Löfven fortsätter moderatpolitiken


Stefan Löfven säger att han inte vill återreglera marknader som den borgerliga regeringen avreglerat, men Juholt var beredd att reglera el, mobiltelefoni, apoteken, och järnvägar. Nu vet jag inte hur många som i praktiken trott att ett socialdemokratiskt maktövertagande skulle leda till en återställarpolitik, för socialdemokraterna har på många sätt visat att de är rätt så nöjda med den borgerliga politiken.

I SvD berättar Urban Ahlin att (S) inte kommer att bryta samar-
betsavtalet med diktaturen i Saudiarabien eftersom det skulle skada Sveriges exportintäkter. ”– Jag vill inte ge fromma förhop-
pningar om att vi säger upp avtalet om vi vinner valet, säger Ahlin i Sydsvenskan.

– Alla försvarsindustrisamarbeten bygger på att de hålls under väldigt lång tid. Skulle andra länder se att Sverige säger upp avtal så fort det blir inrikespolitisk turbulens, då kommer vi inte att kunna sälja försvarsmateriel överhuvudtaget i framtiden.”

Sedan berättar SvD att Ahlin inte begär exportförbud till diktaturer, men att han vill att hänsyn ska tas till huruvida ett land är demokratiskt. Vilket slags hänsyn det skulle vara går han inte in på. Diktaturer får fortsätta att importera krigsmateriel enligt Ahlin, ett uttalande i Juholtklass.

Jag tror att de som hoppats på en socialdemokratisk regering blir besvikna nu när de konstaterar att det inte finns någon socialdemokrati kvar. Ett antal män i grå skräddarsydda kostymer kommer efterträda dem med mörka skräddarsydda kostymer, det enda som skiljer dem åt är namnen på ministrarna.

Det är givetvis bra för Vänsterpartiet och Miljöpartiet, de väljare som inte vill rösta borgerligt har trots allt två partier att välja på. Men inte ens i mina drömmar så hoppas jag på att de skulle bli så stora att de kan styra politiken på egna villkor utan ett samarbete med (S). Jo kanske i mina drömmar, men dessvärre så kommer jag aldrig få uppleva det.

Vi ska förstås vara tacksamma för att Löfven kommer ut som borgare, alla potentiella S-väljare måste förstås ha en ärlig varudeklaration så de får veta vad de får om de röstar på (S), de får inte ens ett moderaterna Light. För ett tag sedan fick jag ett erbjudande om att sälja bloggen, tjugofem tusen skulle jag få. Får jag ett nytt sådant erbjudande så slår jag till direkt..

it Andra om: , , , , , svd123 svt1 sr1 ab12345 dn123


35 svar till “Löfven fortsätter moderatpolitiken”

  1. Ett klassiskt bedrägeri. Genom att skapa en rent artificiell konflikt kring i grunden samma politik, så skapar man illusionen om att det finns två olika vägar. Skapar man känslan av att ha ett val och ett inflytande över politiken, när i själva verket det är uppgjort på förhand att bägge allternativen följer ”den enda vägens politik”. Effektivt som bara den, se bara på USAs tvåpartisystem där debatten handlar om allt utom viktiga frågor, där ingen låtsas om orsakerna till problemen. Där striden inte handlar om vart vi skall styra utan om vem som skall styra.

    • Genom att skapa en rent artificiell konflikt kring i grunden samma politik, så skapar man illusionen om att det finns två olika vägar.

      Ja det är för jäkla sorgligt. Men frågan är om man kan hålla på hur länge som helst?

      • ”You can fool some of the people all of the time and all of the people some of the time”

        Med artificiella stridslinjer, skenbara splittringar och presentera samma lögn i flera olika tappningar. Så är ovanstående allt som krävs för att det skall vara ett evigt system, den degenererade parlamentarismen.

        Men då lögnen är lögn, så kommer verkligheten komma ikapp de lurade folken till slut, då en lögn inte kan skapa bättre livsvillkor för dem, en lögn inte kan åtgärda verkliga problem, så kommer problemen öka, livsvillkoren fortsätta att försämras längs ”den enda vägens politik”. Sanningen är evig och angriper lögnen, det är därför lögnen aldrig kan segra i evigheten, lögnen kräver energi, men sanningen, där bara finns där, väntandes…

        • Vill poängtera att ”den enda vägens politik” är lössens politik. Inflationsbekämpning skyddar den rent parasitära kapitalismen som är mycket inflationskänslig. Produktion och industripolitik är inte inflationskänslig. När både S och M premierar lössen framför samhällskroppen, då dör kroppen, eller så gör den processen kort med dessa parasiternas förkämpar!

        • Du missade en del av citatet. Hade du tagit med resten hade det sagt vad du sa i resten av din kommentar.
          Nyfiken på var det ursprungligen(?) kom ifrån letade jag på på Wikipedia och hittade följande:

          ”In 1858, Abraham Lincoln gave a speech in Clinton, IL, to which the following quotation has been attributed:
          “You can fool all of the people some of the time and some of the people all of the time, but you cannot fool all of the people all of the time.””

          Detta innebär inte att jag tar vad USAmerikanska presidenter säger för sanning. Snarare borde de oftare tänka på vad Abe L. enligt citatet lär ha sagt.

          • Utelämnade det medvetet, citatet är så vida spritt att var och en vet hur det slutar. Abe uttalade sig i sin värld, idag vet vi att det räcker med att kunna lura några hela tiden eller alla delar av tiden, för att hålla majoriteten förvirrade hela tiden. I en parlamentarisk demokrati är 35% kverulanter lika betydelselösa som en.

              • Abe’s värld eller vår? Jag har ingen referensram för att jämföra. Vad är värst? Ett horribelt samhälle som evolverar eller ett bara halvtskigt samhälle som devolverar?

  2. Jag tror det är otroligt svårt att ”beslagta” privata tillgångar hur som helst med återreglering.
    Det finns kanske andra smarta knep som att ställa så hårda krav att det inte blir någon lönsamhet i verksamheten.
    Det är nog inte så svårt att få folket med på då vi nu sett hur det gått med tågen, vården mm efter avregleringar.

    • Det är nog inte så svårt att få folket med på då vi nu sett hur det gått med tågen, vården mm efter avregleringar.

      Men det är inte folket det är fel på, det är politiker som har samma ideologi fast partibeteckningen skiljer. Och det verkar vara det enda som skiljer..

    • Bankerna äger allt. Det finns mer och mer folk som känner sig positiva till att konfiskera bankerna(till och med socialliberaler yttrar sådana tankar). Därmed har man tagit kontrollen över nästan hela samhället.

      Bankpyramiden kan få fortsätta, när de äger allt, så tar vi dem! :)

    • Det finns lagligt stöd för att förstatliga ”samhällsviktiga funktioner”(något i den stilen, kommer inte ihåg exakt formulering). Det är väl antagligen samma lag(möjligtvis omformulerad någon/några gånger) man använde när man förstatligade grejjerna första gången. Så det är inga problem.

  3. Suck!
    Trodde att jag skulle få uppleva en oppositionspolitik värd namnet. Inför valet 2010 upplevde jag att socialdemokratin inte klarade av oppositionsrollen, utan försökte sig på en lightvariant av alliansens politik. Min analys av socialdemokraternas då förda politik var att det var en konsekvens av att man inte hade tillräckligt krishanterat efter 2006 års val. Idag undrar jag om jag hade rätt i min analys. Efter att ha läst och hört uttalanden från ledande personer inom partiet, ställer jag mig frågan. Är det så att man från ledande politiker egentligen tycker i det stora hela att moderaternas politik är bra. Men att de själva vill förvalta den samma.

  4. Nu är det snart på tiden att få höra vad den nya S-ledningen vill, hittills är det mest vad de inte kommer att förändra, skall vi än en gång bli besvikna?

  5. En S-regering skulle förstås i allt väsentligt bli ”bättre” än den nuvarande borgerliga. Men bara lite grann … Ungefär som i USA, där demokraterna är ”bättre” än republikanerna fast de i grunden har liknande samhällsuppfattning … Det skulle behöva märkas en betydande skillnad mellan alternativen annars tjänar det ju inget till att ha ett vänsteralternativ.

    Det lustiga är att folk ”på andra sidan” gör ungefär samma bedömning utifrån sina utgångspunkter, de tycker att regeringen består av fyra socialdemokratiska partier och oppositionen av tre … (Med SD lite utanför).

    • Ja, så tycker vi men i grunden är alla vi svenskar sossar för ingen av oss vill se folk som far illa.

  6. Ja,det är väl trevligt med kraftfulla utspel från ”oppositionen”.

    Måhända hade det varit bättre att hålla käft?

    Ser fram mot en ”buttler” med RUT hemma hos mig.

    ROTen till det onda har jag ingen aning om. (Tror det börjar på R.. eller P… ?).

  7. (s) kommer inte att klara ännu en högersväng, då spricker partiet & borgarnatten är här. Och varför säger man hela tiden att man pratat jobb? Är det internt man gjort det? Har man skissat på en ny AMS-värnplikt för alla överblivna? Eller är det FAS4 man snickrat på? Gropen är redan djup, men stengrunden är långt ifrån nådd. Vad inbillar man sig? Att man bara ska kunna köra på som under åren 96-06? Hur kan man tro det när facit finns från så många rekord-fiaskon?

    • Men vad vill du tillbaka till, 80-talet med 80% skatt och landet fullkomligt kört i botten? Går du tillbaka till 60-talet så är väl skatterna betydligt längre än idag. Vi har ett andar samhälle idag, andra kostnader och en globalisering som gör att vi måste tänka nytt.

  8. Fördelen med sossarna är väl att man slipper FP, C OCH KD som för en ytterst märklig politik med utspel som mer hör hemma i medeltiden och Tea-party-rörelsen i USA.
    Annars är väl S att jämställa med ”arbetslinjens” M. De byter namnet på olika så kallade åtgärder men i grunden är det samma sak.

    • (m) har redan bytt namn så (s) behöver inte bry sig. Se tex ”fas3” = ”sysselsättningsplacering” och liknande varianter.

      Dessa placerade ca 50.000 idag (siffrorna är halvhemliga) är inte registrerade som arbetslösa,dom är ju ”sysselsatta” med meningsfyllda dagliga aktiviteter designade/godkända av en viss herr Littorin,idag glömd,men ej förlåten..

  9. Jag har varit socialdemokrat länge , men nu är det frågan om inte miljöpartiet får min röst i fortsättningen. Det enkla faktum att av ”öronmärkta” skattepengar som ska gå till skola o omsorg så går 10-15% av pengarna till någon privat ”vård eller skolgivare” = risk kapitalist. Å så himla roligt att betala skatt är det inte. MVH Åke J

    • Om du inte vill att skattepengar märkta för skola och omsorg ska gå till riskkapitalister så är de dogmatiska privatskolekramarna i MP om möjligt ett ännu sämre alternativ än S.

  10. Det känns som att det skulle behövas ett nytt stort parti, när de två största nu verkar stå närmare varandra än någonsin. :(

  11. Nya socialdemokraterna har kopierat New Labour och tror att de ska vinna tillbaka makten om de lägger sig bara lite till vänster om moderaterna. Det är troligt att det kan bli så och vi får då, precis som i UK två stora högerpartier, ett höger och ett höger light. Det lär inte spela stor roll hur vi röstar, eftersom s ju godkänt Europakten blir det ändå samma politik som tidigare. Löfven är bara en skicklig pr-man för den högerinriktade s-elit vars högsta ambition är att vinna tillbaka makttaburetterna igen.

  12. Socialmoderaterna!
    löfven, ahlin ,andersson, damberg, jämtin..
    Vårt sista hopp..

    • ”Nya” (s) vill politiskt:

      ha utstämpling i a-kassan
      fortsätta privatisera
      vara med i EU/EMU till vilken kostnad som helst
      inte förbjuda vapenexport till diktaturer rent generellt
      inte förbjuda vanvårds-vinster i vården

      Nya (s) vill inte:

      driva någon aktiv oppositions-politik (gissningsvis för att inget egentligen finns att opponera sig emot).

      Man kan undra hur vänstersidan i partiet tänkte när de tyckte de fick till en hyfsad kompromiss efter det att högerflygeln gjort revolt mot ”vänstervåren”??

      Vad blir 1:a maj-temat? Fred på jorden & skola, vård omsorg..?

  13. Moderaterna har rätt, de är det nya arbetarpartiet, visserligen ett mycket erbarmligt sådant men ändå. Moderaterna har bytt plats med Socialdemokraterna. Ett flagrant exempel: båda säljer vapen till diktaturer, men moderaterna skäms i alla fall för det, i motsats till socialdemokraterna (se Löfvens och Urban Ahlins uttalanden). Hoppas att Miljöpartiet växer och kan komma med i en regeringskonstellation, likgiltigt vad den består av för partier. Kanske det visar sig att MP är utan ryggrad när de väl sitter vid makten, men det får vi se då.

    • Det sorgliga är ju att det bara finns ett vänsteralternativ kvar i riksdagen: Vänsterpartiet.

      MP är tyvärr ett borgerligt parti och har alltid varit det !

  14. Nu hoppas jag på att vänster partiet går fullt ut mot socialdemokraterna, jag tror röst taktiskt för vänster partiet är att gå till attack mot social demokraterna. De behöver måla ut social demokraterna som ett allians parti. Då behöver socialdemokraterna försvara sig från 2 håll och kanske får dem att flytta sig vänster ut.

    För vänster partiet är det lätt för de behöver bara försvara sig mot högern. Med lite tur så deserterar då vänster falangen i social demokraterna och bildar ett eget parti eller går med i vänster partiet.

    Det kan ge Moderaterna en till period men jag tror att det är långsiktigt vi måste tänka, för annars kommer vi bli låsta i ett politiskt system som liknar USA och man röstar bara på det minst otrevliga alternativet och då har demokratin dött.

    • Nu hoppas jag på att vänster partiet går fullt ut mot socialdemokraterna, jag tror röst taktiskt för vänster partiet är att gå till attack mot social demokraterna. De behöver måla ut social demokraterna som ett allians parti.

      Sant, (V) får inte sitta tysta.

      • Nu när (S) ’kommit ut’ som ett Alliansparti så kan inte (V) sitta tysta för då kommer de förlora sina egna väljare också. Vänsterpartiet bör omdelbart inleda en hård kampanj mot högerledningen i (S) och öppet meddela att man inte kommer sammarbeta eller stödja ett (S) som för Allianspolitik.

        Om ’valet’ står mellan Alliansen eller (S)Alliansen så går det på jämt ut för mig och det tror jag är en åsikt jag delar med de flesta av mina partikamrater.