Monas ansikte duger inte


Idag stannade jag och tittade på socialdemokrat-
ernas valaffisch som det skrivits en del om i tidningarna, och jag tyckte synd om Mona Sahlin.


När partiets reklammakare
anser att hon behöver fräschas upp så är det trist att hon inte tar dem i örat med ett fast grepp och leder ut dem. Mona Sahlin är inte 23 år längre, och hon ser inte ut att vara det heller, annat än på valaffischerna. Rimligen måste hon känna sig kränkt när reklamfolket retuscherar bilderna på henne så extremt som de gjort på bilden här till höger. Man har tagit bort en nästan alla rynkor, man har softat hennes hud, och man mar gjort henne smalare i ansiktet med Photoshop.

Att man ger sig på en irriterande finne, eller tar bort den blå skuggan under ögonen må så vara, men när man kör bilden genom en fullständig föryngringskur så tycker jag att det är kränkande. Och bilden är inte samma bild som Mona ser när hon tittar sig i badrumsspegeln på morgnarna. Tur det kanske, vem vill se bilder på politiker där håret står åt alla håll och de blå skuggorna under ögonen skiftar i allehanda nyanser, men för självbilden är det förstås knäckande.

Att politiker är måna om att inte se alltför slitna ut kan jag förstå, men Sahlin har ett av landets mest kända ansikten och många har sett henne nyligen i TV-debatter, och plötsligt dyker hon upp på bild med helt perfekta tänder, vita som på en tolvåring.

Den här sortens förfalskning utsätter sig åtskilliga politiker för, en av de värsta bland internationella politiker är väl Berlusconi, som nu dessutom nu förekommer i media på paparazzibilder. Fast honom tycker jag inte synd om.

Politiker borde givetvis vägra alltför grov användning av Photoshop. Om inte så skadar de folks uppfattning om dem, något som drabbar Sahlin när det gäller denna bild. En förfalskad bild leder givetvis associationerna till en lika förfalskad politik.

i Andra om: , , , , , , , ab12 ex123 dn123 svd123 gp t Läsvärt: Alliansfritt Pamflett Löfling Lindahl Olydia Magnus Svensson Lasse FFF Motbilder Annarkia

[tags]Mona Sahlin, Photoshop, EU, EU-valet, Retuschering, Förfalskning, Integritet, Politik[/tags]


9 svar till “Monas ansikte duger inte”

 1. Reagerade också på den där bilden. Det ser ju så onaturligt ut som det kan göra. Ser ut som en vaxdocka eller nåt i plast?

  Nåväl jag följer med spänning hur det går för Piratpartiet.

  Sossarna lär nog aldrig få min röst…

 2. Har tänkt precis samma sak. Det ser ju för fan bara löjligt ut. Ska sossarna återfå sina anhängare finns det nog ingen annan utväg än att mona avgår. Känner ingen tillit till den människan alls.

 3. Min första tanke vid denna uppebart falska bild är faktiskt Nordkoreas ”tecknade” bilder på Kim Il Sung och sedemera Kim Jong Il. Det känns ytterst sorgligt och förlegat att det här förekommer i moderna samhällen som vårt svenska bör höra till och det kommer naturligtvis inte ge någon positiv effekt för Sossarna överhuvudtaget.

 4. Maria! Det är för att den satt högt på en stolpe, den är VÄRRE tagen rätt framifrån.

  (Bilden utbytt till ”rätt” vinkel nu..)

 5. Monas extreme make-over är förskräcklig! Vad tänker reklamkonsulterna på?
  Vi vet ju hur Mona egentligen ser ut, en mogen kvinna med rynkor och erfarenhet i linjerna och inte en plastdocka.