Nidbilder av Merkel och Anders Borgs lögner


Igår kväll var det kravaller i Grekland, man kastade brandbomber och generalstrejken är nära. På bordet ligger en överenskommelse om att landets befolkning ska sänka sin standard – rejält, från en låg nivå till en ännu lägre.

Ska man vara ärlig så borde aldrig Grekland släppts in i EU, och EU gjorde ett uselt arbete när de skulle ha kontrollerat landets redovisning av sina statsfinanser. Släpper man in en nation där medborgarna själva bestämmer om de ska betala skatt eller inte, ja då går det som det går. Vi svenskar skulle göra likadant antagligen, skulle vi själva betala in skatten så kan man undra hur mycket som skulle bli inbetalat.

SvD: ”Som SvD Näringsliv tidigare skrivit om har grekiska tidningar publicerat skämtteckningar förställanade höga politiker som nazister. I går hade den grekiska tidningen Demokrati ett bildkollage på Angela Merkel iförd nazistuniform på framsidan. Intill bilden på förstasidan står det Dachau! med stora bokstäver. Dachau var det första koncentrationslägret som öppnades i Tyskland på 30-talet. På förstasidan står det också ”Memorandum macht frei”. Memorandum syftar på överenskommelse mellan den grekiska regeringen och dess långivare.”

Att grekerna smädar Merkel med olika slags påminnelser om nazismen är väl egentligen inte så förvånande, det är normalt det värsta man kan ta till när man är riktigt arg. Möjligen är det kontraproduktivt, jag kan tänka mig att Frau Merkel blir upprörd, och EU:s ledare har varit upprörda på Grekland förut, vad skulle hända om plötsligt Tyskland härsknade till rejält? Inga EU-lån skulle i alla fall bli utbetalade, frågan är inte om Grekland skulle överleva det, frågan är väl snarare om resten av EU:s länder skulle göra det?

Nu ska man betala ut etthundrafemtio miljarder Euro av EU:s skattebetalares pengar. Någon som minns vad Anders Borg hävdade bara för någon månad sedan? Jo han sa att inga pengar från svenska skattebetalare ska gå till Greklands och andra Europeiska banker. Anders Borg gjorde det som han är bra på, han hittade på och förde svenskarna bakom ljuset. Hundrafemtio miljarder Euro är ettusentrehundrafemtio miljarder svenska kronor. Av dessa slantar så kommer de svenska skattebetalarna få betala mellan fyrtio och hundra miljarder kronor, exakta summan ännu oklar. (forts nedan..)

Att Anders Borg ljuger för svenskarna är dock inte speciellt överraskande. Hela det moderata upplägget för att ta över makten i landet var uppbyggt på lögner. Att man skulle värna om kollektivavtalen och den svenska modellen var bara – en smart uttänkt taktik, precis som talet om det nya arbetarpartiet. Att lögnerna lyckades är beklämmande, avrustningen av Välfärdssamhället fortskrider som de har planerat. Svenska folket är mentalt handikappat, och Moderaterna har bevisat det.

it Andra om: , , , , , , , svd svt sr ab dn ex


15 svar till “Nidbilder av Merkel och Anders Borgs lögner”

 1. ”borde inte ha släppts in i EU”… Nej, jag tycker det är EU och hela dess politik som inte borde ha tillåtits.

 2. Först säger Borg med myndig röst att inga svenska skattepengar ska gå till Grekland eller europeiska banker. Folk tror honom och lugnas. När sedan pengarna i alla fall skickas känns det nästan som om det inte är på riktigt eftersom han så tydligt förklarat att det aldrig skulle kunna inträffa.

 3. Även en portugisisk oppositionsman sa nåt liknande – Tyskland misslyckades med att erövra Europa militärt, men dom lyckades ekonomiskt (minns inte källan, kan ha varit SvD). Och den amerikanske oppositionelle ekonomen Michael Hudson (en bekantskap värd att göras!) jämförde EU-diktaten med ockupation. Vad det handlar om är att lägga beslag på grekisk, italiensk, spansk, portugisisk och irländsk egendom billigt.

  Vilket inte är att förneka att den grekiska överklassen har agerat otroligt vårdslöst under lång tid, förmodligen alltid. Spanien skötte sig däremot mönstergillt, hävdar Paul Krugman – men vad hade dom för det?

  • Dessutom är jag långt ifrån säker på att han har rätt. Om inte annat så går svenska pengar dit via IMF, och dessutom via Europakten..

 4. Ska Euron räddas till varje pris eller inte , Ska Grekland lämna det monetära unionen eller ska landets skulder avskrivas till 100%
  Om grekerna får ett nytt lån då skulle det ta en hel generations för att betala tillbaka sina skulder , Hur länge kommer grekerna att uppoffra sin levnadsstandard med nedskärningar för att betala de tyska bankerna och om de beredda för detta

  Oavsett vad grekerna gör så kommer EU att döma ut alla deras åtgärder , Det monetära unionens framtid kommer att avgöras och bestämmas av det sätt på vilket denna situationen hanteras och det tycks vara mycket svår att hitta en lösning

  Grekland är ett litet land i jämförelse med Frankrike , Spanien och Italien som har problem med sin ekonomi , Om en av dessa länder skulle hamna i samma situation som Grekland då skulle hela EU,s pengar inte räcka till
  Det bästa är att varje EU land ska ha sin egen valuta så de kan sköta sin ekonomi själva som de vill istället för ett centralt styre

 5. Alltså, jag tror inte EU undersökte Grekland dåligt innan de släppte in dem, det var helt enkelt så viktigt att få med fler länder att man gjorde eftergifter. Det är i princip policy för hela EU-projektet. Rumänien borde till exempel aldrig släppts in i EU på grund av den utbredda misären hos bland annat romer. Vad gjorde man? Ifråntog deras medborgarskap. Det är den sortens manipulationer med sanningen som är grundvalen i EU. Det är nämligen inte manipulatörerna som råkar illa ut när det exploderar, de sitter säkert efter årtionden av höga löner och gräddiga pensionsavtal.

 6. Mentalt handikappade? Nej, men mutade! Uppvaknandet kommer att bli smärtsamt när det går upp för folk att de ska använda jobbskatteavdraget för att spara till sin egen pension i framtiden, köpa dyra privata försäkringar för att klara sjukdom och får ökade utgifter när de ska betala medicin och läkarbesök…inte att förglömma hur det känns när a-kassan inte räcker till ens det nödvändigaste trots dyra månadsavgifter om och när de förlorar sitt jobb …

  • Jag brukar säga att svenska folket är politiska analfabeter, som har näsorna djupt nerstuckna i sina plånböcker när de röstar. Du har helt rätt i att uppvaknandet kommer att bli oerhört smärtsamt för alltför många. Men det som högeralliansen hittills har raserat kommer att ta decennier att reparera. Det är alldeles för sent för en snabbfix.

   • Hade vi röstat med plånböckerna hade bara 30% röstat på alliansen. Snarare är det väl så att vi har vant oss av med att ta politiskt ansvar sedan vi sen 50-talet kört en politik av staten-som-jultomte-och-håll-käften-får-du-högre-lön. Vi begriper helt enkelt inte hur samhället fungerar längre, det har alltför länge gått på automatik.

   • Men om nu det svenska folket är sådana politiska analfabeter, eller mentalt handikappade för den delen, som inte förstår sitt eget bästa i valbåset, vore det då inte bäst om det svenska folket omyndigförklarades och det tillsattes en Överförmyndare som för vilken mentalt handikappad som helst?

    En Högste Ledare, Hell Reinfeldt, eller en Förste Kamrat, Älskade Ledare. För att det ska bli lite omväxling kan de väl bytas om vart 4:e år.

 7. Grekland borde aldrig gått med i €U eller €urosammarbetet. Nu kommer de få spara sig till undergång för att rädda tyska och franska storbanker. Den som är naiv nog för att gå på att sparandet är för Greklands bästa eller för det grekiska folket skull behöver en reality-check.

  • Glöm inte de amerikanska storbankerna som har sin del i detta. Skriv av så stor del av Greklands stadsskuld som är möjligt utan att bankerna går omkull. De kan förresten använda sina vinster för att täcka sina kreditförluster. Det får andra företag göra.
   Låt sedan Grekland lämna EMU, de klarar sig nog bättre med en egen valuta. Varför hålla på att låna ut mer pengar?