Norrmän är Ointelligenta Barbarer

Framskrittspartiets ledare i Norge gör utspel efter utspel mot landets muslimska innevånare, något som också ger resultat. Partiet har gått fram hela sex procent de senaste opinionsmätningarna.

Dagbladet.no: ”- Gjennom historien har vi klart å bekjempe totalitære ideer som nazismen og senere kommunismen. Som liberalist vil jeg alltid kjempe mot slike ideer og bevegelser. Radikal islam er en mørk og skummel ideologi, og bekjempelsen av den er vår tids viktigste kamp, sier Jensen i et intervju med Klassekampen i dag. I over en uke har Siv Jensen snakket om det hun kaller snikislamisering, og meningsmålinger viser at Frp har tjent stort på utspillene. På Vårt Lands meningsmåling for februar går Frp fram hele seks prosent.”

Ser man till Franskrittpartiets ledning så kan man tro att kritiken om ointelligenta barbarer inte är helt substanslös. Att Siv Jensen agerar mot islam är annars ett dåligt tecken. Det betyder sannolikt att vi kan vänta oss liknande utspel från de svenska liberalerna. De har aldrig varit sena förut när det gäller olika slags främlingsfientliga utspel, och jag behöver knappast nämna Nyamko Sabunis utspel om att alla invandrarflickors könsorgan bör inspekteras.

Även den israeliska statsvetaren Manfred Gerstenfeld hävdar att norrmännen är rasister, han säger att de är antisemiter, något som vi har hört förr. Norge har vid ett flertal tillfällen försökt bidra till fred i Mellanöstern och då kommer givetvis den typen av anklagelser som ett brev på posten. Jag vet inte vad deras svar på SKMA är, möjligen kallar de sin israellobby för NKMA, vad vet jag. Han spär på kritiken genom att hävda att norrmän är ett barbariskt och ointelligent släkte.

Jag tror möjligen att ett stort antal skidåkare i Sverige kan hålla med om detta, för vi får bara se norska idrottstjejers och killars baksida när vi möter dem i skidspåren. Annars tror jag nog att vi kan ta det lugnt med oron för vårt grannland. Sådana som Siv Jensen är definitivt inte representativa för landet, turligt nog.

Andra om: , , , , , , , , it DBL12

[tags]Norge, Rasism, Antisemitism, Skidor, Sport, Idrott, Siv Jensen, Framskrittspartiet, Politik[/tags]

  31 comments for “Norrmän är Ointelligenta Barbarer

 1. Martin
  2 mars, 2009 at 11:04

  Norrmän… :)

  Tja, våra liberaler är inte dåliga på att hetsa emot islam heller och pekar på extremism. Men det är ju bara nonsens, deras världsbild och deras omvärldsbetraktelser är felaktiga på många punkter. Det är trots allt så att det bland muslimer i muslimska länder oftast är en minoritet som är vad man kan kalla extremister, så man kan inte tjafsa om sharialagar och terrorister i Sverige där muslimer är en mycket stor minoritet och där extremisterna är en liten minoritet i minoriteten. Det är ohederligt, rasistiskt och visar på en oförmåga att nyktert betrakta sin omgivning. Det är tydligt att en outtalad rasism lyser igenom i deras analyser. (I många fall är rasismen uttalad rakt ut, förvisso.)

 2. Martin
  2 mars, 2009 at 11:15

  Rättelse: Muslimer är inte en mycket stor minoritet. De är en liten minoritet.

 3. Anselm
  2 mars, 2009 at 11:27

  Därhän om norrmän är barbarer eller inte så slår det mig att den liberala ”analysen” av världen aldrig innehåller en frågeställning vad de av liberalerna bespottade radikala elementen kämpar mot, bara vad kampen anses stå för och leda till i form av diktatur och förtryck. Skulle analysen innehålla vad motståndet gäller så skulle liberalerna snart inse att mycket av kampen är en hedersam kamp mot den massiva dumhet som bl.a såna som Siv Jensen och hennes svenska proselyter står för. Eller som en arbetskamrat uttryckte det: ”Man blir väl för fan inte kommunist eller islamist för att det är roligt, man blir det för att man har det för jävligt!”.

 4. Kurt
  2 mars, 2009 at 11:54

  Folkpartiet har redan tidigare inspirerats av Dansk Folkeparti, och nu kommer man säkert att göra detsamma av Fremskrittspartiet. Och Folkpartiet kommer säkert att bli mycket extremare än tidigare, när man nu måste bräcka både Sd och moderaternas nya främlingfientliga linje.

 5. Sara G
  2 mars, 2009 at 12:02

  Begreppsförvillelse är vad israels advokater och deras proselyter MEDVETET ägnar sig åt. Det är som livsluft för dem med alla dessa infama lögner och bortförklaringar kring israels långa lista av grova krigsförbrytelse under 61 år nu.
  Senast genom att använda fosforbomber mot barn och invadera och mörda ett stort sett hjälplöst folk. Sionisterna är en patetiskt ömskinnad klubb av rasister. Det är nästan som man vill utbrista: Stackars, stackars människor som har ett skinn lika tunt och ömtåligt som en barnstjärt, men har en hård hud när det handlar om den lidande palestinska befolkningen, som de stängt in bakom murar.
  För palestinierna saknas totalt empatiska känslor, det finns bara ett grundmurat patologiskt hat och stor lust att eliminera och mörda för att skapa ”lebensraum” för bl.a ryssar, polacker och amerikanare i det s.k heliga landet.
  Bojkotta statsterroriststaten israel!

 6. Matts
  2 mars, 2009 at 12:43

  Er vi barbarer? :-)

 7. Ola
  2 mars, 2009 at 12:51

  Siv J er rasist!

 8. Sten The Barbar
  2 mars, 2009 at 13:17

  Ointelligent Barbar og stolt av det :-)

  Hvis det er prisen for og våge å si i fra når Israel terroriserer alle rundt seg så er jeg gjerne uintelligent og barbar.

  Den største drivkraften for økende jødehat er Israel selv når de dreper sivile og raserer i Gaza med et smil om munnen.

  Ser heller ingen fordeler med et Islam styrt Norge, alkoholen er jo allerede så dyr at vi må dra til Sverige for å ha råd til den. :-)

  Dessuten ser jeg ikke bra ut med Hijab.

  • 2 mars, 2009 at 13:24

   Du kan väl pröva? Du kanske är jättesöt med Hijab? :P

 9. Christer W
  2 mars, 2009 at 13:24

  Matts#6. Det är ju klart att norrmän är barbarer, de äter ju valbiff och kempetorsk (håkärring).

 10. MX
  2 mars, 2009 at 15:24

  ”Radikal islam er en mørk og skummel ideologi …”

  Problemet här är väl dels att Siv Jensen är lika mørk og skummel som de hon säger sig vara emot, men också – och inte minst! – att det de-facto finns en rörelse som verkar ökonomiskt för en radikalisering av Islam, och muslimer villiga att ta emot den hjälpen. Jan Guillou har grävt fram lite siffror och skriver så här:

  Saudiarabien är den ekonomiska motorn bakom all islamistisk terrorism i världen. Enbart i Bosnien investerade man 400 miljoner dollar i nya moskébyggen där wahabitiska predikanter sattes i arbete. I Pakistan fanns år 1950 ungefär 200 religiösa rabbelskolor, så kallade madrasas. I dag har Saudiarabien fått upp siffran till 20 000! Det pakistanska undervisningsväsendet håller på att bryta samman och ersätts med terroristskolor för gossar. Flickor ska inte undervisas.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article3313840.ab

 11. felastinya
  2 mars, 2009 at 15:42

  Bara bevis på hur mycket hat det finns mot muslimerna idag. Så när prosionister snackar om antisemitism så är det bara skitsnack. Det är snarare islamofobi som är utbrett i samhället.
  Det är som en förföljelse av muslimer idag, var man än är i världen.

 12. jon
  2 mars, 2009 at 16:28

  Det är inte bara en kamp mot islam utan mot ALL religion. Religion är folkets opium och en av de största bidragarna till att klassystemet och kapitalism fortfarande finns kvar. Det finns helt enkelt ingen plats för religioner som lär ut att underkasta sig högre makter i ett modernt samhälle.

  Det som är synd är att många muslimer gör precis som många judar. DVS, skriker rasism när deras religion blir utsatt för legitim kritik.

  Siv Jensen kommer dock inte med legitim kritik då hon delar in muslimer i en klass för sig, vilket i sin tur bara kommer stärka deras fantasier om gudar och andra övernaturliga ting.

 13. Olle M
  2 mars, 2009 at 16:28

  Är det bara kommunister på den här bloggen? fattar ni inte att muslimerna är här för att ta över landet? Det står till och med i koranen! Dessutom tycks kommunistjinge släppa fram dem i kommentarerna! Äckligt!

 14. felastinya
  2 mars, 2009 at 16:39

  Olle, det märks väldigt tydlig att du är islamofob.
  Jag föreslår att du går och söker riktig kunskap om islam för uppenbarligen har du hamnat i någon sionistisk/rasistisk/islamofobisk propaganda.

  Sedan Jon, det är inte religioner som då kan bidra till kapitalism och klassystem, för eftersom jag är muslim så vet jag om att i Islam så förespråkar man inget sådant.
  Sedan undrar jag vad du undrar med legitim kritik?!
  Sanningen är att MÅNGA inte har någon som helst kunskap om i synnerhet islam, och därför märker man av denna hysteriska rädsla som finns i samhället och världen över.

  • 2 mars, 2009 at 16:48

   Felastinya! Jag själv är fullblodsateist och erkänner vare sig ”Gud”, Allah eller Jahve. Däremot så har jag läst ett antal böcker om islam och inser att islam är en minst lika fredlig religion som den som vår kristendom ska förställa, tom fredligare. Men det är knappast den diskurs som förs fram av diverse rasistiska grupper.

   Bortsett från att Olle uttrycker sig illa så är jag dock inte säker på att han egentligen är islamofob, det kan lika gärna röra sig om en person som blivit lurad av SD eller FP. De flesta som uttalar sig negativt om olika religioner gör det utifrån bristande kunskap, inte utifrån en adekvat kritik av religiösa.

   Jag har själv haft många vänner genom åren som varit aktiva inom sina respektive samfund. Normalt så är jag rätt avundsjuk på deras frid, för samtliga tycks vara lugna och förvissade om att det finns något slags liv efter döden. Tyvärr inser jag själv att jag bara kan bli en jordgubbe hur jag än sprattlar emot… :P

 15. Nyx
  2 mars, 2009 at 16:49

  MX says:
  Problemet här är väl dels att Siv Jensen är lika mørk og skummel som de hon säger sig vara emot, men…
  ————

  Det er det verste sludder jeg noen sinne har hørt. Altså Siv Jensen har ikke myrda noen, hun har ikke tatt til orde for å myrde noen. Siv Jensen har aldri slått noen, og har heller aldri tatt til orde for å slå noen. Siv Jensen har aldri sagt noe stygt til noen, og hun har heller aldri tatt til orde for å si noe stygt om noen.

  Altså deres svensker er så kunnskapsløse om dette problemet at det er nesten skummelt. Dere driver et gigantisk sosialt eksperiment, presumtivt fordi deres gjennom deres internasjonale arbeid har funnet ut at over 8 av 10 muslimer stemmer på partier som sosialdemokratene kan bygge sin parlamentariske makt på. Den massive innvandringen fra tilbakeliggende stamme- og klanssamfunn, vil føre til at sosialdemokratene får en ufortjent storhetstid. Og det med ”radikalernes” og de ”progressives” hjelp.

  Men man ser jo det i en lang rekke land der muslimene blir en dominerende minoritet, så oppstår det konflikter. Og det er snakk om svært alvorlig konflikter. Følg randsonene av den islamske verden, så finner du konflikter over alt.

  Sverige har så hatt en ungdomsledighet i mange år som kan måle seg med Franske arbeidsledigighetstall. men likevel pøser man på med titusenvis og hundretusenvis av muslimer som selvfølgelig da bare vil stille enda svakere enn unge arbeidsledige svensker.

  Så det man skaper her er et nytt filleproletariat, og det vil føre til konflikter.

  Den eneste kloke politiske svaret på dette, er Siv Jensens svar. Det må være en harmoni mellom hvor mange innvandrere vi tar inn, og hvor mange man har kapasitet til å integrere.

  Det er uansvarlig og lettsindig og påfører samfunnet store omkostninger i form av økt kriminalitet og andre problemer.

  De eneste som tjener på dette er sosialdemokratene. Og jeg er overbevist om at grunnen til at man i Sverige har hatt en sånn gigantisk innvandring, det skyldes ikke svenskenes godhet, eller at de vil samfunnets beste, det skyldes sosialdemokratenes sluhet og at de vil sitt eget beste. Det handler om makt. Og det handler om en kynisk, maktrealistisk og machiavellistisk politikk som går ut på å importere stemmekveg for å sikre sosialdemokratiets fortsatte politiske og ideologiske og sosiale hegemoni, mens de innfødte svenskene blir mer og mer librale og individualistiske, mer i overenstemmelse med hva Siv Jensen står for.

  Skaff dere kunnskap svensker, ikke la deres lure av sosialdemokratene til å ødelegge landet deres. Sosialdemokratene er svindlere og folkbedragere som utelukkende tenker på sine egne maktinteresser.

 16. Anselm
  2 mars, 2009 at 17:07

  Sååå Olle M, du har läst Koranen? Kan du säga mig exakt var det står att muslimerna ska ta över Sverige? (Jag har bara Mohammed Knut Bernströms tolkning av Koranen eftersom jag inte kan läsa den på originalspråket)
  För övrigt skiljer sig väl inte Islams anspråk på att vara en världsreligion från t.ex. kristendomens?

 17. jon
  2 mars, 2009 at 17:13

  felastinya: Fel. Det är utlärandet av underkastelse och irrationellt tänkande inom alla religioner som bidrar till klassystemet. Religioner är reaktionära och skulle inte muslimer vara så diskriminerade i väst skulle de religiösa muslimerna tillhöra högerblocket precis som kristna tillhör högern.

  Legitim kritik mot islam, och alla andra religioner, är kritik mot utlärandet av påhittade historier som sanningar. Som tex gudar, helvetet, änglar och andra påhittade fenomen.

  Illegitim kritik är attacker mot religiösa profeter, byggnader eller föremål bara för sakens skull.

 18. felastinya
  2 mars, 2009 at 17:20

  Ja, det som dessa grupper gärna spyr ut är en massa fördomar och sådant som inte ens har med islam och göra med i grund och botten.
  Därmed uttalar de sig endast utifrån ignorans och okunskap!

  Vad människor också missar, som är viktigt, är att Europa och västvärlden får panik bara dem ser en muslim, men glömmer att det är deras egna länder som sponsrar, hyllar, bidrar till och agerar själva både indirekt och direkt med att kriga och ”våldta” muslimska länder, så som i Irak, Palestina, Afghanistan..m.fl. Samt att stödja korrupta ledare i dessa länder.

  Hade man inte varit så girig och dreglat efter makt och olja så hade inte så många t.ex irakier kommit till Sverige.
  Man gnäller så mycket på invandrare och muslimer, men tittar inte på anledningarna till varför många flyr.
  Hade man frågat många idag så hade man gärna velat bo kvar i sina hemländer, men där härskar ju praktiskt tagit nutidens korsfarare och korrupta diktatoriska ledare.

 19. Palestina
  2 mars, 2009 at 17:24

  Jinge en jordgubbe mycket interesant….mm jag blundar hårt och önskar…. inget än i alla fall!

 20. felastinya
  2 mars, 2009 at 17:28

  Jon,
  den enda underkastelse Islam pratar om är underkastelse till EN Gud.
  Inte till någon människa eller annat.
  Sedan låt mig påpeka att kapitalism inte kan blomstra och växa utan ränta och monopol, vilket båda är förbjudna inom Islam.

  Vad menar du med att muslimer är diskriminerande i väst?
  Låter väldigt intressant må jag säga.

  Sedan snack om änglars, Guds, helvetes och paradis existens är något som kanske inte du tror existerar. Men andra gör det.
  Så att diskutera detta leder inget vart, för antingen så tror man på det eller inte.

 21. Mikael Wallgren
  2 mars, 2009 at 17:29

  Uansett hvad Nix sier så er det en forskjell på Noreg og Sverige.

  Skillnaden är att i Norge är Senterpartiet och Venstre(Fp) betydligt mer moderata i sin framtoning än sina svenska kollegor. Venstres ordförande Sponheim skulle förmodligen ha en ganska intressant diskussion med sin svenska kollega Nyamko Sabuni. Tyvärr tror jag inte hon skulle lyssna.

  Norge är ett mycket vackert land och bra levnadsstandard, trevligt på många sätt- MEN det finns en oroande stockkonservatism som är obehaglig. Den visar sig i synen på jämställdhet, på invandring och på hälso- och sjukvårdspolitik. Norge har ett sjukhus i varje buske och betydligt större bypolitik över det än i Sverige. Samordning är effektivt!

  Mycket av Norges problem handlar om att oljepengarna har kommit snabbt och inte har vuxit fram. Obyggden är fortfarande obyggd, mentalt sätt.

  /f.d. gästarbetare.

 22. MX
  2 mars, 2009 at 17:37

  – Den eneste kloke politiske svaret på dette, er Siv Jensens svar. Det må være en harmoni mellom hvor mange innvandrere vi tar inn, og hvor mange man har kapasitet til å integrere.

  Taxlar så myxla Nyx! Detta var precis vad jag syftade på: Siv låtsas prata om radikal Islam, fast du – och många andra för den delen – hör det som ett angrepp på invandrare i största allmänhet. Att du inte själv märker hur mörkt och skumt det är kan jag nog tyvärr inte göra något åt.

 23. jon
  2 mars, 2009 at 18:13

  felastinya: Ja, och det är det som är problemet. Man ska inte underkasta sig NÅGON annans vilja oavsett anledning. Det är irrationellt, och irrationella människor är oförutsägbara. Vad som är och inte är tillåtet inom islam är oväsentligt då alla religioner handlar om att stänga av hjärnan och låta någon annan stå för tankeverksamheten.

  Tycker du inte att muslimer diskrimineras i västvärlden? DET var intressant.

  Jag skulle aldrig tvinga någon till att ge upp sin falska tro. Men så länge du är religiös och tror på gud är du också ett hot mot vänsterrörelsen.

 24. Muslimah
  3 mars, 2009 at 10:42

  Hej jon,

  Vi kan jämföra lagarna i islam/kristendomen/judendomen etc med svea rikes lag. Du underkastar dig svea rikes lag, betyder det att denna lag har stängt av din hjärnan och låtit någon annan stå för din tankeverksamhet? Kom inte och säg att varenda svensk har valt egna lagar för det stämmer inte :)

 25. felastinya
  3 mars, 2009 at 12:16

  Jon, du motsäger dig själv hela tiden.

  jon- Först så ville jag bara säga att jag missförstod det du sa om att muslimer var diskriminerade i väst. Jag trodde du sa att muslimer diskriminerar i väst.

  Sedan..Vad är skillnaden med att följa Guds lagar eller följa andra lagar som är skrivna av buddha, politiker….?
  Ska vi då göra egna lagar inom varje familj/klaner/eller individer själva så vi ska leva under anarki??

  Så du menar på att miljarder människor är irrationella och att dessa är ett hot?
  Är det inte så att om man följer lagarna(oavsett om de är religion eller annat) och inte utnyttjar och misstolkar saker och ting så skulle vi leva i ett fredligare samhälle?

  Att du säger att bara för att jag tror på Gud och skulle därför vara ett hot mot vänstern låter lite väl absurt. För jag kan omöjligen förstå vad du menar med det.
  Du menar på att du vill inte tvinga någon att ge upp sin falska tro men därefter påpekar att vi som tror är farliga. =S

 26. catarina
  3 mars, 2009 at 17:02

  Den där Siv Jansson glömmer zionismen och aparteidstaten Israel.

 27. Sören
  4 mars, 2009 at 00:22

  Vi får väl trösta oss med att Norge är aktiva när det gäller förtrycket av palestinierna. Rasismen i Israel är inte tabu att tala om i Norge till skillnad från Sverige. Senast idag talar man om en förbubbling av bosättningarna. Ett hån mot FN:s mänskliga rättigheter!

 28. 4 mars, 2009 at 00:25

  Sören! Jag tror att Israel är världens mest rasistiska land, ännu har ingen försökt att presentera ett land som är mer rasistiskt..

 29. Andreas
  4 mars, 2009 at 00:35

  Nu vet jag att dessa citat inte är riktade till mig men jag kommer att svara på dom ändå.

  Martin says:
  ”Muslimer är inte en mycket stor minoritet. De är en liten minoritet.”

  Muslimer må vara en minoritet i sverige och norge mon globalt sett är siffrorna lite annorlunda

  felastinya says:
  ”den enda underkastelse Islam pratar om är underkastelse till EN Gud.
  Inte till någon människa eller annat.”

  Men då är det ju tur att vi på denna jord har olika representanter för gud påven diverse mullor och präster etc etc

  Muslimah says:
  ”Vi kan jämföra lagarna i islam/kristendomen/judendomen etc med svea rikes lag. Du underkastar dig svea rikes lag”

  En stor skillnad mellan guds lag och människans lag är att guds lag är huggen i sten (i vissa fall ordagrant) och människans lag förändras över tiden.

  Vi kan själva förändra våra egna lagar medans guds lag förblir oförändrad.

  felastinya says:
  ”Så du menar på att miljarder människor är irrationella och att dessa är ett hot?”
  Argumentum ad populum

  Dom må vara irrationella men detta betyder naturligtvis inte att dom måste vara ett hot för det.

  Att muslimer idag diskrimineras både i arbetslivet och till vardags är ju ett faktum och den som inbillar sig något annat lever i förnekelse.
  Men att kritisera islam eller vilken anna religion som helst som ideologi är inte att vara islamofob. Idag är religion ett ”hot” mot logiskt tänkade och debatt och detta är något vi måste se till att förändra.
  Ni kan själva se på USA där religionen praktiskt taget styr agendan trots att det från början var det som första land skrev in i sina grundlagar att religion och stat skall vara separerade.

  Och slutligen ett citat för att avsluta dagen.

  Rowan Atkinson:
  ”To criticise a person for their race is manifestly irrational and ridiculous but to criticise their religion, that is a right. That is a freedom.

  The freedom to criticise ideas, any ideas – even if they are sincerely held beliefs – is one of the fundamental freedoms of society.”

Comments are closed.