En Mangs, en Laserman och Breivik, var god och skölj!


Vår egen massmördare ställs idag inför skranket för att svara för de mord han gjort sig skyldig till. Att han kommer fällas råder det antagligen ingen större tvekan om, det finns viss teknisk bevisning, och inte heller domen kommer överraska. Den blir livstids fängelse eller sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han kommer med andra ord att sitta inne för mycket lång tid, eller på svenska – för alltid.

SVT: ”I ett år har han tigit inför polisens förhörsledare, nu får han chansen att prata i domstolen. Samtidigt omgärdas rättegången mot den 40-årige Peter Mangs av rigorösa säkerhetsarrangemang.

Den misstänkte Peter Mangs skiljs från läktarplatserna av skottsäkert glas och alla som ska komma nära honom i rättssalen visiteras. Även området runt Malmö tingsrätt är hårdbevakat och delvis avspärrat. Detta för att förhindra fritagningsförsök och attacker mot Mangs.

Rättegången mot Peter Mangs kanske kan ge svar på vad som låg bakom en rad till synes oförklarliga skott mot människor i Malmö.”

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att det bästa vore om han erkände och berättade hur han har gjort när han begick dessa brott, varför kan vi nog lämna därhän eftersom hans offer var invandrare i första eller andra generation. Men för att de ska kunna gå vidare så vore det bra om han inte bara satt tyst under rättegången, att ha varit måltavla för en galning sätter sina spår. Och för dem som har gått bort så är det anhöriga och vänner som behöver få informationen för att gå vidare.

Själv så bryr jag mig inte om han får sluten psykiatrisk vård eller livstid, bara han inte kommer ut på gatorna igen. Samtidigt kan man ju inte bortse från att vi nu haft Lasermannen, Mangs, ett antal nazistiska mord och att vårt broderfolk drabbats av – ja ni vet vem. Sammankopplingen med rashatarnas organisationer i Sverige är oundviklig, det är inga tillfälligheter att de finns och bland deras mer perifera beundrare finns nya Mangs, lasermän och nya Breivikar. Det är obehagligt men vi vet alla att det är på det sättet.

Och det kommer nya dåd, vi vet bara inte hur, när eller var men att de kommer vet vi. En första åtgärd är givetvis att vapenlagarna skärps, även om det inte skulle ha hjälpt i de fall jag nu räknat upp. Men varför ska t.ex. jägare få ha sju eller åtta olika slags skjutvapen när det är älgbössan, den gamla 30-06:an, som används vid nittionio procent av jakten? Varför ska sportskyttar få ha 5-6 pistoler och revolvrar när det är en och samma Hämmerli .22 som används vid hundra procent av alla skyttetävlingar? Nog finns det mycket saker att fundera på för våra politiker…

it Andra om: , , , , svt1 sr1 ab12345 p svd1234 dn12345 skanskan


3 svar till “En Mangs, en Laserman och Breivik, var god och skölj!”

 1. Jag tror oxo att folk bara är måttligt intresserade. Det beror nog till stor del på den enorma rapportering vi har haft runt Breivik. Folk gästar till slut..

 2. Kommentaren polis- och abuseanmäld till Comhem Ab.

  IP: 80.216.155.137
  Decimal: 1356372873
  Hostname: c80-216-155-137.bredband.comhem.se
  ISP: Com Hem AB
  Organization: Com Hem AB
  Services: None detected
  Type: Broadband
  Assignment: Static IP