Löfvens framgång beror på hans tystnad


Nu säger Aftonbladet att Stefan Löfven är lika stor som Göran Persson, men man säger inte att Persson var en illa omtyckt statsminister och att det faktum att socialdemokraterna tappade regeringsmakten berodde på – Persson.

Möjligen hade sensationsvärdet i rubriken här till höger blivit mindre om man hade gjort det, men är Löfven ”lika stor som Persson” så är det nog bra om Socialdemokraterna stannar upp och funderar. Jag påstår nämligen att den eventuella ”storheten” beror på att folk har börjat förstå vad Reinfeldt, Borg, Schlingmann och Bildt håller på med, och att man börjar förstå att alliansen drar oss vid näsan.

Jag har inte hört någon säga positiva saker om Löfven, snarare tvärtom, men eftersom moderaternas förtroende är på väg mot botten i hög fart så ska man nog inte beskriva det som en framgång för (S) när det i själva verket rör sig om ett moderat opinionsras. Sedan har det raset förstärkts av att Stureplan-
centerns affischnamn har blivit partiledare trots thatcherism och sina nyliberala värderingar, hennes upphöjelse gör att många kärnväljare hoppar av. Tidigare var det ”Ursula” som drog ner partiet då hen påstod sig vara nyliberal, något som hen omedelbart förnekade då hen blev invald i riksdagen.

Att tro att landsbygdsbefolkningen skulle vara nöjd med sin nya sorts företrädare vore mycket korkat. Istället kan vi se en annan reaktion, det förekommer sedan några år ett utbrett ”varghat” ute i landet, ett ”varghat” som många säger egentligen handlar om att befolkningen känner sig överkörd av regering och riksdag i alla (!) frågor, inte bara den som rör rovdjur.

I Stockholm samlades nyligen ett femtiotal jägare, i civila kläder (enligt order), med hundar med hundtäcken som hade försetts med texten ”döda mig inte”. Texten skulle vara en vädjan till politikerna om att utrota rovdjuren i landet, i själva verket så är det jägarna själva som vådaskjuter sina hundar, eller kör över dem med bil eller traktor.

Oavsett vad de säger så handlar det om sublimering för att kvinnorna flyr landsbygden, för vem gillar en karl med gällivarehäng, snuslukt och med en bössa på ryggen?

Att Stefan Löfven är ”lika stor som Persson” enligt opinionsmätningar beror på att han är tyst, folk har ännu inte förstått att han också vill bli godsägare och att han tycker att den moderata politiken är hyfsat bra, ja (S) kan ju till och med godta att Saudiarabien bygger vapenfabriken. Någon återställarpolitik blir det inte under några omständigheter säger nu Damberg, den man som för partiledarens talan i olika TV-program..

it Andra om: , , , , , , ab12 svt sr svd12 dn1234 gp


2 svar till “Löfvens framgång beror på hans tystnad”

  1. Väldigt bra uttryckt, det där med sublimering. Alla varghatande jägare borde erbjudas gratis psykoanalys, trots att det säkerligen skulle medföra astronomiska kostnader för skattebetalarna.