommaren väcker lusten hos svenskarna. Den senaste sextrenden dogging finns nu i en skog nära dig.”

Jag tror att det var igår som jag första gången läste ordet dogging. Jag har aldrig stött på det tidigare och funderade en del på dess innebörd. Hundar gör det – bakifrån. Dessutom gör de det tämligen ogenerat då lusten faller på. Jag utgår ifrån att det är det senare som inspirerat till ordet eftersom jag värjer mig inför en inre bild som placerar älskande par i någon slags hundställning i parkerna i våra städer.

Att ägna sig åt sex utomhus är givetvis ingen nyhet. Jag skulle tro att en mycket stor andel av svenskarna gjort det någon gång. När jag gjorde värnplikten på 60-talet så fanns det s.k. ”herrtidningar” som hade särskilda avdelningar med läsarnas egna sexberättelser, jag tänker inte låta bloggen bli något slags sentida kopia så jag ber besökarna att bespara oss från den sortens historier.

Dogging, Sex, Aftonbladet
Man ska vara byxlös om man ska ha sex..

Egentligen, om sanningen ska fram, så tycker jag att det är rätt harmlöst att tidningarna hänger på och försöker hypa utomhussex oavsett vilket namn de nu sätter på företeelsen. Själv är jag ute mycket och dessutom ofta nog försedd med kamera. Jag lovar givetvis att jag kommer att fotografera alla kopulerande par och publicera bilderna på bloggen. Dessvärre så tror jag inte att det blir några bilder, jag har endast en gång kommit på ett älskande par under akten. Det var strax uppströms Stora Sjöfallet i Ritsem. Och jag hade minst två kameror och dessutom ett ordentligt teleobjektiv.

Men inte tog jag någon bild, jag tyckte att de var söta, en sorts friluftsromantik…

AB1 SDS1 i t

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Sex, Nyhetstorka, Sexualitet, Kommers, Försäljning, Lösnummer, Tidningar, Mediekritik, Politik[/tags]


3 svar till “Nyhetstorka leder till mer Sex”

  1. ”Dogging” lär komma av att de som ägnar sig åt denna spännande företeelse säger sig ”gå ut med hunden” när det bär iväg på äventyr. :)

  2. Erik är nog på rätt spår, ett närbesläktat begrepp som nu nog får en ny innebörd är ”jogging”. Här i Ödmården går damerna ut på stavgång, vilket bevisligen renderat i två skilsmässor.

    HA en bra fortsatt sommar Erik och Jinge önskar KAS som är på grönbete tillsammans med tjuren Ferdinad som betar 15 meter utanför sommarsovrummet.

  3. Minns någongång på 90-talet då det en sommar var en oerhörd nyhetstorka i svenskmedia. Det mest spännande de kom på då var att rapportera om var hajattacker i Austalien. Detta spädde på hajfobien trots att hajar lika sällan då som alltid attackerade människor, skillnaden var bara att man annars när finns annat att rapportera närmare inpå oss inte fick höra talas om dem.
    Med det i minne så låter det trevligare och mindre hysteriskt att skriva om dogging när man inte kommer på något annat.