Nyamko Sabuni och Världens Fegaste Regering


Sverige måste ha världens fegaste regering alla kategorier. Man har redan stiftat lagar som innebär att myndigheterna kan spionera på enskilda medborgare, lagar som FRA-lagen och IPRED-lagen. Nu vill man utöka repressionen och införa begränsningar i både yttrande- och åsiktsfriheten. Men för att undvika kritik så skickar man fram en kvinna, och dessutom en färgad kvinna, man hoppas därmed att undvika kritik från både höger och vänster.


DN:
”Demokratin hotas – från både höger och vänster. Det anser integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp), som på torsdagen väntas ge Säpo och Brottsförebyggandet rådet i uppdrag att föreslå förebyggande åtgärder mot politisk extremism. Nazirörelsen har blivit både mer professionell och mer aggressiv. Motståndarna – de så kallade autonoma – går allt längre för att med våld stoppa demonstrationer och andra åsiktsyttringar. Dessa iakttagelser har lett Nyamko Sabuni till slutsatsen att någonting måste göras.”

Hur ett sådant ärende kan hamna på en integrations- och jämställdhetsministers bord är fullkomligt obegripligt. Frågan har ingenting med hennes departement att göra, man har valt henne på grund av hudfärg och kön. Meningen är förstås att man på det sättet ska mildra kritiken mot förslaget. Vad det betyder för Nyamko Sabuni att bli en bricka i detta spel tycks man inte bry sig om.

Att man dessutom tycks leva i villfarelsen att man återigen kan ge sig på yttrande- och åsiktsfriheten och stifta lagar som strider mot svensk grundlag är förstås frapperande. Både IPRED- och FRA-lagen är grundlagsvidriga och när Sabuni talar om att demokratin hotas så kan vi konstatera att hon har helt rätt, men inte på det sätt som hennes regeringskollegor tänkt sig.

Det är den här regeringen är det största hotet mot demokratin sedan riksdagen grundades. -> DN1 SvD it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Nyamko Sabuni, Liberalism, Folkpartiet, Högerregeringen, Åsiktsfrihet, Yttrandefrihet, Grundlagen, Repression, Politik[/tags]


11 svar till “Nyamko Sabuni och Världens Fegaste Regering”

 1. Man var nog även tvungen att ge äran till någon folkpartist eftersom idén startade inifrån deras spin-center. ;)

  • Man var nog även tvungen att ge äran till någon folkpartist eftersom idén startade inifrån deras spin-center. ;)

   Ja det är intressant att se hur ”liberalismen” utvecklas…

 2. Nyamko Sabuni (fp) har ju inget annat att göra, hon har ju själv deklarerat att jämställdhetsfrågor är inget som regeringen är intresserade av. Och allt som har med invandring att göra har ju Billström och moderaterna ansvar för.

 3. Kan bara instämma med föregående talare…

  Jag vill veta vilka unga som dras till extrema miljöer och vad myndigheterna anser bör göras för att rekryteringen ska minska, säger Sabuni

  En härlig uppvisning i hur illusionerad den sk ”liberala” rörelsen är idag. Är vi tillbaka på 1920-talet och letar efter en enhetlig, modernistisk värld igen?

  Denna kvinna borde blivit forskare eller nåt annat där hon är långt borta ifrån beslut som påverkar människor. O ja, hur i helvete hamnade detta på hennes bord?

  Sverige är som ett flygplan som har bestämt sig för att det ska krascha. Frågan är bara vem som ska sitta vid spakarna. Socialdemokraterna eller Moderaterna, två sidor av samma skitiga mynt.

 4. Det här är obegripligt! Dels så har du rätt om att frågeställningen är av sådan art att det absolut inte ska hamna hos integrationsministern. Sen har man buntat ihop alla som man anser vara extremister när man likställer ”autonoma” med nazister.

  Ambitionen verkar vara att få kontroll på alla som inte vill foga sig till den ideologiska mittfåran och som dessutom vågar protestera mot den rådande samhällsordningen? Vi kan anta att även FRA- och IPRED motståndare räknas till den här gruppen! Häromdagen gick ju Reinfeldt ut med att han var mycket ”bekymrad” över den hetska ton som fanns på internet och bloggvärlden…. ! Han kom inte längre än så men hans utspel får ses som en flaggning, om att ny lagstiftning är på gång på området! Med FRA och Ipred har man ju också fått de verktyg/redskap man behöver för att få till en effektiv kontroll.

  Sverige är redan ett av världens mest homogena och likritade samhällen och det är tydligt att våra beslutsfattare gör sitt bästa för att täppa till de luckor av icke likriktad åsiktsbildning som ännu återstår. I praktiken håller man på att skapa något som börjar likna ett ideologiskt vuxeninternat!

  Tyvärr tror jag inte det kommer bli bättre med Mona/Bodström.

 5. ”den här regeringen är det största hotet…” ?

  Jag såg inte direkt andra takter i föra mandatperioden när S+V+Mp hade makten – tvärtom var det dom som drog i EU-förslagen som bla ligger till grund för IPRED, samt initierade jobbet med FRA-lagen osv

  Problemet är 40-60-talisterna som siter vid makten just nu som vill övervaka och kontrollera bort alla rädslor i samhället !

  /K

 6. Regeringen gillar inte demokrati och vill förtrycka folkviljan och cementera status quo.. Och majoriteten av oppositionen är inte mycket bättre.. Så förvånande.

  Det största problemet är nog dock att dom KAN göra allt detta nästan helt utan motstånd.. Makthavare försöker ju nästan alltid köra över folket men det verkar som om ”vi” accepterar att bara bli överkörda här i Sverige.. Och då vanliga demonstrationer har ju visat sig poänglösa – dom skiter blankt i om det bara demonstreras lite – borde det vara dags att bli mer som grekerna..

 7. Läser ni inte hennes uttalande som Djävulen läser bibeln nu? Hon säger väl ändå inte att man ska stoppa folk från att demonstrera. Vad hon skriver är att hon vill att våld som används mot grupper som demonstrerar ska förebyggas. Hur kan det vara fel?

 8. Att lagstifta mot extremism är lika vansinnigt som att lagstifta mot terrorism då inget av begreppen låter sig definieras neutralt.
  Den enes terrorist är den andres befriare och vad det gäller extremer kan den för stunden rådande politiska inriktningen beskylla motparten för extremism i alla lägen och inga nyanser eller graderingar kan urskiljas på förhand.
  Alltså. Vad är extrem politik i en demokrati?

  Sverige har då fördummats till den grad att regeringen nu kan reducera den yttersta förutsättningen för demokrati, dvs själva regeringsformens ansats att ”all makt ska utgå från folket”, till en floskel. Demokratin har därmed avnormaliserats.

  Med detta utgår bevisligen all makt sedan 2001 från USA och ibland via EU till vår regering. Globaliseringens förespråkare kräver naturligtvis att även all lagstiftning globaliseras och vad vi ser är inget annat än bygget av en fascistisk världregering.