Mohamed Omars samarbete med Nazister

Idag fick jag veta av en muslimsk kamrat att Mohamed Omar ska hålla ett tal på något som kallas Jerusalem-
dagen på Sergels torg den 20 september. Enligt samma källa ska även Lasse Wilhelmsson vara med och tala. Det skulle dessutom ske i något slags samarbete med svenska nazister, något som ledde till att jag googlade lite. På ett nazistiskt diskussionsforum hittade jag denna text, något förkortad.Debattsidan Nordisk.nu: ”Fick nyligen reda på av två kamrater att det kommer att hållas en anti-Israel demonstration nästa söndag klockan 14-16 i Stockholm (Sergels torg för att vara mer exakt). Den 20:e september är ”Al Quds-dagen” (Jerusalemdagen) och det är främst organiserade muslimer som står bakom demonstrationen.

Poeten och debattören Mohamed Omar, som intervjuats av flera nationalistiska medier, kommer bl a att hålla tal. Jag skulle inte ha postat den här tråden på ett nationalistiskt forum om jag inte visste att svenska nationalister är varmt välkomna att delta.

Med lite tur kanske detta kan leda till dialog bland muslimer och nationalister och låta oss fokusera på gemensamma frågor som kan komma oss alla till gagn.”

Där nämns att Mohamed Omar intervjuats i flera ”nationalistiska medier” vilket fick mig att leta vidare på nätet. På en nazistisk hemsida som kallar sig Nationell.nu hittade jag följande citat från Omar.

Hemsidan Nationell.nu: ”Media bedriver just nu en hetsjakt på Mohamed Omar. Sedan avslöjandet att den 33-årige dissidenten leder antisionistiska föreläsningar i Uppsala har blåslampan lyst hetare än någonsin. I en unik intervju för nationell.nu berättar Mohamed Omar sanningen om den

Mohamed Omar

svenska kultureliten och hans förra arbetsgivare Sveriges Radio. Bilden han målar upp är skoningslös och skrämmande.”

Muhamed Omar: ”– Det näst finaste på Sveriges Radio är en jude, det allra finaste är en judisk bög. Är du en judisk bög kommer de att buga och niga för dig, säger Omar till nationell.nu.”

De sista två meningarna kan givetvis vara lögnaktiga citat, men sammantaget med annat som kommer från det hållet gör att man kan anta att det är ett korrekt citat.

Det bär mig emot att länka till sådana sidor så den som vill kontrollera vederhäftigheten får klippa och klistra in på Google så hittar ni det.

Jag behöver väl knappast skriva att jag kommer att moderera kommentarer här utomordentligt hårdhänt?

intressant Andra om: , , , , , , , Björn Brum t

  22 comments for “Mohamed Omars samarbete med Nazister

 1. Anders
  12 september, 2009 at 22:59

  1) Omar har totalt tappat fotfästet, kolla hans hemsida. 2) Omar har rekryterats av SÄPO för att spionera på militanta islamister. 3) Omar har rekryterats av israelerna för att sabotera israelkritiken. Jag tror inte på det första, därför måste det vara något av de andra två. Och vad sjutton är ”al-Qudskommittén? Rahmi, Wilhelmsson och Omar?

  • 12 september, 2009 at 23:12

   Jag skrattade till när jag läste vad du skrev, jag har nämligen oxo funderat i dessa banor.

   Jag tror att han låtit sig rekryteras, oklart av vem/vilka.

   • 13 september, 2009 at 15:38

    Anders och Jinge,
    Man behöver inte rekrytera galningar! De brukar ofta ställa upp helt kostnadsfritt!
    Och galningar finns överallt. Tyvär. Inom varje grupp.
    Lasse och Omar är representanter för judiska och muslimska galningar som går in i nya äventyr med nassar!
    Helt sinnessjukt!

    Nämligen, jag tycker att de bägge är naturligt galna.

 2. mr Biz
  12 september, 2009 at 23:20

  Mohamed Omar skriver i Expressen den 9 januari:

  ”Det senaste blodbadet [Gaza] blev helt enkelt för mycket. Jag kände mig tvungen att öppet ta ställning. Men inte bara det.” …
  … ”Jag är en radikal muslim. Och det säger jag med stolthet.”

  Det blev alltså för mycket.
  Alla som upplever en existenshotande situation kämpar emot med vilka medel och metoder som helst, utan tanke på moraliska, religiösa eller politiska hänsyn.
  Om nu Mohamed Omar lierar sig med nazister i sin kamp mot Västvärldens kolonialism, exploatering och förtryck mot muslimer visar det att även en erkänt lugn, klok och sansad människa kan drivas till rakt motsatta egenskaper när trycket blir för hårt.

  Vi vill, och ska givetvis tycka att att han gör fel men så länge vi själva inte erbjuder något stöd eller alternativ blir hans reaktion åtminstone begriplig.

  • 12 september, 2009 at 23:29

   Vi vill, och ska givetvis tycka att att han gör fel men så länge vi själva inte erbjuder något stöd eller alternativ blir hans reaktion åtminstone begriplig.

   Nej, jag tycker inte att reaktionen blir begriplig. Mohamed Omar har haft massor av vänner och beundrare men vänder dem alla ryggen, den senaste tiden har det kommit mängder av homofobi från hans håll, parat med antisemitism och ett samarbetet med nazister gör att jag inte kan begripa. Inte alls.

   • mr Biz
    12 september, 2009 at 23:47

    Medger att jag inte följt upp honom så noga på sistone men det finns väl ändå en anledning till att någon förfaller till galenskap?

 3. ante
  12 september, 2009 at 23:33

  Brukar ju aldrig hålla med dig eg. Men måste ändå påpeka att det citat du var tveksam till i slutet går att hitta på Omars egen webb site: xxx

 4. 13 september, 2009 at 00:10

  Han har inte tappat ”fotfästet”, han har tappat förståndet. Det här är precis samma stollsjuka som George W Bush lider av, han trodde att Gud sagt åt honom i en dröm att starta krig. Det här är exakt samma sak.

  Vi måste börja se organiserad religion för vad det är: i bästa fall irrläror och reaktionära påfund, i sämsta fall masspsykos.

  Den har tydligen Omar åkt på en släng av.

 5. Martin
  13 september, 2009 at 05:11

  Muhammed Omar har inte tappat förståndet, han har bara valt att jobba för dem som betalar bäst, några som tjänar på att han lierar sig med nazister och islamister.

  • Erik Södergren
   13 september, 2009 at 09:10

   Så är det förstås. Apartheidstaten betalar antagligen hyggligt för att han på det här sättet ska fördärva all israelkritik och för alla palestinier. Att det samtidigt slår mot muslimer och islam fullständigar bilden.

 6. svenne
  13 september, 2009 at 08:57

  När man kört om huvudet tillräckligt långt i sin egna röv är det svårt att se ljuset… Jag finner det dock oerhört lustigt att se nassarnas vänskapsband knytas i de mest oväntade riktningar.

 7. Sara G
  13 september, 2009 at 10:02

  Jag känner djup besvikelse över att Mohammed Omar och Lasse Wilhelmsson har lierat sig med nassarna! Det kan inte vara sant! Det vore som att kasta äkta pärlor till genuint äkta svin. Dessa båda har en djup och bred kunskap som borde användas till att förbättra världen, i stället för att sälja sig till djävulen…

 8. förvirrad
  13 september, 2009 at 11:33

  Jag tycker att det här är snurrigt. MO samarbetar med nazister men nazisterna är de enda jag sett vifta med israels flagga i Stockholms gator de senaste åren.

  Kan någon förklara vad det här handlar om? Att samarbeta med fiendens bästa vän är liksom lite korkat… eller har jag fel?

 9. Prometheus
  13 september, 2009 at 18:12

  Dina källor verkar vara felunderättade. Demonstrationen arrangeras inte ihop med nazister. Det är enbart muslimska organisationer som står bakom den. Jerusalemdagen (Al-Quds day) är en årligen uppmärksammad minnesdag för Jerusalem och liknande demonstrationer arrangeras i hela västvärlden. Sök på youtube.

  Det är intressant att vissa lägger ner så mycket möda på att placera Mohammed Omar i ett speciellt fack. ”Är han kommunist eller nazist?” Det hela är inte mycket svårare än att Mohammed Omar är muslim. Med andra ord så går hans religion emot både kommunismen och nationalsocialismen. Det är detta som ger många huvudbry. Gud förbjude en person som man inte lätt kan placera i ett politiskt fack!

 10. Oscar
  13 september, 2009 at 19:14

  Förvirrad:
  En relativt snabb genomläsning av den just nu pågående debatten på den nazistiska sajten nationell.nu (Titeln ”Sverigedemokraterna borde heta Israeldemokraterna”) ger ganska många svar. Den visar hur den s k nationella rörelsen, SD inkluderat, är djupt splittrade när det handlar om synen på Israel och Mellanösternkonflikten. Några nassar har aldrig bemödat sig att vifta med israeliska flaggor, eftersom judehatet som bekant är en av rörelsens pelare.
  Däremot viftar nog gärna många SD:are med israeliska flaggor. Hotbilden för dem kommer ju från islam och islams inflytande i Europa, och där har de givetvis samma fiende som den högljudda nationalreligiösa flygeln i israelisk politik.
  Nationaldemokraterna däremot, särskilt med sin nya mer hårdföra partiledning, liksom SMR, Folkfronten etc, ingår gärna oheliga allianser med radikala islamister som Omar, allt gívetvis för att de har en central gemensam fiende: juden, och judarnas verkliga eller påhittade inflytande.

  I debatten på nationell.nu jag hänvisar ovan till brännmärks SD som ”ett judeparti” som leds av judar för judars intressen. ”Kalottdemokraterna” kallas de bland annat, hånfullt och komiskt på samma gång. Även Omar dyker upp som gubben i lådan och säger att SD minsann inte representerar svenskarna (det har han ju i och för sig rätt i) utan judarna. Allt med anledning av att flera ungsverigedemokrater viskar om en motdemonstration mot det antisionistiska möte som Omar, Wilhelmsson och förmodligen Ahmed Rami ska hålla på Sergels Torg den 20 sept. Även många svenska nynazister kommer finnas på plats, enligt källor på olika högerextrema sajter.
  Den här splittringen bland ”de nationella” är ju inte på något sätt ny, men den tillförs onekligen en komplicerad faktor till när radikala islamister gör sällskap med nynazister. Inte för att heller det är nytt – de tyska nazisternas kontakter med olika muslimska / arabnationalistiska element i Palestina / Mellanöstern under 30/40-talen är väl belagda.
  Sara G. Vilka ”breda och djupa kunskaper” hos Omar och Wilhelmsson är det exakt du syftar på? Jag har svårt att finna dem.

  • Alf
   13 september, 2009 at 22:00

   Utmärkt!

 11. 13 september, 2009 at 19:35

  Du påstår dig ju ofta ogilla konspirationsteorier Jinge, men ändå framför du egna…

  På vilket sätt vill du försvara Omar/Wilhelmsson då? Har du kollat Omars blogg?

  • 13 september, 2009 at 21:12

   Jag ville bara påpeka faktum, att ditt case i bloggposten faktiskt endast bygger på guilt by association och därför inte kan klassas som annat än just en konspirationskritik.

   Mitt ”case” är bara att relatera den infon jag hittar på nätet. Vill man veta mer så kollar man in Omars blogg för att göra en egen bedömning.

 12. Conny
  13 september, 2009 at 19:57

  Det här var väl ändå ingenting annat än guilt by association? Vi som läser din blogg vet att du inte är något större fan av AFA. När de ändå deltar i manifestationer som Vänsterpartiet anordnar, skulle du då vilja döma ut Vänsterpartister som kriminella anarkister?

 13. Oscar
  13 september, 2009 at 21:54

  Okej, Wilhelmsson och Omar är alltså två blåögda, missförstådda personer som inte riktigt förstått att det ger en dålig image att röra sig i samma kretsar som etablerade nynazister. Och samtidigt alltså två intelligenta debattörer…

  ”Guilt-by association??” Det är väl allmänt känt att båda två delar många åsikter och teorier om nazisternas brott under kriget med den nationella rörelsen. Det vill säga, de tonar ned eller ifrågasätter helt dessa. Det är ju bara att läsa vad de själva skriver.
  Visst, de kan ju inte ställas ansvariga för alla andra som gör reklam för deras samlingsmöten, men gör de i så fall något för att inte riskera associeras med den svenska extremhögern?
  Svaret är ju ett rungande nej, de uppmuntrar snarare till detta. Omar intervjuar Ahmed Rami och Vavra Suk och dunkar dem ivrigt i ryggen. Hans blogg domineras, som påpekats ovan, av mörkblå eller bruna röster av uppenbarligen svensk identitet.
  På studiecirkeln i Uppsala finns enligt deras egna källor reportrar från nationell. nu och ett flertal andra figurer från extremhögern. Jag skulle kunna fortsätta, men det behövs knappast, det är väl tydligt för alla att det inte handlar om guilt by association eller någon konspirationsteori, utan ett aktivt ställningstagande.
  De har själva valt sina politiska vänner.

  • 13 september, 2009 at 22:01

   Det är inte tydligt för Maria… Men jag tror inte att hon kollat.

 14. 16 september, 2009 at 00:21

  Det är bra att MO:s förehavanden uppmärksammas. Det är ju inte första gången en intellektuell och till synes sympatisk man lockas av auktoritära traditioner även om det leder ända in i den mer extrema högerns öppna famn.

Comments are closed.