Mera strul runt Zlatan

Just hemkommen efter ett besök i Fjollträsk så kan jag konstatera att det faktiskt inte bara är undertecknad som läser det mesta som skrivs om Zlatan just nu.

På pendeltåget hade jag sällskap med två yngre män som diskuterade Zlatans framtid, den ena av dessa oroade sig för att vår megastjärna skulle drabbas av måltorka när han byter klubb, och att den spanska publiken då skulle bli hänsynslös i sitt omdöme om honom. Det har hänt förr när spanska klubbar har köpt in storspelare som inte gjort mål redan i första matchen hävdade den ena av männen.

Man ansåg också att det var långt ifrån säkert att det skulle bli något klubbyte. Att svenska tidningar påstår det betyder ingenting, de ljuger nästan jämt, och ljuger de inte så överdriver de. Hur det nu förhåller sig med detta kan det finnas fler åsikter om, men visst kommer FC Barcelonas hemmapublik att kräva att Zlatan ska leverera, och det direkt. Men, det är knappast något som överraskar en professionell fotbollsspelare antar jag.

AB: ”Mötet som ska avgöra Zlatan Ibrahimovics framtid skulle äga rum i kväll i Milano, men har fått flyttas av logistiska skäl. Samuel Eto’o och hans agent José Mesalles hinner inte ta sig till Milano i kväll säger Inters tekniske direktör, och Massimo Morattis högra hand, Marco Branca.”

Jag tvingas dock hålla med om att det är mycket snack och lite verkstad. Det har stått om denna affär i veckor nu och det är nya uppgifter praktiskt taget varje dag. Först var det ett villkor att Eto’o skulle gå till Inter, igår så var det inte längre ett villkor. Men man kan inte låta bli att undra varför Barcelona är så angelägna om att bli av med honom? Och varför i hela friden måste Zlatan vänta tills Eto’o kan resa till Milano? Aftonbladet vet att berätta att Barcelonas tränare säger att det är bra om Eto’o försvinner…

Zlatan

Det är mycket man inte förstår, och inte heller har jag hittat några artiklar som kan skingra dimbankarna. Att det är viktigt att Zlatan inte hamnar i någon sorts måltorka är ju självklart, för oss som gillar fotboll är det mycket viktigt, men är det så viktigt för herr Ibrahimovic? Han kan ju pensionera sig idag om han vill och leva ett gott liv på de slantar han tjänat ihop. Blir han kvar i Barcelona hela kontraktstiden som ska vara fem år så blir han väl miljardär. Och med handen på hjärtat, är inte lönerna inom den yttersta eliten lite väl uppskruvade? Skulle Zlatan bli en sämre fotbollspelare om han ”bara” tjänade fem miljoner om året?

i Andra om: , , , , , , , , ab1234 ex1 svd12 dn123 t

[tags]Zlatan, Eto’o, FC Barcelona, Inter, Fotboll, Löner, Mediekritik, Rykten, Politik[/tags]

  1 comment for “Mera strul runt Zlatan

  1. 20 juli, 2009 at 16:34

    Läste med nöje vad Birro skrev i dag i en kvällsblaska, tror det var Expressen.
    Uppseendeväckande med så stora belopp siom det talas om i tidningarna.
    Vad gäller fotboll tycker jag det finns bättre idoler / spelare än den omskrivne. Tack för ordet.

Comments are closed.