Nya kravaller ikväll i Tensta/Rinkeby?


Jag tror att det var förra gången vi hade en borgerlig regering som Carl Bildt och Birgit Friggebo reste ut till Tensta/Rinkeby för att lugna medborgarna i efterdyningarna av Lasermannens härjningar. Igår var det kravaller i området och man brände ner en skola, och till ikväll förväntar sig polisen kravaller igen enligt tidningarna. Bildt får väl återvända, och eftersom man brände en skola så är det väl lämpligt att skol-
minister Björklund gör honom sällskap, modrater och folkpartister åter på barrikaderna.

SvD: ”Polisen har fått in tio anmälningar om brott. Björn Knutsson säger att det är oklart vad som låg bakom oroligheterna.
– Det har väl legat och kokat där ett tag, det räcker med att poliser visar sig där numera för att det ska hända någonting.
Enligt honom var det inget speciellt ingripande som ledde till oroligheterna utan ett högst ordinärt.

– Vi är så klart rädda för att det här kommer att fortsätta, säger han.
– Vi måste jobba på väldigt bred front, säger Ann-Katrin Åslund, Folkpartiet, ordförande i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta.”

När bägge morgontidningarna i Stockholm berättar att polismyndigheten förväntar sig att det återigen blir kravaller så kommer många ungdomar att bege sig ut för att se vad som händer. Vad det kan få till resultat borde polisen kunna lista ut, man behöver knappast vara raketforskare för att förstå det. Dessutom så har den norska massmördarens agerande fått återverkningar bland svenska ungdomar i Tensta/Rinkeby, och det är väl mer än troligt att tänka sig att uppgifter om den misstänkta seriemördaren i Malmö har nått dem.

Frågan är hur många som nu besöker de helgöppna matvaruaffärerna. Chorizo och Bratwurst är ju populära korvar, så när brandkåren släckt av det värsta så finns det väl gott om glöd att grilla på?

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , svd123 dn123 svt ab123 sr1 gp


4 svar till “Nya kravaller ikväll i Tensta/Rinkeby?”

  1. Ungdomar hittar alltid underhållning i sin egen prisklass…

    • Utnyttja möjligheten att kommentera just den kommentar du vänder dig till! Annars blir alla bara frågetecken.. :-)

      • ”Dessutom så har den norska massmördarens agerande fått återverkningar bland svenska ungdomar i Tensta/Rinkeby, och det är väl mer än troligt att tänka sig att uppgifter om den misstänkta seriemördaren i Malmö har nått dem.”

        var en fråga ang texten i sig:)