Mangs borde erkänna


Jag hoppas att Peter Mangs väljer att erkänna de brott han gjort sig skyldig till efter det att han har fått sin dom i tingsrätten. Nu väljer han att utnyttja sin rätt att vägra svara på frågor, men jag hoppas att han talar senare i alla fall.

Döms han så kommer han att placeras i fängelse med en livstidsdom, eller så överlämnas han till sluten psykiatrisk vård. Idag tiger han, vilket är hans rättighet, men oavsett hans motiv så hoppas jag att han kommer att prata senare efter att han dömts. Ett komplett erkännande skulle underlätta för de skadade, och för anhöriga till dem som avlidit. Framkommer det då att det är det fler som skadats eller dödats så påverkar det inte vare sig straffets eller psykvårdens längd.

Men för offren skulle det vara en fördel, och även för polisen. I nuläget så kan Mangs anse att åklagaren ska bevisa att han är gärningsman, bortom allt rimligt tvivel. Kan man inte det så ska han inte dömas för de brott som inte går att bevisa. Tyvärr så tror jag inte att Mangs berättar, möjligen är han inspirerad av de kriminella gäng som av olika anledningar aldrig pratar med polisen. Håller han fast vid det så kommer han även fortsätta att skada sina offer och även deras familjer.

Man kan på goda grunder anta att Peter Mangs ska vara väldigt glad för att han lever i ett demokratiskt rättssamhälle…

it Andra om: , , , svt1 sr gp1 ab1234 dn123 svd12345


Ett svar till “Mangs borde erkänna”

  1. […] Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att det bästa vore om han erkände och berättade hur han har gjort när han begick dessa brott, varför kan vi nog lämna därhän eftersom hans offer var invandrare i första eller andra generation. Men för att de ska kunna gå vidare så vore det bra om han inte bara satt tyst under rättegången, att ha varit måltavla för en galning sätter sina spår. Och för dem som har gått bort så är det anhöriga och vänner som behöver få informationen för att gå vidare. […]