Melodifestivalen på fallrepet !

Ikväll ska jag göra ett sista försök att kolla på SM i Schlager. Ett sista eftersom de två första har varit uslare än uselt, låtar som definitivt inte hör hemma i ett program som Melodischlagern. Dessutom retar jag mig på att alla i publiken sitter och viftar med ballonger i olika färger. Hade de åtminstone varit fyllda med helium så hade det kunnat bli kul, men något tusental ballonger i taket kommer vi inte att få se. Däremot ser vi att människan är en utomordentligt lydig varelse.

”– Ta den här ballongen och vifta med den varje gång studiomannen håller upp en skylt med ordet VIFTA!”

Det bevisar att publiken på de ställen där man tidigare har varit tycks sakna självrespekt. Melodi-SM har blivit en kopia av Dansbandskampen där mamma och farmor står och viftar med prefabricerade skyltar, smaklöst och väldigt arrangerat.

Inför kommande säsonger kanske man borde tänka formatet på showen. Nu ska allt vara modell ishall, något som delvis tar kål på själva programidén. För även om man höll tävlingen i en lokal teater så skulle man kunna förmå publiken att ringa in dyra röstningssamtal eller sända SMS. Allt för en tiondel av budgeten. Men, och det är det viktigaste, man måste försäkra sig om att få in bidrag till tävlingen som håller godtagbar kvalitet, det har man inte lyckats med ännu i år.

intressant Tags : , , , , , , , , , , svd1 dn1 ab1 gp t

  3 comments for “Melodifestivalen på fallrepet !

Comments are closed.