Nyhetsfritt på årets sista dag?


Morgonens nyhetssändning från Ekot får mig att lyfta på ögonbrynen, där presenteras nyheter både från Tyskland och från Israel, nyheter som skapar vissa funderingar hos mig och säkerligen många andra.

Ekot: ”I Tyskland vill den tillträdande chefen för landets flygplatsförening börja sortera flygpassagerare i olika riskgrupper. Genom att dela upp folk efter hur stor säkerhetsrisk de anses utgöra skulle kontrollerna bli enklare.”

Ja, tyskarna har en gedigen historia när det gäller att sortera upp folk, en historia som inte är så uppskattad på resten av planeten. Att sortera upp judar, kristna, muslimer och hinduer i flygplanen låter ju som om denne chef hämtats från någon bunker i Berlin där vederbörande lyckats överleva i sextiofem år, möjligen är det ideologin som överlevt och inte bara denna talande fossil.

Ekot: ”I Israel har spänningarna mellan landets judiska majoritet och arabiska minoritet, som utgör en femtedel av befolkningen, ökat till den grad att ledande politiker har börjat varna för rasism, och för vart det kan föra Israel.”

Judiska religiösa ledare rekommenderar landets judiska befolkning att inte hyra ut lägenheter till palestinier enligt Ekot, fast Ekot kallar dessa palestinier för ”araber” och accepterar därmed den israeliska doktrin som verkar för att avpersonifiera och avnationalisera palestinierna. För övrigt är den israeliska rasismen knappast någon nyhet, den är omskriven i många böcker.

I tidningarna lever fortfarande historien om det planerade terrorangreppet mot Jyllandsposten och Politiken. Dessutom har de svenska terroristexperterna Magnus och Magnus nu fått konkurrens av utrikiska terroristexperter.

SvD: ”Extrema grupper som verkar över den svensk-danska gränsen är inget nytt. I flera år har extremister försvårat polisens arbete genom att röra sig mellan länderna.”

Frågan är väl vad som är hönan och vad som är ägget. Att olika politiska eller religiösa grupper har bekanta i andra länder är normalt inte ett sätt att försvåra polisens arbete. Alla människor har nog en eller flera bekanta, släktingar eller vänner som är bosatta i andra länder. SvD:s terroristexpert, som heter Lorenzo Vidino, sorterar därmed in sig själv i samma kategori experter som Magnus och Magnus.

it , , , , , , , ekot svd1 gp1 ex12 dn1 ab


8 svar till “Nyhetsfritt på årets sista dag?”

 1. Sionisternas våta dröm har gått i uppfyllelse. Varenda muslim är nu misstänkt, fruktad och hatad. Nazismens skräckscenarier dammas av och kommer väl till pass. Idioterna i det europeiska etablessemanget danser efter det gamla spökets pipa.

  Redan förra året grät en muslimsk kvinna jag känner som sett sin 4-åriga dotter kroppsvisiteras i en av Europas största flygplatser. Hon ville protestera men vågade inte. Hon var rädd att de paranoida idioterna skull få spel och börja skjuta. Själv hoppas jag att arabiska och muslimska länder börjar behandla eurpéer och amerikaner på precis samma sätt. De har trots allt dödat ofantligt många fler muslimer än alla så kallade muslimska terrordåd tillsammans.

  • Vad duktig du är och vilka bra lösningar du har på alla problem, tänk om alla var som du. Man undrar ju vilket land du kommer ifrån. Försvann tolerans och respekt på vägen. Enligt dig är väl det bästa att inte umgås överhuvudtaget över gränserna. Fy fasen för religion oavsett vilken, den har ställt till det för många genom alla århundraden. Allt är bara ett enda stort maktbegär.

   • Vad duktig du är på att fatta ironin. Eller stör själva tanken dig på att muslimerna ska behandla någon som heter Sven på samma sätt som europeerna behandlar fyraåriga muslimska barn?

 2. Lorenzo Vidino är en flitig islamofob som sprider grundlösa påhitt om att muslimer i Europa har etableringen av ett Kalifat i Europa som sin agenda.
  Han är en försvarare av terrorist staten Israel. Jobbar åt det det ökända miltär-industriella komplexet tankesmedja RAND. Att expressen lånar sin spalt åt denne borde inte förvåna.

 3. Delar man upp folk efter religion spelar då medborgarskap ingen roll. Misstänker man att en svensk har muslimsk ursprung så måste man förnedra honom och ta risken. För att inte riskera att förnedra vanliga hederliga kristna, så måste man skriva i passet vilken religion man ärvt!

  Välkommen till falangisterna i Beirut 1975 då de slaktade folk efter att de ståg deras id-handlingar. Var det någon man som var smart nog att kasta sin id-kort fick han ta av sig byxorna för att visa om han vor omskuren eller inte. Bara de som inte var omskurna passerade falangisternas vägspärrar med huvudet på plats. Först skar man av folk penisen så klart.

  Fy Satan vad man kan göra för kärleksbudskapet i Kristinamn! Den dagen det står i folks pass i Europa vilken religon de har är det bara att öppna portarna till Aushwitz igen och jag vet att det inte är många som kommer att protestera. vi kan ju bara sitta och tänka på att de är terrorister allihop. Resten är ingen match alls.

 4. Jag tycker att Jinge alltid tar upp viktiga och intressanta frågor. Förra året föll jag för hans/dina snörapporter, men när jag tittade bakåt i bloggen fann jag inga klagomål från den senaste tiden, så jag antar att Stockholm numera har Medelhavsklimat.

 5. Uppseendeväckande och obehagliga nyheter du kommer med, Jinge, men det var j-drigt roligt skrivet av dig, jag skrattade högt! Vad är det nu det där tyska flygbolaget heter, Deutsche Luftwaffe AG?
  Gott nytt år!

 6. Tycker tyske chefen borde få rejält med mothugg från alla håll och kanter i Tyskland och EU. Vet någon om han fått det?