Mer krig i Mellanöstern?


Det händer märkliga saker just nu i Mellanöstern. Netanyahu gick ut med ett meddelande om att Israel skulle införa lättnader i belägringen av Gaza, samtidigt fick jag uppgifter om att det inte stod en rad om den saken i de israeliska nättidningarna på hebreiska. Det kunde jag inte kontrollera av lätt insedda skäl. Sedan är dessutom uppgiften lite över ett dygn gammal så mycket kan ha hänt sedan dess. Så här skriver den engelska Independent:

Independent: ”It used to be the kibbutz and its images of fruit picking and communal living that attracted streams of Jewish volunteers to Israel. Now many are looking for a different kind of service, one involving pre-dawn starts, a dose of boot camp and the very real possibility of some frontline action.

A new organisation is actively recruiting scores of non-Israeli Jews, many of them American, to serve in the Israeli army as it faces threats on multiple fronts in a region largely hostile towards it.

”We feel that Israel is fighting for its life,” said Jay Schultz, the executive director of Aish Malach, a new Israeli body set up to help foreigners enlist. For many, he said, ”this is the right thing at the right time”.”

Israel rekryterar således frivilliga utlänningar till armén, och de gör det eftersom de säger att de upplever hot på flera fronter. I samband med det svenska kungafjanteriet så berättades det om Kung Abdullah och Drottning Rania som är på Victorias bröllop att de är ute på en ”världsturné” där de besökt USA, Norge och flera andra länder. De har bland annat varit i FN, det kan ha något samband med att han liksom sin diktatorskollega i Egypten Hosni Mubarak står på USA:s avlöningslista, något som även gäller palestiniernas ”president” Mahmoud Abbas.

Den israeliska underrättelsetjänsten har med hjälp av sin propagandaorganisation Memri spridit falska översättningar av de tal som Mahmoud Ahmadinejad hållit i flera år nu. Memri startades av den israeliska underrättelsetjänsten och distribuerar ofta fejkade översättningar. Den mest kända är väl den där Ahmadinejad har sagt att ”Israel ska utplånas”, i själva verket sade han att Israel skulle försvinna på samma sätt som Östtyskland och Sovjetunionen.

Man kan givetvis tycka vad man vill om Iran och den islamiska republik som landet utgör, men skillnaden på en judisk stat och en islamisk republik är givetvis mindre än hårfin. Det finns religiösa och politiska motsättningar i bägge länderna och det var bara några dagar sedan som Dagens Nyheter berättade:

DN: ”Omkring 30 000 upprörda ultraortodoxa judar demonstrerade på torsdagen i Jerusalem mot ett HD-beslut om skolvägran. Demonstrationen sker sedan Högsta domstolen beslutat om fängelse för en grupp ultraortodoxa föräldrar med europeiskt ursprung, ashkenazer, som vägrar skicka sina döttrar till en skola där det också går flickor som räknas som sefarder, det vill säga spanskättade eller orientaliska judar.”

Något som kan anses bevisa att det finns märkliga religiösa övertoner lite överallt. Israel försöker övertyga omvärlden om att de hotas på flera fronter, sedan några år är det Iran som anses utgöra ett hot, detta trots att Iran är ett av de fredligaste länderna i Mellanöstern. Israel å sin sida har över 200 kärnvapen men vägrar att skriva under något icke spridningsavtal, dessutom har det anfallit omgivande länder ett flertal gånger, senast i Libanon och Gaza.

Igår fick jag ett e-postmeddelande från en arabisktalande vän som berättade att tolv amerikanska och ett israeliskt örlogsfartyg just har passerat Suezkanalen, samtidigt så berättar Aftonbladet idag, under rubriken ”Israels försvarsminister till USA för toppmöte”, att Ehud Barak ska träffa FN-chefen Ban Ki-Moon och Hillary Clinton och USA:s försvarsminister och cheferna för USA:s underrättelsetjänster.

Nu vet jag inte om den israeliska mobiliseringen av utlänningar till armén enbart gäller judar. Om den inte gör det så ser jag en möjlighet för alla unga arga män som slåss på barrikaderna i Sverige för landet ifråga. Här hemma ägnar de mycket tid åt att beskylla kreti och pleti för antisemitism, varenda människa som uttalar sig negativt om Israel hatar ju egentligen judar, enligt deras sätt att se saken. För kritiserar man en stat som inte följer Genèvekonventionen, Krigets lagar, FN:s resolutioner och FN:s regler om mänskliga rättigheter så beror det på att man hatar judar, och att man oftast inte begriper det själv. Allt enligt dessa arga unga män… (Rapportera tveksamma annonser, sträng kommentarsgranskning tillämpas)

i , , , , , , , , , , , ab12 dn12 svd12 ex dagen Läs oxo: annarkia trotten lasse k&å zaramis hampus t


27 svar till “Mer krig i Mellanöstern?”

 1. God Morgon Världen/P1: Det finns ett förslag i Israel just nu som går ut på att folk i andra länder som är för en bojkott av israeliska varor ska förvägras inresetillstånd till landet i tio år.

  Mao så kan Israel stifta apartheidlagar på fri hand, internationella konventioner urinerar man på. Men det är ju inget nytt iofs…

  • Och vem vill åka till det skitlandet? De jag känner som varit där har mått dåligt i åratal efter att de kommit tillbaka. I alla fall de som haft ögonen och öronen med sig och hört och sett det som händer där.

 2. Nu hotar de Libanon med våld om skeppet Mariam, Jungfru Maria, avseglar mot Gaza från Tripoli i norr till ett tredje land där de kommer att be om att lasten kontrolleras av utomstående, med ett skepp journalister i släptåg. Israelerna säger att det är Hezbollah ombord. Rätt komiskt faktiskt för initiativtagarna är katolska kvinnor och rätt så känada sunnimuslimska kvinnor. De har med sig helig olja och vatten från kyrkan i Maghdoshe, den kyrka som Jungfru Maria lär ha väntat på Jesus när han kom till Libanon.

  Lasten kommer i första hand att bestå av mediciner mot olika sorters barncancer och bröst och livmodercancer hos kvinnor.

  Men kvinnorna är smarta. De säger inte exakt vilka som kommer att vara ombord än. Men det har läckt att ett antal amerikanska nunnor är med. Märkligt med nunnor och katoliker som tillhöra Hezbollah. De i Hezbollan säger så klart att de inte har med skeppet att göra över huvud taget. Och journalistskeppet lär har många västerländska journalister ombord. Sänker de skeppen. så som de insinuerar att de kommer att göra, blir det intressant att följa alla lögner som rullas upp igen. Visst. Barncanermediciner är ju jättefarligt för rasisterna. Barn som överlevt vitfosforbadet ska inte överleva cancer också. Det är verkligen inte schyst mot stackarna vars mormödrar och farfäder dött i Auschwitz.

  När ska världen fatta att det är Barak, Ashkkinazi och Netanyahu det är synd och det är deras liv som är hotat, och inte de döende barnen och kvinnorna i Gaza?

 3. Och vem fan vill åka till apartheidstaten? Skulle jobbet försöka få dit mig skulle jag ställa min plats till förfogande direkt!

 4. De kallar ekonomisk bojkott av sin apartheidstat för ”Ekonomisk terrorism”. Är det inte lite väl patetsikt även för apartheidstaten? Gillar inte du hälsans köks träiga sojakorvar? Marsch till Guantanamo!

 5. De som har förlöst den israeliska staten i Palestina vill att Israel ska lätta på blockaden mot Gaza. Under tiden pågår en aggressiv israelisk kolonisering av Väst Banken. Nya bosättningar poppar upp hit och dit. Medan världen diskuterar blockaden och morden på de aktivister på ”Ship to Gaza” Israel skapar nya realiteter på Väst Banken. Det är en medveten expantionistiskspolitik. Eftersom ockupationen är rasistisk och olaglig. Då bör världsamfundet ta till hårdhandskarna och bojkotta Israel. Det bör råda nolltolerans mot rasismen.

 6. På Newsmill pågår en vildsint debatt om hamnarbetarstrejken. Jag bidrog själv med nedanstående kommentar som infördes i vanlig ordning. Efter något dygn försvann kommentaren, inte bara från kommentarfältet utan också från MyMill där alla inlägg, också refuserade, ska sparas. Ömma tår får man tydligen inte trampa på.

  Bra jobbat! Men lite trist att många av kommentarerna också fortsättningsvis väljer att stödja den sionistiska människohanteringen i Gaza. Många av dem har kanske försörjt sig på att på dagtid modigt slåss mot Hitler innan man bänkat sig för att studera hur palestinierna har det i sina getton och läger. En rättvis lösning på det problemet kunde vara att sionisternas advokater här i Sverige fråntas sin egendom och placeras som statslösa flyktingar i finska Karelen under det kommande halvseklet. Ett fullt legitimt och folkrättsligt oantastligt sätt att lösa flyktingproblemen. En lämplig deklaration i form av ett personligt brev kan säkert trollas fram av någon samvetsöm ledare i Mellanöstern. En tilltalande tanke tycker jag verkligen. Problemet är väl att dom här människorna hela tiden skulle envisas med att protestera och – hemska tanke – börja använda hemmagjorda bomber och sina egna benflisor som vapen. Nå, vi kan väl alltid bygga en mur för att skydda oss mot dessa fanatiker och terrorister.

  Vilka fantasier. Man borde kanske skriv en skräckroman. Det känns tryggt att inte något sånt här kan hända i en demokratisk och civiliserad värld.

 7. Jag läste någonstans att israel är som en riktigt sjuk gamling som det alltid är synd om, hur elakt och brutalt han än beter…

 8. Status Que kan inte fortsätta längre , omvärldens tryck på Israel har ökat och därför israelerna är angelägna att dra uppmärksamhet till något annat genom att starta en nytt krig mot sina grannar på falska grunder
  Nästa krig blir det mot Hezboalla i Libanon och Hamas i Gaza , Israelerna säger att Hezboalla har fyrtiotusen missiler som är moderna och kan nå alla städer i Israel och Hamas har femtusen raketer som de har smugglat in till Gaza , detta gör ett hot mot Israels säkerhet och måste elimineras

  Israels försvarsminister åkte till USA för att diskutera sina synpunkter när det gäller de fartyg som är på väg till Gaza , Ehud Barak har lovat ett fullt krig mot Libanon i fall de libanesiska fartygen forsätter sin färd mot Gaza ,
  Ehud Barak sa också att denna gång kommer Israel inte att låta fartygens besättning att åka tillbaka med flyg på bekostnad av skattebetalarna utan de ska ställas inför rätta i Israel och dömas till fängelse , Han betonar att de är araber och är Israels fiende

  Två iranska fartyg är på väg mot Gaza och Israel har hotat att använda våld mot de , av den anledning vill Barak få välsignelse från USA i fall attacken mot fartygen blir blodig
  Vi vet inte hur situationen kommer att utveckla sig och hur omvärlden kommer att reagera i fall det blir döds skjutning

 9. Det är otrolig stor hysteri kring blockaden av Gaza. Folket i Gaza lever längre än folket i Turkiet enligt FN. Barndödligheten per tusen födelser är också mycket lägre i Gaza än in Turkiet. Varför skickas inte nödhjälpen till Turkiet istället?

  • Vad är det för strunt prat? Den dödlighet som du talar om, ingår det i den de dagliga avrättningar på gazabor lite varstans där man kommer åt? De skjuter ju folk dagligen. Ingen annanstans kan dödligheten vara så hög just nu. Men det kanske beror på hur man räknar? 12 palestinier är lika med en människa?

   • Den jeppen har ingen källa för sitt påstående, därmed faller det direkt. Det är väl bara en av de vanliga israelkramarna som vill lägga ut rökridåer, ta det inte så allvarligt.. :-)

     • Var är GAZA i dina imponerande listor Kim? GAZA är inte med. Var har du hämtat dina Gazasiffror? Och hur gamla är de?

      Jag kan bara i förbigående tala om för dig att 100 år var en mycket vanlig ålder i Palestinas byar och städer innan Israel kom till! Barnadödligheten i flyktinglägren har aldrig haft en motsvarighet i palestiniernas historia. De födde färre barn förr i tiden men kunde ta hand om sina barn bättre när de bodde kvar i sina hem, i sina byar och städer.

      Med dina argumet bör man väl låta dem dö i större skala för hela Afrika har större dödlighet. Så varför inte låta israelerna avliva palestinierna på alla upptänkliga sätt?

      Fy fan för såna idioter som får en att sätta morgonkaffet i halsen!

      • Jodå, Gaza är iaf med i den första. Men det är uppgifter från CIA och Gazagriget finns inte med, troligen inte heller belägringen av Gaza. Det var FÖRE Israels agerande… Data är från FN:s skattning år 2005, dvs gamla data.

       Tabell två är från 2006, i bästa fall. Flera år innan spridandet av utarmat uran och fosforbombningar.

       Med andra ord precis vad jag sade, en israelkramare som sprider – Desinformation.

       • Menar du det som står som Palestinian Territories? Det är i så fall gravt missvisande för det är inte alls detsamma som Gaza. Västbanken har minst en miljon fler invånare som inte massakretrats på allvar sedan 2004 och som hittills sluppit belägring och vit fosfor. De har hittills dessutom varit bortskämda med amerikanska dollars för att kunna köpa bosättarnas skördar och produkter.

   • Det finns som sagt olika sätt att ljuga med statistik. Visar man statistik från tiden innan belägringen och bombandet med vit fosfor och radioaktivt uran så får man det svar man söker.