När abdikerar kungen?Att Kungens kontakter med diverse kaffeflickor, kontakter som åtminstone delvis bekostas av skattebetalarna, leder till krav på att han ska abdikera är rätt självklart. Det bild- och filmmaterial som Mille Markovic förfogar över är sannolikt helt äkta, och troligen så komprometterande att en publicering skulle avgöra frågan på några sekunder om det visades i TV.

EX: ”I TV4 ”Nyhetsmorgon” fick Ternert frågan om han även kräver av Mille Markovic att få se bilderna. – Jag riktar en uppmaning till TV4: ni kan väl åtminstone lugna ner er innan ni har mer substans och inte sätta in extrasändningar. Det är väldigt svårt att hantera för oss som indirekt blir anklagade för olika saker. – Om vi ska kunna föra ett rimligt resonemang måste vi få se, vad är det vi pratar om, säger Ternert.”

När Ternert säger att TV4 ska visa bilderna så antyder det att han är antingen obegåvad eller så vet han att det aldrig kommer att ske. Det sista utifrån det att ”affären” kanske är avklarad och slutförd redan. Det sista argumentet för att kungen och hans vänner skulle ta fram plånboken kanske var det faktum att Markovic visade upp bilderna för ett antal journalister. Det kanske tvingade fram det slutgiltiga beslutet så att de valde att betala.

Det är visserligen spekulationer, men jag skulle inte hålla det för otroligt. Man kan givetvis inte plocka fram femtio miljoner kontant utan att det väcker skadlig uppmärksamhet, men man kan antagligen ta fram en delsumma som får den nuvarande ägaren av bilderna att lugna sig lite. För maffian har inte som mål att se till att Sverige blir republik, de vill bara ha femtio miljoner, eller hur många det nu rör sig om.

Vi andra kan dock konstatera att det inträffade utgör en betydande säkerhetsrisk. Om statschefen så till den grad saknar omdöme så skadar det Sverige på flera plan, hur resonerar omvärlden inför den cirkus som nu pågår? Och även om kungen abdikerar idag, kommer förtroendet för kungahuset att förstöras så att folk hellre vill ha en vald statschef istället för att låta ämbetet gå i arv?

För inte alls så länge sedan så tillsattes och avsattes kungar vid Mora stenar, något som ur demokratisk synvinkel borde ha fortsatt. Även om kungen lyckas skämta och verka naturlig på de offentliga uppdrag han har så vet alla ändå om de mörkare sidorna. Och hur är det med drottningen, kan hon verkligen acceptera att hennes make utsätter sig själv och familjen för den här sortens skandaler?

it Andra om: , , , , , , ex1234 ab123 svd dn sr1 gp


3 svar till “När abdikerar kungen?”

  1. Han kommer inte att abdikera. Ingen lämnar sådana privilegier frivilligt.

  2. En statschef som genom ett vettlöst dåligt omdöme sätter sig (lägger sig?) i situationer där han blir utsatt för utpressning från gangsters är en säkerhetsrisk.
    Därtill kommer att han i omgångar gjort sig till en driftkucku som skadar landets anseende.
    Jag tror inte att sista ordet om gubbens pensionering ännu är sagt.