Maud har fifflat

Nu visar det sig att Maud Olofsson farit med osanning om sina kunskaper om Vattenfall AB och det mygel som varit inom ledningen för företaget, ja inte bara osanning, hon har själv beordrat det.

DN: ”Enligt dem var det Olofsson som krävde att den tidigare styrelseordföranden Lars Westerberg skulle göra sig av med vd:n Lars G Josefsson, och att det hela slutade med att han avgick frivilligt mot ett avgångsvederlag.

När fallskärmen på tolv miljoner blev allmänt känd sparkade regeringen sedan Lars Westerberg, som ”backade upp” genom att säga att han aldrig informerat regeringen om avtalet.”

Nu är hon anmäld till Konstitutionsutskottet, och stämmer uppgifterna, som ursprungligen kommer från tidningen Dagens Industri, så kommer hon att tvingas avgå även om hon egentligen inte vill.

Parallellt med dessa avslöjanden så visar det sig att den mer nyliberala falangen, den som ofta förknippas med Stureplanscentern, förordar Annie Johansson som ny partiordförande. Att gruppen dessutom gjort sig känd för sitt nattliv på samma ställe som partigruppens namn kommer ifrån reflekterar man uppenbarligen inte över. Lyckas de göra sig av med den nuvarande ordföranden och samtidigt få in sin egen kandidat så är det bara att hoppas att partiets kärnväljare röstar med fötterna.

Igår argumenterade man för att byta partiledare redan i år och inte i samband med kongressen 2012. Orsaken var enligt deras egna representanter att kongressen 2012 bör handla om inriktningen för partiet på sikt, framtidsmålen. Det är exakt samma argument som borde användas av Vänsterpartiet, men som inte hörs alls, inte utåt i alla fall.

it , , , , , dn123 svd12 ex123 ab12 sr