Nu är Sverige i Krig


Nu är besluten klara, svenska soldater får på egen hand besluta om jakt på afghanska kvinnor, män och barn. De behöver inte längre vänta på att bli angripna, nu bestämmer de själva vem som ska dö och när de ska dö.

EX: ”Enligt Rapport har överbefälhavaren Sverker Göransson beslutat att nya insatsregler ska användas. Reglerna betyder att styrkan inte bara ska kunna få använda eldgivning i självförsvar utan den ska självständigt få planera sina operationer, vilket innebär användande av dödligt våld.

Resultatet av detta beslut innebär att Sverige nu befinner sig i krig enligt alla definitioner, vi kan glömma allt tal om fredsbe-
varande styrkor, svenska soldater både här hemma och i Afghanistan blev i och med detta legitima mål. Och det oavsett var de befinner sig. Svenska soldater i Sverige är givetvis lovligt byte, attacker mot militärförläggningar och förband likaså. Har det tidigare funnits ett terrorhot mot Sverige så har det mång-
faldigats nu, det behöver inte heller röra sig om al Qaida och liknande franchiseorganisationer, varje afghan har antagligen rätt att slå till i Sverige enligt krigets alla lagar och konventioner.

Att högsta militärledningen är nöjd med detta beslut är självklart, likaså är alla ”liberaler” glada och firar idag. Att döda urskillningslöst, och inte bara när man blir anfallen, för in de svenska soldaterna i samma grupp som de amerikanska, inklusive USA:s tiotusentals legosoldater.

Rimligen betyder det också att alla beslutsfattare nu blir tänkbara mål, allt från enskilda riksdagsledamöter till höga chefer inom det militära. Vi kommer säkerligen att få se ett flertal missnöjesyttringar runt hela landet, tyvärr så kan enskilda galningar ta detta som intäkt för att starta en egen privat våldsvåg. Vad det betyder för muslimska flyktingar i landet har jag svårt att sia om, men visst, det stöder och uppmuntrar till terroraktioner.

Här i Sverige skriver tidningarna mest om Almedalen, det verkar som om man blundar för svenska soldaters nya roll i Afghanistan, tidningarna är fullkomligt nedlusade med information om pseudohändelserna på Gotland. Man nämner visserligen att svenska soldater själva ska besluta om egna aktioner och vilken typ av våld man ska använda, men att man slängt ut barnet med badvattnet nämns inte med ett ljud.

i , , , , , , , , ex1 ab1 dn1 svd svt svt1 t


26 svar till “Nu är Sverige i Krig”

 1. Det är för djävligt, detta betyder att vi öppnar oss för terrorangrepp, för varför skulle olika grupper i Afghanistan välja att slåss på hemmaplan när man kan slå till i Stockholm ????

 2. Från fredsbevarande styrka till en krigförande sådan över en natt!
  Jag förstår inte hur vi plötsligt kan befinna oss krig utan att svenska folket blivit underrättade och tillfrågade om saken.

 3. eftersom det finns miljarder dollar i omlopp som mutor och knarkpengar i afghanistan så är väl risken som jag förstår det att afghanerna kan hyra in legosoldater typ blackwater och skicka dom till sverige och spränga människor i luften lagligt intenationelt sett.då kan vi slå oss för bröstet igen och säga SVERIGE ÄR FANTASTIKT

 4. Har Sveriges militära ledningen kopierat Israels ockupationsmakt lagar som ger soldaterna fria händer att döda som det behagar de
  Har mördandet av civila blivit en kultur hos den svenska armen
  Kommer Israel att använda Sverige som en god exempel för att försvara sina attacker mot civila

  Om de svenska soldater skjuter ihjäl en civil afghan ska de då åberopa självförsvar som Israel gör
  Allt vad svenska militären säger är bara en förevändning för att kväsa afghanerna

  Svenska soldater i Afghanistan betraktas som en ockupationsmakt och kan inte deklarera någon form av väpnad aktion mot ett organiserat folk som använder sin kraft för att driva bort ockupationsmakten
  Vad händer då om alla civila i Afghanistan reser upp sig mot de främmande soldaterna

  Det bästa är att de svenska soldaterna lämnar Afghanistan innan nånting hemsk händer annars blir det för sent

  • Med sossarnas samtycke, har inga illusioner. Kryptofascisten Bodström har nog utkastet till det som Maggo skriver om nedan. Genom att kommunisterna är rätt passiva och till stor del sitter still i båten för att vara vid köttgrytorna så ha de skuld till detta med.

 5. Allt som nu behövs är någon sorts händelse som kan kallas terrordåd i sverige. Nu har vi nämligen en yttre fiende.Hur lång tid det kommer att ta vet jag ej,men att det kommer att ske är jag övertygad om.Efter denna händelse är det sedan fritt fram att trycka ner nya terroristlagar i halsen på oss medborgare.Förmodligen är dom redan färdigskrivna och klara. Men vafan!!! ikväll är det ju allsång på skansen!Det vill man ju inte missa. :-(

 6. Om inte en stor terrorattack får avvärjas snart så kommer folk inte gå med på all ytterligare inskränkningar i integritet och privatliv som politikerna vill införa. Genom att uppgradera sveriges deltagande i olagliga krig så kan man därmed automatiskt få fram grupper som kommer börja spränga tåg och bussar i sverige, varpå tidningarna därefter kan använda de händelserna som ett bevis på att alla inskränkningar faktiskt behövs, allt enligt Problem->reaction->solution-formeln.

  De säljer era liv för propagandans skull. Jag hoppas ni kan se det för det kommer inte att komma något FN och hjälpa er sen när ni avsagt er den sista rättigheten.. Västvärlden kommer få leva med sina val i minst 50 år innan intervention ens kommer att komma på tal.

 7. De svenska legosoldaterna och den nyliberala borgarregimen måste vara glada att äntligen få ”göra något” och att göra det öppet.
  Att man därmed gör oskyldiga civila svenskar på hemmaplan och utomlands till potentiella måltavlor för Afghanskt ockupationsmotstånd är fruktansvärt cyniskt och kallt beräknat av regimen i Rosenbad.

  Nu måste väl israel klassa Sverige som något mera ”pro-semitiskt” när man gratis och med egen kanonmat ansluter sig till landets aggressioner i Afghanistan. Nästa steg är måste givetvis vara att fylla på de luckor i Irak som lämnas av andra länder som förblött och haltar hem därifrån.

 8. Anser att Afghanerna har moraliskrätt att slå till mot oss. Inte roligt men sant. Det kommer säkert hittas några inhemska knäppskallar som planerar på hämnd i rättvisans eller religionens namn.
  Sätt in er i den omvända situationen.
  En massa Afghaner som ockuperar Sverige under konstiga föresatser, säg att de skall beslöja våra kvinnor med burkor och tjudra fast dom vid hemmet samt att kristna sekter som Livets Ord är superonda och därmed får personer som bara misstänks tillhöra Livets Ord dödas med drönarflygplan. Det anser de är rätt och därför är ok att ockupera – döda oss! Vi skall bara ta det.
  Råkar det stryka med en dagisgrupp på utflykt? – Ässh de gömde säkert vapen under plastbrallorna och så skulle de växa upp till o bli fanatiker ändå! Preemptive strike!
  Vad? Hörde jag någon säga att dom är här får våra naturresursers skull?
  Vilken lögn!
  Det måste vara pingviner som hittat på det.

 9. Nyliberaler jublar. De går ju efter detta motto ”Vi tycker inte att du ska döda eller förtrycka någon, men vi får det”

 10. Sverige har lite att vinna i Afghanistan men människorna i Afghanistan har destå mer att förlora. Jag jämställer nyttan av en lyckad kampanj där nere med NATOs insatser i Balkan under 90-talet. Hurvidare det är en uppoffring svenskarna själva är intresserade av att göra ställer jag mig tveksam till, själv ser jag däremot lite negativt med Sveriges inblanding.

  Då försvaret idag går över till ett yrkesförsvar så är det upp till varje enskild soldat att begrunda riskerna med sitt yrkesval, soldatyrket är bara ett av många riskyrken.
  Försvarets aktion i Afghanistan må vara kostsam men det är pengar som antagligen lär tillgå försvarsmakten ändå och jag tror det inte finns mycket mer nytta som försvaret kan få för dessa pengarna lagda på annat håll. Det är en mycket bra erfarenhet som dessutom kan göra humanitär nytta.

  Däremot förstår jag dom som önskar se försvaret nedrustat, vem ska vi egentligen försvara oss mot idag? Att ha ett litet men modernt yrkesförsvar att just kunna sätta in i internationella aktioner är inte helt fel, samt eventuellt kunna se över våra gränser. Varför man bör ha kvar försvarsmakten i den utsträckning som vi fortfarande har kvar idag förstår jag inte, vem ska vi egentligen försvara oss mot och i så fall, är vårat nuvarande försvar ens förmöget att göra det? Vid eventuellt beslut om nedrustning så yrkar jag däremot på en långsam sådan, det är många människor som är sysselsatta i försvaret och dess leverantörer av militär materiel.

  Jag har svårt att se hur det skulle fattas något beslut inom de närmsta åren om större nedrustning och så länge vi har vårt försvar så tycker jag att det är positivt att det används. Sveriges neutralitet har inte blivit mycket mer omstridd för detta och enligt min mening känns det rätt ’blaha’ ändå. Att svenska soldater nu får använda dödligt våld utan att först själva bli angripna är främst positivt enligt min mening. Det ökar våra truppers säkerhet såväl som deras förmåga att faktiskt göra en förändring i regionen.
  Jag litar på deras yrkesmässighet att kunna urskilja civila från gärningsmän, i alla fall till vad som faller inom ramen för vad som tyvärr måste accepteras. Folk kommer att dö, vare sig Talibanerna eller ISAF styrkorna i slutändan drar sig undan.

  Men åter igen, Afghanistan har inte råd att Talibanerna återinför sitt styre i regionen. De har aktivt förstört flickskolor, förstört infrastruktur och utvecklingsmöjligheter som landet har haft, för att inte nämna hotat och dödat intellektuella och hjälparbetare m.m. Krig är också destruktivt men det varar inte för evigt.
  Landet led tillräckligt när Sovjet drog sig ur, nu är Sverige med i leken och får leken tåla tycker jag.

  • efter ditt inlägg käns det mycket bättre när du förklarat varför vi ska döda människor som är emot usa och sverige och zarkai. den största mukolven på jorden hans brossa den största knarkhandlaren i afghanistan resten av hans familj stoppar undan miljoner dollar i månaden som stöd för kriget av usa. amerikanska legosoldater typ blakwater(100000 kriminella och halvkrimminella)polisaspiranter där 25procent anväder droger. 80procent av all tillförsel av material går landvägen där vaktbolagen betalar miljoner dollar i veckan till krigsherrarna för fri lejd? vilket underbart krig nu kan jag slappna av och sova lugnt om nätterna

 11. Nu tycker jag att du överdriver skillnaden, Jinge.

  Sverige var i krig innan, och Sverige är i krig nu. Huruvida ”våra” soldater får skjuta först eller inte gör inte så stor skillnad i sakfrågan. Visst känns detta nu ännu mer otrevligt, men samtidigt så har ju svensk trupp redan tidigare i åtminstone ett fall medvetet provocerat fram eldöverfall, i syfte att få skjuta.

  Möjligtvis kan fler människor få upp ögonen för Sveriges roll nu. Det handlar inte, och har aldrig handlat om, någon ”fredsbevarande” insats, det handlar om att assistera USA i dess krig för strategisk kontroll i centralasien. Den roll som den svenska trupperna spelar har förskjutits mer i riktning mot direkt stridande, men deras grundläggande funktion är densamma.

 12. Vi har valt att assistera USA. Vi lämnar andra FN uppdrag i Afrika och offrar våra soldater för att hjälpa USA. Vi bör också minnas att Talibanerna hade inte fått makten utan USA, de har skapat stor del av terrorismen i/från Afghanistan. Frågan är om inte dagens krig skapar terrorism istället för att bekämpa den…

  • ” Frågan är om inte dagens krig skapar terrorism istället för att bekämpa den…” ?

   Det är väl bara att se vad som hänt sedan invasionerna av Irak och Afghanistan. ’Terror’ kan aldrig bekämpas med vapenmakt annant än genom att döda ALLA som misstycker till den rådande situationen. Terrorism uppstår ur fattigdom och en känsla av vanmakt inför den situation man befinner sig i. Därför är fattigdomsbekämpning det absolut bästa sättet att minska terrorismen i världen, men med tanke på hur oerhört dyrt krigen är så finns det väl inga pengar kvar till att bekämpa fattigdomen.

   Jag blir så j-vla trött på alla hycklande illiberaler som är så förbannat skjutglada och inte verkar förstå vilken oändlig spiral av våld som vi i Väst har satt igång genom våra minst sagt korkade handlingar. Våld föder våld brukar man säga men det talesättet verkar ha föpassats till glömskan numera.

 13. Instämmer. Snart har vi terrorlagar, dödsstraff, övervakning och omyndiga vapenbärare. Många verkar gilla detta.

 14. Varför blir alla så in i helvetes förvånade?

  Vi har ju vart i Afghanistan i flera år under imperialisternas ledning så det är väl för fan ingen nyhet att vi är i krig. Om sedan ÖB mixtrar med nåt förbannat regelverk om hur vi får mörda är ganska ointressant och förändring ingenting, vi har vart i krig hela tiden och sprungit imperalisternas ärenden!

  Få se nu om det här ändå kan ge Ohly lite stake att KRÄVA ett snabbt tillbakatragande av soldaterna. På TV snacka Lasse nåt om att vilja ha pappren på bordet men mer än så vart det inte. Tyvärr tror jag att Lasse kommer att fega ur också denna gång.

 15. Då får afghanerna som slår till i Sverige inte glömma att vara uniformerade och använda sig av vapen enligt krigets lagar med då:)

 16. Jävlar vad ni verkar fokusera på politiken och det teoretiska. Kolla istället vad enskilda soldater gör i verkligheten, skyddar på olika sätt afghanerna mot insurgenter eller vad fan dom nu kallas, inte försöker ta över världen med jänkarna… Att dom nu får öppna eld innan dom blir beskjutna innebär såklart inte att dom kommer börja slakta dom civila utan kommer att kunna skydda sig själva på ett helt annat sätt bara.

  • innebär såklart inte att dom kommer börja slakta dom civila utan kommer att kunna skydda sig själva på ett helt annat sätt bara.

   Genom att skjuta först? I förbyggande syfte?

   • Ja, givetvis. Säg att någon står och siktar ett vapen mot dig tycker inte du att det är okej att öppna eld före denna person då? Bättre att ta ett gäng kulor och hoppas alla tar i plattan för den chansen att angriparen hinner ångra sig medan han riktar med vapnet och går och gör något annat istället?

    • Det är ju inte det man menar, försvara sig fick man förut oxo. Kör inte med den sortens halmgubbar här, då släpps du inte fram. Det ska vara hyfsat seriösa kommentarer..

     Men du kanske inte förstår bättre ??

 17. Förut fick man inte skjuta någon som inte först har skjutit (emot) dig. Och inte tror du väl att svenskar kommer gå runt och skjuta för att dom kan ha ett vapen på sig eller dylikt?