Israel devalverar Folkrätten


Marianne Lindberger de Geer, Pierre Schori och Mikael Wiehe skriver idag ett svar på Willy Silbersteins försök att legitimera Israels brott mot folkrätten med ett påstående om ökande – antisemitism. Att Israels församlade advokatkår genast skulle ingripa insåg nog var och en som följer utvecklingen i Mellanöstern, att det också skulle ske med hjälp av stulna och eventuellt förfalskade bilder var också väntat. En tysk parlamentariker som var med på det turkiska fartyget har idag hävdat i Aljazeera att det var minst nitton dödsoffer, men att tio vräktes i havet. Det behöver inte vara sant, men det kan vara sant.

Svarsartikeln I SvD: “Gazakriget skulle inte ses som en del av en övermäktig kärnvapenutrustad militärmakt som under åratal har järnhårt blockerat Gaza och ohejdat koloniserat Väst-
banken. Nej, kriget var ett led i västs globala kamp mot terrorismen och det iranska hotet. När så kriget startade, hamrade en global armé av diplomater, lobbyister, bloggare och pro-israeliska grupper, med hjälp av video och YouTube, in budskapet, att trots att Israels militär dödade och sårade tusentals civila, var det Israel som var offret.

Samma ”You Tube-strategi” har vi bevittnat efter dödsskjutningarna mot Ship to Gaza.

Lyssna på Israels vice försvarsminister, Daniel Ayalon, under en videokoferens den 1 juni med över 700 personer i USA:s Jewish Council for Public Affairs: “Det är viktigt att komma ihåg att vi är offren här, att vi handlar i självförsvar. Som ni vet utspelas dagens krig på tv-skärmarna. Kriget är ett politiskt krig, ett pr-krig och ett juridiskt krig. Och i detta behöver vi er mera än någonsin” (The Forward, New York, 6/6).”

Idag har Carl Bildt återigen varit hyfsat klar om att det krävs en internationell utredning av händelserna ombord på fartyget, det är bra, att han inte vill att svenskarna ska bojkotta apartheidstaten tycker jag är synd, men det uppvägs i någon mån av hans tydlighet. Det skulle inte förvåna mig om Carl Bildt beskylldes för antisemitism, jag såg en illa beryktad blogg i Israel som gjorde sig märkvärdig över att inte Bildt reste till Israel under tiden för det svenska ordförandeskapet. En märklig inställning med tanke på att Israel inte är med i EU. Skulle han besökt alla länder så skulle resan tagit närmare ett år även om han kunde sova på flygplanet.

Precis som vanligt så är den amerikanska presidenten alltför flat mot israelerna. Vi var nog många som fick vissa förhoppningar efter Kairotalet, men vi blev alla lurade. Han kom undan och fick ändå Nobels fredspris. Nu hävdar många att Obama skulle vara lite hårdare om han inte haft ett viktigt kongressval framför sig, men jag tvivlar. Amerikanska presidenter har alltid något som de upplever som viktigt framför sig. Denna utgör inget undantag, med en så stark israellobby som AIPAC så törs han helt enkelt inte.

Det är sorgligt att behöva konstatera det, men det är icke desto mindre sant för det. Men den allra värsta effekten av Israels ständiga brott mot FN:s resolutioner, de mänskliga rättigheterna och folkrätten är förstås att begreppet ”folkrätt” blir lika urvattnat som ordet ”antisemitism”. Alla ser hur Israel gör och att de kommer undan med sina illgärningar, många länder frågar sig säkerligen redan varför just de ska följa FN-resolutioner och Genèvekonventionen. Det är dessutom en högst berättigad fråga.

Vi hör ständigt talas om nya brott mot mänskligheten, det talas till och med om att efterlysa vissa israeliska politiker i olika EU-länder, men ingenting händer. Dessutom drabbas vi som öppet deklarerar vår ståndpunkt ständigt av dessa israelhaverister®, något som på sikt skämmer ut nationen än mer. Men som sagt, det största bekymret är ett bekymmer som drabbar hela mänskligheten, för det blir resultatet när ordet ”folkrätt” devalveras ner till samma nivå som ordet – antisemitism.

i Tags: , , , , , , , , , , ab123 svd1234 ex1dn1234 t


9 svar till “Israel devalverar Folkrätten”

 1. Israel har blivit en stor börda för sina vänner
  Hur Israelvänner känner sig när Israel begår ett brott ?
  Hur länge ska de betala priset för Israels dåligt beteende ?

  Finns det något skäl att tycka illa om israelvänner när Israel begår brott
  Kan man inte fördöma ett brott bara för att brottet begåtts av Israel ?
  Kan Israelvänner inte rädda mänskligheten genom att tala om rätt och fel ?

  Jag vill avsluta med ett citat av en amerikansk kvinna
  Jag lever för den dag när USA vaknar upp och säger åt Israel dra åt helvete
  Jag lever för den dag då palestiniern behandlas som lika människor snarare än att leva under oket av apartheid

 2. Läs en tidning nån gång! Den där videon är israelisk fejk. Läs på!! / Jinge

  • ???

   Ja, det är klart den är. Uppfattades jag som att jag menade att den var nåt annat?

 3. Vem är den tyska parlamentarikern, vad sa han och vart kan man få mer info om hans uttalanden?

  • Parlamentarikern heter Inge Höger, en kvinna. Hon skall ha sagt så under en demonstration i Tyskland enligt aljazeera igår men det måste även finnas tyska källor.

 4. Är någon förvånad? Det är business as usual som gäller. Israel har alltid tolkningsföreträdet och alla makthavare, av rang, rättar sig i ledet. Har ingen förstått detta? Makt får du genom att vara makten trogen – inte att ifrågasätta den.

  Jag trodde inte ett ögonblick på Obamas Kairotal. Återigen, så är inte presidenten makten i USA, utan endast en liten del av den totala makten. Vad han får bestämma i huset, är väl färgen på stolarna, typ.

  • Du har tydligen genomskådat den amerikanska presidentsåpan. De presidenter som haft egna agendor har märkligt nog blivit mördade.
   Al Gore hade tur som bara blev knuffad åt sidan.
   Spelet beskrivs rätt bra i utdrag på nätet av Ellen Browns bok ”Web of Debt”.
   Västs problem i mellanöstern är inte mänskliga rättigheter eller burkor etc. utan Islams förbud mot ränta. Fraktional banking skulle göra vilken maffiaboss som helst grön av avund. Vilket betyder att låna ut pengar som inte finns mot ränta. Ungefär som nakenblankning.
   Göran Persson hade en poäng där med: den som sitter i skuld är inte fri.

 5. oj oj stackars Israeler, offerkappan är på men inte speciellt klädsam för denna stora militärmakt. Tvi fan!!