Michael Silfverskiöld, en kriminell bedragare?

Här i Sverige så har just Mikael Silfverskiöld stått som arrangör av något slags festligheter som skulle turnera runt i landet. Bland annat skulle showen, vars dragplåster är Christer Sjögren, uppträtt på restaurang Trädgår´n i Göteborg.


Nu visar det sig
att massor av människor köpt biljetter i förköp och eftersom det inte blir någon show så vill de ha sina pengar tillbaka. Men Michael Silfverskiöld har inga pengar, säger han till Aftonbladet. Han måste sälja showen till någon av tre intressenter som han säger sig ha. Problemet kanske hade varit isolerat till en svensk man med tvivelaktiga affärsmetoder, men han är också inblandad i norska skandaler, något som svenska tidningar tyck ha missat.

Dagbladet.no: ”Svensk bløffmaker. Det er Tromsø-selskapet Gastro Event, med daglig leder Sondre Trældal (30) i spissen, som er oppført som arrangør bak de norske julegallaene. Men i bakgrunnen lurer den svært omstridte svensken Johan Michael Silfverskiöld (41), som står bak det ene skandalearrangementet etter det andre i Sverige. Han er oppført som eier av Gastro Events, og styrer i tillegg selskapene Julegalla Norge AS og Norwegian Stage AS. I Sverige står han blant annet bak selskapet Nordic Stage, Svensk Nöjesutveckling, Christmas Spectacular Tour og Kepemi AB – samtlige knyttet til tilsvarende skandaler i nabolandet.”

Enligt den norska tidningen Dagbladet så har Michael Silfverskiöld varit inblandad i många skandaler i Sverige. Det verkar vara en vederhäftig uppgift, men då förstår jag inte alls varför polisens ekobrottsrotel inte har sett till att försäkra sig om hans medverkan i en utredning? Nu förefaller det som att han är intensivt engagerad i diverse olika arrangemang som alla slutar med att artister och medverkande blir utan pengar.


Att han själv uppger att han inte har några pengar verkar inte trovärdigt om man ska utgå ifrån skriverierna i media. Är han inte ens polisanmäld? – DBL AB1 VG1 DN it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Michael Silfverskiöld, Silfverskiöld, Christer Sjögren, Trädgår´n, Göteborg, Norge, Julfest, Biljetter, Pengar, Brott, Kriminalitet, Nöjesarrangör, Mediekritik, Politik[/tags]

  2 comments for “Michael Silfverskiöld, en kriminell bedragare?

  1. Lasse
    12 december, 2008 at 11:22

    Återigen en kriminell förtagare. Och vad gör polisen? Ingenting?

  2. Sara G
    12 december, 2008 at 12:08

    Nej,för det finns en markant skillnad mellan brott och brott – och de ”finare” brotten lönar sig alltid…

Comments are closed.