Mer – Zlatan Ibrahimovic

Rykteskarusellen runt vår fotbollstjärna är i full gång, det talas om Barcelona och ett byte med Eto’o och 325 miljoner emellan.


Jag vet inte vad man ska tycka
om det, men Barcelona är ett bra lag och vill han utvecklas vidare så är det säkerligen ingen nackdel att byta klubb. Sedan tycker jag förstås att summorna man talar om inom elitfotbollen är rent horribla. Visst ska fixstjärnor kunna bo bra och vara försörjda livet ut, men rimligen kan man inte sätta sprätt på så mycket pengar. Nu är det så marknadskrafterna fungerar i branschen och oavsett vad man tycker om den saken så är det så det kommer att förbli.

Men Sverige kommer inte att vinna matchen mot Danmark. Jag tror att danskarna blir för svåra och jag tror att Zlatan sade det själv på presskon-
ferensen igår, eller om det var i måndags. Han fick frågan om hur det kunde komma sig att han gjorde så många mål, han svarade att det beror på att han omges av bra spelare i Inter, spelare som kan spela fram till målchanser.

Så ser det inte ut i det svenska landslaget. Visser-
ligen har vi med många professionella spelare, men det finns inte någon som sticker ut i sitt klubblag på samma sätt som Zlatan. Henke Larsson, som jag hoppas inte ska vara med, har väl inte gjort ett enda mål än under säsongen? Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Man borde ge de flesta i landslaget sparken nu och satsa på att sätta upp ett lag av unga grabbar, killar som är från 18 och upp till 21 år. Låt vara att de inte kommer att gå vidare till EM och VM på ett antal år, det spelar ingen roll. Men går man runt med en hyfsat stor spelartrupp så kommer det utkristallisera sig ett antal storspelare inom fyra-fem år.

Zlatan ska givetvis finnas kvar, liksom möjligen en eller ett par av de äldre spelarna. Likadant bör man göra på ledarsidan. Möjligen skulle vi ta hem

Sven-Göran Eriksson och bygga upp en ny stab runt honom, men i så fall får han lämna gamlingarna som han nu omger sig med. Han kan gott få avsluta sin tränarkarriär i Sverige, fast givetvis utan någon fantasilön. Vill han inte så är det knappast hela världen, men jag tror att han faktiskt skulle ställa upp. Att få vara landslagstränare är ett mycket fint jobb.

Ett av Sveriges problem idag är minnet av fotbolls-
VM i USA. Vi inbillar oss att vi har ett bättre lag än vad vi har, men det är bara Zlatan Ibrahimovic som direkt skulle ha gått in i det laget. Och Henke verkar ha fastnat i landslaget, möjligen förklarligt ur hans eget perspektiv men det är ingenting som gagnar svensk fotboll idag. Han borde få tid att ägna sig åt att meta och umgås med familjen.

i Andra om: , , , , , , , , , ab123 dn12 ex123 svd1234 t

[tags]Zlatan Ibrahimovic, Henke Larsson, Sven-Göran Eriksson, Fotboll, Landslaget, Danmark, Föryngring, Landskamp, Kvalspel, Politik[/tags]

  6 comments for “Mer – Zlatan Ibrahimovic

  1. Pingback: Beck

Comments are closed.