Motståndsrörelse mot Eurovisionsschlagern?

Christer Björkman får inte släppa fram en melodi som riskerar att vinna schlagerfestivalen. Det är givetvis så det förhåller sig. Det vore en ekonomisk katastrof för Sveriges Television att skicka en vinnarlåt till Azerbajdzjan. Det kostar säkerligen hundratals miljoner att stå som värd för Eurovisions-
schlagern, och den risken har inte Sveriges Television råd att ta.

Därför ser man till att kontrollera tävlingen med järnhand, man har inte ekonomiska resurser att skicka iväg en artist/melodi med vinstchans. Men det får givetvis inte Christer Björkman avslöja, men det är därför han har getts en personlig kontroll över programmet som Uppdrag Granskning visade.

Men den taktiken kan säkerligen straffa sig. I Ryssland vann ett antal äldre damer iförda något slags folkdräkt, antagligen gjorde ryssarna det som jag själv försökte mig på. Jag proteströstade på Ranelid 35-40 gånger, men vi skulle behöva vara flera tusen för att gå iland med den saken, och för övrigt är det ju ingen som vet om inte hela omröstningen ändå är riggad.

Azerbajdzjan ligger för övrigt betydligt längre österut än länder som t.ex. Syrien, det ligger vid Kaspiska havet, om nu någon vet var detta innanhav ligger.

Samtidigt så undrar jag över varför det inte startas någon ordentlig motståndsrörelse mot tävlingen? Den bästa metoden vore väl att redan nu utse Ranelid som Sveriges representant år 2013, då fick han ju dessutom lite tid att öva upp sångrösten?

Kvällspressen sedan, nej, jag pallar inte att bry mig…

it Andra om: , , , , , , ab12 dn12 svd12 svt sr

  9 comments for “Motståndsrörelse mot Eurovisionsschlagern?

Comments are closed.