Nyheter24.se spammar bloggar!

Jag har under viss förvåning konstaterat att den nya siten ”Nyheter24” länkas minst en gång varje natt av ett och samma IP-nummer fast med olika avsändare.

IP 213.136.54.242 förekommer ett 20-tal gånger och varje gång är det olika namn och hotmailadres-
ser. Det enda syftet är att få in kommentarer till bloggposter, och att i kommentaren länka till Nyheter24. Det är i en omfattning som gör det helt klart att man på det sättet vill påverka Google-
rankingen och samtidigt driva trafik till den egna sidan.

Andra nyhetsmedia skaffar inlänkar genom att ansluta sig till Twingly, men Nyheter24 gör det genom att spamma bloggar. Det är dessutom så uppenbart att det inte råder den minsta tvekan om

saken. Själv har jag lagt in deras URL i mitt spam-
filter för att slippa ifrån eländet, och jag hoppas givetvis att andra bloggar kan agera på ett adekvat sätt. När Bloggosfären utnyttjas på ett så fult sätt så kommer i vart fall jag inte släppa fram en enda länk till sidan innan de bett om ursäkt för att de spammar bloggar. Någon borde uppmärksamma Google på detta också.

Andra om: , , , , , , , , , , , , it

[tags]Nyheter24, Google, Googleranking, Bloggspam, Spam, Bloggosfären, Reklam, Internet, Smygreklam, Inlänkar, Netikett, Abuse, Politik[/tags]

  6 comments for “Nyheter24.se spammar bloggar!

 1. 16 mars, 2009 at 08:08

  Hej Jan-Inge,

  Många av våra skribenter är förstås väldigt angelägna om att deras texter ska bli lästa och länkar därför till dem i relevanta forum och bloggar. Om detta uppfattas som spam är det olyckligt och vi ska be våra skribenter idka större försiktighet, men det är egentligen inte konstigare än att bloggare gör reklam för sig själva i varandras kommentarfält.

  Med vänlig hälsning:

  Aaron Israelson, chefredaktör Nyheter24

  • 16 mars, 2009 at 08:20

   Det är självklart att de vill bli lästa, det vill vi bloggare oxo. Men om vi kommenterar på andras bloggar så kallar vi oss för det namn som står under bloggartiklarna. Ser du kommentarer från mig så är dessa skrivna av ”Jinge”.

   Jag har just raderat ett tiotal skräpkommentarer från skribenterna hos Nyheter24, bland andra Nicolina, MM53, Snorp, Martin, None och ett ytterligare tiotal namn. Det ÄR spam och ingenting annat.

   Vi bloggare har stor förståelse för att ni vill ha inlänkar och dessutom trafik, men det är i så fall lämpligt att hänga på Twingly OCH/ELLER skriva under sitt rätta namn. Din kommentar släpptes fram med URL eftersom du använder korrekt namn.

   Jag hoppas att ni fixar till detta, det är inte kul att hitta en massa reklam i spamfiltret varje morgon och där kommer Nyheter24.se ligga kvar ända till dessa kommentarer försvinner eller skrivs med skribentens rätta namn som avsändare.

 2. Max
  16 mars, 2009 at 08:48

  Det är förstås fult att göra så, men varför har de då inte gått med i Twinglytjänsten? Den verkar fungera bra och numer har jag twingly som startsida. Det är utmärkt om man tillhör de nyfiknas skara :-)

 3. 16 mars, 2009 at 09:33

  Max: därför att twingly laddas in i efterhand med hjälp av javascript vilket gör att de alltså inte syns som länkar för Google – då påverkas inte pageranken vilket troligtvis är effekten de är ute efter.

  Jinge har antagligen helt rätt, det är bara spam för att driva upp sökmotoranseendet, inget försök att driva in mer trafik.

 4. 16 mars, 2009 at 17:24

  Kan inte säga att man blir förvånad. Kvällstidningsjournalistik i ett webbformat ser inte ut att vara en särskilt lyckad kombination.

 5. Kurt
  17 mars, 2009 at 04:00

  Lidl mäter sina anställdas effektivitet, genom att registrera tiden det tar att expediera varje kund, oavsett hur de sedan expedieras. På samma sätt mäter Nyheter24 sina skribenters (det finns väl INGEN journalist där?) effektivitet, genom hur många som läser artiklarna. Kvalitet = kvantitet, då gör naturligtvis skribenterna vad om helst för att få fler läsare och högre lön, de länkar på en massa bloggar, använder överdrivna rubriker, ljuger fritt och hittar på.

Comments are closed.