Melodifestivalen på fallrepet !

Ikväll ska jag göra ett sista försök att kolla på SM i Schlager. Ett sista eftersom de två första har varit uslare än uselt, låtar som definitivt inte hör hemma i ett program som Melodischlagern. Dessutom retar jag mig på att alla i publiken sitter och viftar med ballonger i olika färger. Hade de åtminstone varit fyllda med helium så hade det kunnat bli kul, men något tusental ballonger i taket kommer vi inte att få se. Däremot ser vi att människan är en utomordentligt lydig varelse.

”– Ta den här ballongen och vifta med den varje gång studiomannen håller upp en skylt med ordet VIFTA!”

Det bevisar att publiken på de ställen där man tidigare har varit tycks sakna självrespekt. Melodi-SM har blivit en kopia av Dansbandskampen där mamma och farmor står och viftar med prefabricerade skyltar, smaklöst och väldigt arrangerat.

Inför kommande säsonger kanske man borde tänka formatet på showen. Nu ska allt vara modell ishall, något som delvis tar kål på själva programidén. För även om man höll tävlingen i en lokal teater så skulle man kunna förmå publiken att ringa in dyra röstningssamtal eller sända SMS. Allt för en tiondel av budgeten. Men, och det är det viktigaste, man måste försäkra sig om att få in bidrag till tävlingen som håller godtagbar kvalitet, det har man inte lyckats med ännu i år.

intressant Tags : , , , , , , , , , , svd1 dn1 ab1 gp t

  3 comments for “Melodifestivalen på fallrepet !

 1. 20 februari, 2010 at 18:16

  Hur ska det låta för att Du ska vara nöjd? ;)

 2. Sniff
  20 februari, 2010 at 22:47

  Oj Jinge jag trodde att du genomskådat detta kommersiella pöbeljippo för länge sedan. ;-)
  Jag anser det är flera som mjölkar pengar på underhållning som inte skulle sälja en enda skiva eller låt av annars. Nu förpackas det till en lättsmält sörja som alla kan ”hata” på lördagen och diskutera på måndagen på jobbet. SVT, telebolagen och arrangörerna skrattar hela vägen till banken!

 3. Tharand
  22 februari, 2010 at 17:13

  Jag gav upp att se deltävlingarna för några år sedan. Med tanke på hur dåliga låtar som varje år ändå når finalen så räcker det för mig att se den på sin höjd :)

Comments are closed.