Mer – Zlatan Ibrahimovic


Rykteskarusellen runt vår fotbollstjärna är i full gång, det talas om Barcelona och ett byte med Eto’o och 325 miljoner emellan.


Jag vet inte vad man ska tycka
om det, men Barcelona är ett bra lag och vill han utvecklas vidare så är det säkerligen ingen nackdel att byta klubb. Sedan tycker jag förstås att summorna man talar om inom elitfotbollen är rent horribla. Visst ska fixstjärnor kunna bo bra och vara försörjda livet ut, men rimligen kan man inte sätta sprätt på så mycket pengar. Nu är det så marknadskrafterna fungerar i branschen och oavsett vad man tycker om den saken så är det så det kommer att förbli.

Men Sverige kommer inte att vinna matchen mot Danmark. Jag tror att danskarna blir för svåra och jag tror att Zlatan sade det själv på presskon-
ferensen igår, eller om det var i måndags. Han fick frågan om hur det kunde komma sig att han gjorde så många mål, han svarade att det beror på att han omges av bra spelare i Inter, spelare som kan spela fram till målchanser.

Så ser det inte ut i det svenska landslaget. Visser-
ligen har vi med många professionella spelare, men det finns inte någon som sticker ut i sitt klubblag på samma sätt som Zlatan. Henke Larsson, som jag hoppas inte ska vara med, har väl inte gjort ett enda mål än under säsongen? Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Man borde ge de flesta i landslaget sparken nu och satsa på att sätta upp ett lag av unga grabbar, killar som är från 18 och upp till 21 år. Låt vara att de inte kommer att gå vidare till EM och VM på ett antal år, det spelar ingen roll. Men går man runt med en hyfsat stor spelartrupp så kommer det utkristallisera sig ett antal storspelare inom fyra-fem år.

Zlatan ska givetvis finnas kvar, liksom möjligen en eller ett par av de äldre spelarna. Likadant bör man göra på ledarsidan. Möjligen skulle vi ta hem

Sven-Göran Eriksson och bygga upp en ny stab runt honom, men i så fall får han lämna gamlingarna som han nu omger sig med. Han kan gott få avsluta sin tränarkarriär i Sverige, fast givetvis utan någon fantasilön. Vill han inte så är det knappast hela världen, men jag tror att han faktiskt skulle ställa upp. Att få vara landslagstränare är ett mycket fint jobb.

Ett av Sveriges problem idag är minnet av fotbolls-
VM i USA. Vi inbillar oss att vi har ett bättre lag än vad vi har, men det är bara Zlatan Ibrahimovic som direkt skulle ha gått in i det laget. Och Henke verkar ha fastnat i landslaget, möjligen förklarligt ur hans eget perspektiv men det är ingenting som gagnar svensk fotboll idag. Han borde få tid att ägna sig åt att meta och umgås med familjen.

i Andra om: , , , , , , , , , ab123 dn12 ex123 svd1234 t

[tags]Zlatan Ibrahimovic, Henke Larsson, Sven-Göran Eriksson, Fotboll, Landslaget, Danmark, Föryngring, Landskamp, Kvalspel, Politik[/tags]


6 svar till “Mer – Zlatan Ibrahimovic”

 1. Fast hamnar Zlatan i barca kommer han inte vara någon stjärna, där spelar ju riktiga fotbollspelare.

 2. Beck du kanske inte kan så mycket om fotboll (och det är ju självklart helt ok) men zlatan skulle vara en stjärna även i barcelona, det förstår nog dom flesta, givetvis är messi en större stjärna men efter honom så kan zlatan mäta sig med dom flesta!

 3. Så länge pampen Lars Åke Lagrell styr Svenska fotboll(s)förbundet sitter tyvärr kanslimaffian kvar och såna som Lars Lagerbäck, en mycket medelmåttig tränare vilken tror att ett landslag går att bygga som ett division tre-lag i norrland; med försvar, försvar, försvar å liite anfall!!! – blir kvar han med!
  Tyvärr.

  För så länge ingen av ledarmaffian fattar att det INTE är liktydigt med kvalitet och bra fotbollslag att gå till gruppspelet i turneringarna och sedan bli utslaget, så får vi ingen förnyelse.
  Svennis skulle säkert funka, men han vill nog inte. Och hans fotbollstänk är ju inte direkt förnyande längre. Helst skulle jag vilja se en utländsk tränare som kan föra in lite teknik och snabbhet. Men det kostar kanske för mycket.
  Eller varför inte Torbjörn Nilsson, Sveriges bäste forward i modern tid, med ett välutvecklat fotbollskunnande och tänkande.
  Tack för ordet.

 4. Torbjörn nilsson lyckades ju aldrig i landslaget, det kanske skall ses som ett dåligt omen;) angående svennis ¨så såg jag en intervju med hans sidekick tord grip där han hävdade att han trodde att svennis skulle vilja ta över det svenska landslaget innan han avslutade sin tränar karriär.

  skulle vara kanon om vi fick en som tex guus hiddink (rysslands tränare) Men han skulle vi aldrig ha råd med tyvärr

 5. att slänga ut (vid internationell jämförelse inte ens särskilt ålderstigna) stommen av landslaget (när vi fortfarande har stor chans att nå sydafrika-vm) för att satsa på ungt är en mycket dum idé, och jag förstår inte varför den ska vara så svår att ta kål på.

  en spelares utveckling beror på situationen i klubblaget. att slänga in halvfärdiga spelare i internationella toppmatcher de inte på långa vägar håller för skulle inte göra mycket för deras utveckling.

  Samma sak när det gäller fart och teknik. Daniel Andersson skulle inte spela en fartfylld, teknisk fotboll ens med en tränartio bestående av Rijkard, Cruyff & Zdenek Zeman.

  Till er som kritiserar lagerbäck. Vi som minns tiden innan honom saknar inte årtiondena av sverigelösa turneringar. 5 raka (av 5 möjliga) är oerhört imponerande. Bitvis inte så underhållande, visst – men vi hade inte spelat ut lag som Italien vilken tränare vi än hade haft.

  När det gäller Hiddink tror jag inte han skulle vara intresserad av att coacha Sverige ens om vi matchade ryska löner. Kollar du på länderna han väljer att coacha – sydkorea, ryssland å australien är det alla länder med potential att växa. Här återgår jag alltså till mitt tidigare försvar av lagerbäck, Sverige är inte bättre än såhär.

  Torbjörn Nilsson-idén köper jag, men det är bara för att jag är blåvit.

 6. Stuart Baxter är en hård duktig och modern tränare, Roland Nilsson är även han ett alternativ. Lagerbäck e ett skämt, o Svennis är också gammaltänkande o defensiv. Henok Goitom skulle vart me för längesen, M.Berg måste spelas in. Har han ens kollat på utlandproffsen nåt. Anders Svensson, en snart 40 årig Larsson och nåra 30 plussare skrämmer inte danskar o annat. Jag e inte en hatisk människa, men jag hatar verkligen lagerbäck av hela mitt hjärta