Mona Sahlin – Sossarnas Kvarnsten

Socialdemokraterna och miljöpartiet har gått bakåt i senaste opinionsundersökningen gjord av Synovate för DN:s räkning, vänsterpartiet har gått framåt. Sammantaget har den borgerliga alliansen hämtat in 3,4 procent, och fortsätter den socialdemokratiska kräftgången så har högerpartierna majoritet redan i januari nästa år.

Jag skrev för ett tag sedan om Margareta Winbergs bok där hon uttryckte stor förvåning över att Sahlin valts till partiordförande. På måndag kommer ytterligare en socialdemokratisk kvinnas bok som är ännu mer kritisk mot Sahlin. DN skriver att tappet beror på att Sahlin självsvåldigt hängt av vänsterpartiet, något som retat gallfeber på både partimedlemmar och facket. Trots detta fortsatte Sahlin i debatten med Fredrik Reinfeldt igår att tala om socialdemokraterna och miljöpartiet i det kommande regeringssamarbetet vilket tydligt visar att hennes halvpudel inte var på riktigt.

Dessutom börjar det muttras rejält inom (mp) också eftersom många medlemmar anser att Wetterstrand och Eriksson säljer ut partiet till förmån för egna personliga regeringsposter.

Att socialdemokratin skjutit sig i foten genom valet av Sahlin blir alltmer tydligt för varje dag nu. Personligen så tror jag inte att det blir regerings-
skifte längre år 2010, borgarna kommer att sitta kvar med stöd av ett rasistiskt parti. Ett parti vars medlemmar nu börjat hänga ut kriminella på sina hemsidor med bild och personuppgifter, till och med barn. Det blir en koalition som påminner om hur det är i många andra länder i Europa, och även länder nära oss.

DN1234 AB12 it

Anknyter: Ilona Alliansfritt Mats Berglund magnus Ahlkvist Svensson Lasse

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Socialdemokraterna, Kvarnsten, Blåtunga, Kräftgång, Opinion, LO, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Politik[/tags]

  15 comments for “Mona Sahlin – Sossarnas Kvarnsten

 1. Pingback: Charlie
 2. Gripen
  18 oktober, 2008 at 07:42

  Jag tror också att vi kommer att ha kvar högerregering efter nästa val, tack vare Monas totala oskicklighet.

  Att SD skulle komma in är jag inte så säker på men chansen finns och om de blir ett vågmästarparti så kan vi alla packa ihop.

 3. Anders
  18 oktober, 2008 at 07:57

  Dessvärre så tror jag inte att (s) har kurage nog för att sparka Mona och skaffa en ny ledare förrän efter valet 2010. Frågan är väl om det kommer att hjälpa. Det blir första gången en borgerlig regering kommer att sitta kvar. Ohly tjänar på det, men frågan är om (v) överlever ytterligare en mandatperiod.

 4. nature
  18 oktober, 2008 at 09:47

  F! (Feministiskt Initiativ) enda påverkan i svensk politik blev valet av Mona Sahlin till Socialdemokratins ledare. Hon skulle naturligtvis aldrig ha röstats fram till den positionen! Partiet måste ha varit i chock när det att Göran Persson förlorat valet trots ordnade finanser!

  Nu kanske Mona Sahlin kan göra partiet en tjänst trots allt? Om hon kör ner partiet i botten, som hon är på god väg att göra, så lär den radikala vänstern inom partiet antingen röra sig över till Vänsterpartiet eller bilda opinion för en ny radikal ledare

 5. Mr Biz
  18 oktober, 2008 at 10:08

  Rimligtvis tjänar V på detta när S försvinner ut mot höger med hjälp av den eviga ordföranden i Barbieklubben.
  Nu är det dessutom läge för Ohly att drämma Marx bästsäljare ”Das Kapital” i bordet med ett: – ”Vad var det vi sa”?!

  Sahlin är endast att minnas för sin vassaste politiska replik: – ”Jag vet inte” och med huvudet på sned, som alltid, förklarar att ”Det här skall jag banne mig klara själv” när hon fattar att 98 felparkeringar inte kan betalas med riksdagens kontokort.

 6. 18 oktober, 2008 at 12:05

  Mona Sahlin är ju intellektuellt underlägsen jämfört med Rheinfeldt. Hon kommer förmodligen aldrig att vinna några debatter. Någon högre charmfaktor är det inte heller med hennes ”goofy-stil”. Hon anses bara korkad och det visste väl partiet innan de valde henne. Men det skulle ju vara en kvinna till varje pris…

 7. Christer W
  18 oktober, 2008 at 12:21

  Problemet är inte Mona Sahlin, utan det är hur s inre struktur ser ut. Sahlin stod på tur redan efter Carlsson, och partiledarposten var vikt för henne men någonting kom emellan.

 8. Christer W
  18 oktober, 2008 at 12:37

  För övrigt tror jag inte att s backade för att Sahlin frös ut v. S backar för att Sahlin är oskicklig, skulle en betydligt skickligare s-ledare ”frysa ut” v så skulle det knappt märkas i opionssiffrorna.

 9. 18 oktober, 2008 at 15:34

  Varken Mona eller Lars Ohly har kommit ut i media för att säga/förklara det som finner de som svårighet att komma överrens (eller kanske har jag missat väldigt mycket inom den här stå upp komedin). Vill gärna veta vad som är Monas förklarning att knuffa bort Vänster – någon som kan berätta det till en blank konstnär? Tack

  Annars, sa jag redan i början att allt detta kommer att orsaka kontraeffekt och att folk visar mer solidaritet mot Vänster.

 10. Camilla
  18 oktober, 2008 at 16:53

  Alltså, nu får de skärpa sig! Varför tjafsa med varann? Varför spilla dyrbar debattid på negativ klagan, istället för att ta tillfället i akt och presentera den röda arbetsklinjen? Sossarna tror att alla vet om deras politik, men icke, det är den blå vi känner till nu. Om Reinfeldt blev sosse ändå.. Det läskiga är att med den mannen, kan de komma undan med vilka utanförskapssiffror som helst 2010..

 11. 18 oktober, 2008 at 17:09

  Faktiskt tycker jag inte lika illa om Mona som många av skribenterna här verkar göra. Jag lyssnade på debatten i P1 och tyckte hon var skicklig och lurade ner Reinfeldt i otaliga gropar som han hade grävt. Jag skulle nog påstå att hon rejält sopade mattan med honom. Dessutom har det också publicerats en undersökning från Novus Opinions som inte alls visar lika nattsvarta siffror som DN:s undersökning visar. Det mest negativa med den var att SD ökat 0,1.
  Jag tror inte att den eventuella nedgången kommer att vara en bestående trend. Kanske är det lite förvirrade FRA-flyktingar som hittat hem igen efter den politiska reträtten?

 12. blingbling
  19 oktober, 2008 at 02:32

  Socialdemokratins problem är väsentligt större än bara Sahlin, det handlar om ett toppskikt inom partiet som sedan länge kör sitt alldeles egna lilla race med rörelsen som gisslan i baksätet. Alla ska med, men blott partitoppen känner till den egentliga destinationen. Här och var hörs förvisso spridda nödrop på sossebloggarna, men flertalet förefaller fortfarande vara fullt sysselsatta med internt ryggdunkande snarare än analys om mål och mening med politiken.

  Ska bli mycket intressant att se om man lyckas hålla ihop partiet efter 2010, ett valnederlag bör kunna bädda för en delning.

 13. 19 oktober, 2008 at 05:00

  Blingbling: Socialdemokratins problem är väsentligt större än bara Sahlin, det handlar om ett toppskikt inom partiet som sedan länge kör sitt alldeles egna lilla race med rörelsen som gisslan i baksätet. Alla ska med, men blott partitoppen känner till den egentliga destinationen. Här och var hörs förvisso spridda nödrop på sossebloggarna, men flertalet förefaller fortfarande vara fullt sysselsatta med internt ryggdunkande snarare än analys om mål och mening med politiken.

  Det där var så bra att jag nog kommer inleda min nästa postning med det citatet!!

 14. blingbling
  19 oktober, 2008 at 12:02

  Den bjuder jag dig mer än gärna på, ibland lyckas man bättre med att formulera sina insikter.

 15. bodil
  19 oktober, 2008 at 12:10

  Att inte Mona Sahlin var diskvalificerad från the very beginning är ett mysterium.
  Hon besitter inte de kvalifikationer som är nödvändiga.
  Hon har dessutom visat brist på helt vanligt uppförande
  Syftar då på hennes Tobleroneaffär och parkeringsböter och dagisavgifter hos kronofogden.
  Hennes uttalande om sina aborter tyder ochså på dålig stil.
  En sådan person kan vi inte ha som statsminister och representant för Sverige.

Comments are closed.