Malmö ligger långt från Sveavägen


Nu har Ilmar Reepalu hamnat i fläkten igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Att han skyller sitt eget misslyckande på Mona Sahlin är begripligt, och inte bara därför att det är skönt att peka finger åt ett annat håll. Sverige har, och har länge haft, en integrationspolitik som är rena skämtet. Avdelning dåliga skämt dessutom, och det är inte bara förknippat med socialdemokratiska regeringar, vi har också haft borgerliga regeringar som inte har agerat, nu liksom tidigare.

AB: ”Ilmar Reepalu skyller Malmös problem på Mona Sahlin. I tv-programmet ”Uppdrag granskning” säger han att det var Mona Sahlin som lät nytillkomna flyktingar bosätta sig var de ville. Han menar upprört att det var hennes fel att så många invandrare kunde välja att flytta till just Malmö. Malmös socialdemokratiske kommunalråd Ilmar Reepalu börjar få en lätt rättshaveristisk ton.”

Frånvaron av en aktiv politik har gjort att rent rasistiska grupper har fått luft under vingarna och vi har till och med fått in ett fascistiskt parti i landets lagstiftande församling, ett parti vars ungdomsavdelning har utmärkt sig genom att sjunga nazisternas nationalsång, Horst Wessel, på en resa till Tallin. Men likafullt så blir medlemmar och sympatisörer upprörda när man påpekar närheten till de nazistiska rötterna.

Mycket av de stämningar som ligger till grund för en växande rasism i Sverige bygger på den totala beröringsskräck som drabbat alla svenska politiker, oavsett blocktillhörighet. Att Reepalu pratar först och tänker sedan är möjligen ett problem för socialdemokraterna, samtidigt så verkar det som att han driver sitt eget fögderi nere i Malmö, och att han inte heller är speciellt mottaglig för sådant som kommer från Sveavägen och/eller Rosenbad. (forts nedan..)

Men som det påpekas i artikeln i Aftonbladet, det som skiljer Malmö från Stockholm är väl i första hand att människor med invandrarbakgrund bosätter sig i kommunens ytterområden, eller i grannkommunerna. Det begås definitivt fler brott i Stockholm än i Malmö. Nu känner jag inte till mordstatistiken för Stockholm men för mig som lekman och mediekonsument så förefaller det finnas fler illegala skjutvapen i Malmö.

Sveriges integrationsminister heter Erik Ullenhag (fp), företrädaren hette Nyamko Sabuni (fp) och den senaste socialdemokraten på posten var Jens Orback, och före honom var det Mona Sahlin som hade posten i sex år. Så visst gör Reepalu rätt när han pekar på Sahlin. Att sedan partiet har generella problem med att peka med hela handen är också sant, och det har definitivt inte blivit bättre med en borgerlig regering.

it Andra om: , , , , , ab123 svt1 sr svd123
4 dn1234 Läs gärna: annarkia, 1, 2, zaramis, lasse, 1, frekar, 1, johannes, varghjärta & allende


5 svar till “Malmö ligger långt från Sveavägen”

 1. Kunde inte sagt det bättre själv! Att Reepalu har hamnat i blåsväder (igen) är knappt en nyhet längre. Han befinner sig väl i stort sätt i konstant blåsväder numera!

  MVH från ett soligt Helsingborg,
  Fredrik

 2. Han gillar att hamna i blåsvärder; det var ju bara någon vecka sedan han sa att en viss grupp i Malmö infiltrerats av Sverigedemokrater.

  I modern tid har man väl alltid fått bosätta sig precis var man vill? Där finns ingenting som tvingar folk att bo ute på t ex Rosengård och så mycket billigare är inte hyrorna där ute.

 3. Du skriver att integrationspolitiken är ett skämt skämt. Det äger nog sin riktighet och det finns bara en politiker som försöker ta upp problemet ur en allvarlig synvinkel, inte gaphalsigt som SD nämligen Illmar Repalu. Han är den ende politiker som försöker belysa problemen men han har inte lätt att nå ut med det då även journalister har beröringsskräck med frågan. Se uppdrag granskning i onsdags. SD skyller på invandrarna, alla andra är livrädda att skylla på invandrarna, men dom har ju inte gjort något fel. Dom har kommit hit för att bygga sig en ny framtid. Det är vi som gjort fel genom att inte ge dom förutsättningar att skapa sig en framtid.
  Varför skall detta vara så svårt att inse. Det är bara Repalu som gör det tydligen.