Mossad saboterade svenskt fartyg?
Nu visar det sig att israeliska myndigheter har begärt att få en lista på den svenska ”kändisar” som deltar i Ship to Gaza-resa nummer två. Utrikesdepartementet vill inte lämna några uppgifter till de berörda svenskarna på grund av sekretessen. Antagligen är det vilka uppgifter Sverige har lämnat som är hemligt.

AB: ”I går saboterades den svenska Ship to Gaza-båten av dykare. I hamnen i grekiska Pireus attackerade dykare den svenska Ship to Gaza-båten Juliano. De förstörde fartygets propeller och skar av propelleraxeln. Dykarnas identiteter är okända.

– Men det är väldigt enkelt att se vilka som skulle tjäna på att sabotera våra båtar. Det är uppenbart vilka det handlar om, säger Mattias Gardell.

Det var vid 17.30-tiden i går som sabotaget upptäcktes och dokumenterades. Juliano ägs tillsammans av Ship to Gaza-organisa-
tionerna i Sverige, Norge och Grekland.

– Man har försökt lägga in byråkratiska hinder med inspektioner och ominspektioner tidigare. Men när främmande makt saboterar ett grekiskt fartyg på grekiskt territorium för det upp sabotagen på en helt ny politisk nivå, säger Mattias Gardell.”

Att Israel ger sig på ett svenskägt fartyg är givetvis alarmerande, att landet inte har respekt för mänskliga rättigheter är känt sedan tidigare, man bryr sig inte om FN:s resolutioner, jo en gång har man gjort det. Det var då FN slog fast att Sionism är en sorts rasism, då blev det fart på israelerna.

Men blockaden mot Gaza fortsätter. En miljon fyrahundratusen palestinier på en yta som är mindre än halva Öland.

it Andra om: , , , , , ab1 ex1 dn123 svd123 ekot svt


16 svar till “Mossad saboterade svenskt fartyg?”

 1. Sabotera ett svenskt fartyg i en grekisk hamn. Vilken annan stat skulle komma undan med ett sådant mått av fräckhet och förakt mot andra? Hade ryssar, kineser, spaniorer eller iranier gjort något sådant skulle vi sett Vita Husets talesmäns spy ut långa haranger om terrorism. Nu håller hela världen käften bara. Det är antisemitism som heter duga det.

  • Exakt! Även om båten hade blivit torpederad och sjunkit till botten med man och allt, så är det tveksamt om det blivit mera uppståndelse och fördömanden. Står det i någon media förresten vem dom skyldiga skulle kunna vara?

 2. 1885 sänkte franska agenter skeppet Rainbow Warrior i Nya Zeeland. Först instämde Frankrike i kören av fördömanden, men sen greps två franska agenter och dömdes till tio års fängelse, men efter bara två utlämnades de efter påtryckningar till Frankrike där de snabbt frigavs. USA minerade under ”kriget” mot sandinisterna Naicaraguas hamnar, fälldes av ICJ men har så vitt jag vet fortfarande inte betalat något skadestånd. Så nog finns det stater som kommer undan.

 3. Är inte det en sorts krigshandling egentligen? Åtminstone ett hyfsat grovt brott mot folkrätten, både mot Grekland och Sverige.

 4. Skulle kalla det för en terroristattack. Om det var statsterrorister, vilket verkar som en rimlig gissning, skulle detta leda till allvarliga diplomatiska problem,om inte terroristerna jobbade for du-vet-vem.

 5. Jag tror inte att det var Mossad. De styrs av en tillräckligt sinnessjuk samling för att de skulle ha fått order att minera båten. Det här var nog en köpt attack av rika dagdrivare som är emot Ship to Gaza.

  • tror inte heller det var Mossad, för uppenbart, och något som inte är ett direkt hot mot Israels säkerhet, även om vissa i det landet vill påstå detta.

   dykutbildning och rätt verktyg räcker ju trots allt, undervatten behöver man inte smyga runt:)

   • Man har gjort det för att skrämmas, och jag är tämligen säker på att det är israeliska agenter, och nej, jag är inte tretton år gammal…

 6. Pojkstreck…? (Rätt kul pojkstreck i så fall också tycker jag, enkelt fixat och sätter ordentlig fart på konspirationsteoretiker och andra vuxna, utan att vara det minsta farligt för någon).

  • Men det är ett angrepp mot demokratin, folks möjligheter att få säga sin åsikt. Är det inget problem för dig?

   • Ja det är nog rätt så givet vem som har pajjat båten. Det skulle väl kanske kunnat vara USA som hjälpt israelerna, men troligen har de grejat det själva. Märkligt att inte svenska tidningar uppmärksammat det mer, men det är väl för att de inte få skriva så mycket om landet ifråga. Frågan är om de gjort mer för att sabotera, kletat dit en magnetmina kanske? Hoppas att gänget som åker har möjlighet att kolla båtarna noga, och kolla vad som släpas ombord.

  • Skulle du kalla det för pojkstreck om misstankarna var riktade mot någon som är muslim eller arab?

  • Ibland tycks vissa konspirationsteorier vara snubblande nära verkligheten.
   Men för att själva kunna ta udden av sina ondsinta handlingar beskriver man dem
   helt enkelt som vanliga, oförargliga ”pojkstreck.”
   Inte alls som den fula statsterrorism som faktiskt är inbyggd i dessa ”pojkstreck”.
   Mossad är en terrororganistion – och det är just den här typen av sabotage, plus
   kidnapping och mord – som de brukar utföra.