Misstänkta bomber från Utanförskapet?


Nu berättar media att man har hittat en misstänkt bomb i Rosenbad, och tydligen har man även hittat en på UD. Det var bara några dagar sedan som man hade någon slags bombövning inne i Riksdagshuset där man simulerade att man hade utsatts för en attack med något misstänkt pulver. Dock ej sådant pulver som vissa riksdagsledamöter brukar nyttja vid sina regelbundna besök vid Stureplan.

AB: ”En misstänkt bomb har upptäckts på Rosenbad. Polisen har spärrat av området runt byggnaden och bombtekniker är på plats. En källa uppger för Aftonbladet att det ska röra sig om ett paket med ”sladdar och batterier”. Ytterligare en misstänkt försändelse har påträffats på UD. – Man har under dagen hittat någon form av misstänkt försändelse även på UD och polisen har skickat en patrull för att kontrollera vad det kan vara, säger Aftonbladets Eric Tagesson. Larmet om paketet på Rosenbad kom klockan 10.55. – Rosenbad kontrollerar inkommande brev och nu har man fått in en försändelse som man reagerar lite extra på, säger Ulf Lindgren, polisens informationsansvarige, till Aftonbladet. Ulf Lindgren säger att han inte vet exakt hur brevet som påträffats på Rosenbad ser ut, om det är ett större paket eller mindre kuvert.”

Enligt uppgifter i media så ska en del av innehållet i den försändelse som man misstänker bestå av sladdar och ett batteri, möjligen är det någon tjänsteman som har glömt att de har beställt varor från Claes Ohlsson i Insjön, men det kan givetvis också röra sig om människor som är arbetslösa, sjukskrivna eller pensionärer som är genuint förbaskade på en regering som hela tiden försämrar deras situation för att istället berika dem som redan har det bra ställt. I skrivande stund är allting oklart.

Möjligen kan det vara någon skäggig typ som engagerat en Mexikansk knarkkartell för att göra upp med Sveriges ledning, men sådant hör ju Hollywood till så det är knappast troligt. Uppenbarligen så vet polisen vem som är avsändare till dessa försändelser, något som ändå inte räcker för att lugna polismyndigheten. (forts nedan..)

AB: ”– Nu är det två yttre kommissarier på plats, ledningsambulans med mera är på väg, bombtekniker likaså. Det verkar inte direkt bara röra sig om något oklart paket. Man ska även utrymma matsalen. Enligt polisens presstalesman Sven-Erik Olsson har man varit i kontakt med den som skickat paketet. – Vi vet vem som har skickat paketet och avsändaren säger att det inte är något farligt i paketet. Men vi måste ändå undersöka det här. Han berättar att paketet som påträffats på UD, kommer från samme avsändare.”

Att de ska utrymma matsalen tyder på att det är en kaffebryggare som skickats till Rosenbad, möjligen någon annan hushållsapparat avsedd att installeras i matsalen. Man litar uppenbarligen inte på att avsändaren haft ärliga avsikter med att skicka dessa försändelser. Det ska bli utomordentligt intressant att följa fortsättningen.

it Andra om: , , , , , , , ab svd ex dn svt sr gp


4 svar till “Misstänkta bomber från Utanförskapet?”

  1. Hade man varit konspiratoriskt sinnad hade man börjat fundera om detta är något sätt att påbörja en lite lätt svartlistning av den kommande demonstrationen på lördag där. Jag menar alltså ”occupy wall street”´s svenska version.

  2. Det är mycket nu! Möjligen att det är några som ser möjlighet att krossa vänsterrörelsen en gång för alla? När tea-baggers protesterade så hade de medias helhjärtade stöd, när nu ”occupy everything” är i gång så avfärdas de som ”hippies”!

    Vi har fått för mäktiga människor i världen som försöker styra oss via media. 1984 har kanske fullständigt förverkligats 2011??

  3. Eller är det ett sätt att publicera en ny braskande nyhet som kan låta HJ-fallet glida undan, då media eventuell fått korn på att det kan vara någon eller några septika individer som satt sig för att sprida dynga? Om nu media skulle råka trilla över något sådant skulle det ju kunna bli en saftig skandal utan like, i all synnerhet om det råkade falla över på någon eller något i kretsen av av (k)nepiga (c)entrala (f)isk(m)ånglare. Därför kanske man måste ha en plan b för att rikta fokus åt något annat håll?

    En (c)-snubbbe hade visst enligt 1745-ekot erhållit hyresbidrag för en bostad han redan sålt, liksom en annan (c)-lirare som fått bidrag trots att han bodde gratis i en riksdagslägenhet…

  4. Det visade sig bara vara en gåva från Uruguays president som mött statsministern och knugen nu i dagarna, vilket får flera höger-/moderatbloggar att skriva om ”ZOMGWTFBBQ URUGUAYS WANNABE-CASTRO FÖRSÖKER BOMBA REINFELDT OCH HJÄLPA JUHOLT LOLROFLMAO” och andra oseriösa inlägg…