Moderaternas undergångsekonomi


2012 ska världen gå under sägs Mayaindianerna ha förutspått i någon kalender, möjligen till och med ristat in i sten som den undre bilden antyder. Men oavsett om den undre kalendern existerar eller inte så håller Reinfeldt och Borg på med en gigantisk nedmontering av Sverige.

Ingvar Persson/AB: ”Sverige är fortfarande ett relativt jämlikt land, men börs-
spekulation, skattereformer och budgetsanering har ökat skillnaderna mellan de som har och de som inte har.

Det har varit medveten politik, men kanske inte alltid avsiktlig.

De senaste fem åren är annorlunda. Då har själva kärnan i politiken just varit att öka klyftorna mellan rika och fattiga. På finansministersvenska kallas det ökade drivkrafter för arbete eller – mer internt – sänkta reservationslöner.

Det har handlat om jobbskatteavdrag. Mest till de som tjänar bäst, mycket till de som har det hyggligt och absolut ingenting till de som har det svårast.

Det har också handlat om en demontering av a-kassan. Höjda avgifter, urholkad ersättning och kanske framför allt skärpta villkor för att alls få ersättning.”

Man fortsätter sitt värv eftersom man egentligen inte är representanter för det svenska folket, man representerar snarare ekonomismen, en filosofi som utgår ifrån att den största makten bör innehas av de ekonomiska krafter som de anser driver samhället framåt, de krafter som inte vill ha en ekonomisk utjämningspolitik eftersom de anser att konkurrensen om arbete är en faktor som gynnar landet. Att driva en politik som ökar skillnaderna mellan enskilda där de sämst ställda lämnas utanför är kännetecken för denna sorts ekonomi.

Att det samtidigt råkar vara en människofientlig moderat politik har många börjat känna av, men än så länge är det tabu för tidningarna att skriva om saken, ja bortsett då från Ingvar Persson på Aftonbladet och några till.

Samtidigt så kanske man ska sitta still i båten och sluta peka på det uppenbara. Håller man helt tyst så kommer nästa vänstervåg snabbare, den dag fler tycker precis samma sak så kommer det börja hända saker. Kanske inte direkt en kårhusockupation som förra gången, men att reaktionen kommer tvivlar jag inte en sekund på.

Hade indianerna i Mexiko haft en kalender med större omfång så hade vi kanske kunnat utläsa i den när nästa revolt kommer. Möjligen skulle den inte vara så exakt så att även Sveriges framtid kunnat förutses men här hemma behöver man inte vara indian för att se vartåt det barkar.

Peter Wolodarski säger i dagens DN att ”– Moderaternas målmedvetna pragmatism och nedtoning passar vår tids snabbfotade väljare”, jag bara ler nu på söndagsmorgonen trots att det är minus 8° C utomhus här i Haninge.

it Andra om: , , , , , ab1 dn1 svt sr svd ex


10 svar till “Moderaternas undergångsekonomi”

 1. Rajraj och Co tycker att våra skattepengar inte ska ligga och ruttna, utan den offentliga sektorn bör vara helt öppen, så att våra pengarna ska kunna investeras i bl.a riskkapitalfonder och banker, som därefter ges tillfälle att fortsätta bygga vårt bolåneberg och casha in på vård och skola. Alla byskolor ska bort och priva skolor ges rikligt med stöd, trots katastrofala nerdragningar i personal.
  Vinsterna ska gå till ökad utdelning till aktieägarna.
  Riskerna får offentliga sektorn stå för.
  Rajraj och Borg för den mest ojämlika och orättvisa politik som Sverige genomfört sedan trettio-talet.
  Arbetslöshete bara ökar och ökar, likaså barnfattigdomen och antalet FAS 3-r. Våra gamla får ligga och tyna bort.

  TY SÅDAN ÄR RÅKAPITALISMEN!

  • +1

   Och de invånare som varit delaktiga i möjligheterna att ställa till det tyx fortfarande inte förstå att de är bortförda bakom ljuset…

   Man har alltid sagt att det var bättre förr. Nu är det sant.

  • Vad är det för löje i att hävda full sysselsättning?

   Fortsätter du din vana trogen att hävda att det är – mer – lönsamt för landet att ha människor satta i massiv massarbetslöshet, såsom klåparduon Reinfeldt och Borg gör, och att det på något sätt skulle främja jämlikhet?

   Det får vi hoppas för din egen skull att du inte gör, för du vill väl inte göra dig till åtlöje?

  • Återigen Joakim så är MÅLET full sysselsättning och det är bättre att fler har ett riktigt jobb än att man ’arbetar’ i FAS3 eller som slavanställd på ett bemmaningsföretag.

   Vad kommer din aversion mot Vänsterpartiet ifrån ?

 2. Om det nu är så som framförs, undrar jag hur alla de med hus, lägenhet och familj skall tänka?

  Har du ett jobb så är du glad, sannolikt välmående och pengar i fickan. Det gäller en stoooor majoritet. Denna majoritet har dessutom fått behålla med tack vara skatten.Vilken rationellt ekonomisk individ vill då betala in skatt för att en liten majoritet skall få höjda bidrag/praktik/sjukpenning/jobb ? Den mänskliga solidariska kraften finns om det gäller någon väl eller närstående, men när skall råvänster acceptera individualismen? Jag är högersosse och tänker blått. Nya folkhemmet är blått.

  • Det är löjeväckande när de mörklblå tar ord som ”folkhemmet” i sin mun.
   Hur går det föresten med ”reformen” arbetslinjen, nu när arbetslösheten har stigit till 7,9 procent
   och väntas öka till 8,3 procent 2013.
   Om inte det är ett utomordentligt misslyckande av den visionslösa politik som rajraj för, så vet jag inte! Så visionslös att man man måste sno andras vokabulär och historia!

   Undrar föresten var Littorin och de andra fiaskoministrarna håller hus numera?

  • Så du är en sosse som inte vet skillnad på försäkringsersättning och bidrag? Är det verkligen så illa eller är du bara en dessa högerns anhängare som låtsas vara sosse i kommentarsfält?

   De med hus, lägenhet och stora lån bör nog ta sig en och två funderare på hur de kunde gå på att köpa bostäder till ockerpriser i tron att det skulle vara en allom bra investering genom att priserna alltid påstods stiga.

   De borde också fundera på varthän pengarna de fått (genom den sänkta skatten) tagit vägen. När de väl har funderat färdigt bör de se att den gick till sämre löneutveckling, ökade kostnader i form av privata försäkringar för att täcka upp för försämringarna i de allmänna försäkringssystemet, ökade fasta kostnader i form av avgifter (regressiv beskattning) och ökade kostnader till privata banker genom ökat låntagande.

   Det blir inget trevligt uppvaknande för de i det ”blå folkhemmet” när de inser att Reinfeldt och Borg inte har ett skvatt till övers för att hjälpa dem ur deras skuldberg när det skiter sig, ty de pengarna är reserverade till bankerna.

  • När ska råkapitalisterna acceptera individualismen? Dvs när ska rajraj med vänner acceptera att det finns individuella invånare i detta land som inte har ett välbetalt jobb, stora lån till bostad, färgtv, vovve och mat för dagen osv? Att kalla rajrajs vänner för individualister, jo det är väl en, en smula modifierad, del av sanningen. Men rajraj med vänner inklusive ’högersossar’ är endast en samling patetiska egoister med noll tolerans mot den individualism som består i annat än dem själva.
   Att ’högersosse’ talar om den ”…solidariska kraften…” blir även det patetiskt när ’högersossen’ menar sin egen lilla egoistiska tillvaro där det inte finns plats för andra. Dvs ’högersosses’ solidaritet är inte den solidaritet som solidariska, med medmänniskor, människor tänker på.
   Alltnog, även ’högersossar’ lär väl en gång i tiden vakna och inse att värkligheten inte alltid är så rosenblå som man tror…