Löfven dansar fram på opinionsvågen


Idag var det någon tidning som skrev att Löfven surfar fram i opinionen på samma sätt som om han vore ett nytt slags Olof Palme, om det är på det sättet eller ej kan jag inte avgöra, men om (S) ska vinna väljarnas hjärtan genom att härma högerpartiet så blir de inte långvariga, om de nu skulle nå Rosenbad.

Å andra sidan kanske det är så som vissa pessimister säger, vid en borgerlig valförlust så kommer moderaterna att gå i koalition med socialdemokraterna. Då blir det största partiet som får statsministerposten, och man kan då utgå ifrån att det blir diskussion om saken om det finns en risk för att det svenska fascistpartiet kan hamna i en vågmästarroll. På grund av det så kan vi kanske räkna med att något av de borgerliga partierna uttalar sig negativt om invandringen, allt för att stjäla röster från SD, något som Folkpartiet hittills är ensamma om.

Idag har vi annars en situation som säkerligen gynnar Miljö-
partiet också. Centerpartiet har lagt ner sin miljöpolitik och har sagt ja till kärnkraft, det ensamt är ju en faktor tillräckligt stor för att placera partiet utanför landets lagstiftande församling. Som grädde på moset har de valt en partiledare som hånler åt sina debatt-
motståndare och uppbär mångmiljonlön och dessutom är oför-
mögen att svara på frågor och ge raka besked. Igår, i SR:s lördagsintervju, så svävade hon på målet om Sverige skulle sälja vapen till Kina, märkligt att hon inte föreslog att sälja till ännu fler diktaturer när hon ändå var på gång.

Det mest tråkiga med det vi nu befinner oss mitt uppe i är förstås att färgen har falnat helt på socialdemokraterna. Personligen undrar jag om inte Löfven kommer gå till historien som socialdemokraternas variant på mesproppen Orvar. Håkan Juholt var i alla fall socialdemokrat, men idag finns det inget som tyder på att det blir kvar några sossar i partiet. Men den utvecklingen har ju pågått i decennier, och idag har ju socialdemokraterna bloggare som anser att riskkapital-
bolag är en vettig företagsform för att driva offentlig äldre- och sjukvård.

Förr eller senare är det väl dags att ta sin Mats ur skolan och övergå helt till fotobloggandet. Det kanske vore bra för både blodtryck och hjärta, det räcker ju med att slänga in ett antal kort, och en och annan bild… :-P

it Andra om: , , , , svt sr12 dn123 ab1234 svd1234 gp


6 svar till “Löfven dansar fram på opinionsvågen”

 1. ”. . . dagens socialdemokrati verkar nästan lika rädd för visioner som Fredrik Reinfeldt själv och trivs rätt bra när den får ligga sked med regeringen i mittens rike, ängsligt kikande mot resultattavlan.”

  Katrine Kielos i dagens läsvärda ledare, Aftonbladet

 2. Mer än nånsin skulle vi behöva ett dunderstarkt (V). Men dom finns väl inte…..

  • Det är lång tid kvar till nästa val och (V) befinner sig fortfarande i en ’förändringsfas’ så jag skulle nog inte ge upp hoppet ännu. Med tanke på Allianzens totalhaveri där snart varje minister (utom Reinfeldt och Borg förstås) har bytts ut och inte sällan mot en sämre kandidat så är manegen krattad. När (S)-väljarna förstår att ’det nya (S)’ tänker ligga sked med Allianzen så är det dags för (V) att lägga fram finansierade och vettiga reformer för ett bättre Sverige.

 3. Misstänker att det fortfarande inte är så illa att tillräckligt många vaknat och insett att det börjar osa katt riktigt ordentligt för gemene man. Det sorgliga är att det gått så fort att riva ned det som kommer att ta oerhörd tid och kraft att bygga upp igen. Förvisso då förhoppningsvis på ett stabilare sätt, men det kommer att gå åt många oskyldiga på vägen till den dagen det vänder. Antagligen hinner inte vi som umgås på denna gemytliga plats att uppleva ljuset innan vi trillar av pinn, men kanske de som kommer efter oss. Juholt med alla sina fel och brister var trots allt en ljuspunkt och tankeställare om saker och tings utveckling, men det som sticker ut ska ju som bekant raskt klubbas ned i sedvanlig präktig svensk janteitisk anda.

  Lite parentetiskt apropå nedrivandet så var jag inne på apoteket för att inhandla ett vanligt receptfritt preparat. De hade slutat ha det i sortimentet. Insiktsfull som man är utropades ”byt regering!”. Biträdet på avreglerade Apoteket undrade då ”varför det?” och sedemera ”gå till något annat apotek istället”… Det kallar jag en oerhört ’förbättrad service genom avreglering och konkurens’ ;-)

  Sedan är det ju en liten detalj som är en smula besvärlig och det är att många av våra yngre medmänniskor, som blir allt fler, inte har upplevt det samhälle där man värnade varandra, engagerade sig och brydde sig om. De flesta idag är ju så inne i sin egen lilla phåniga värld, där man inte ser värkligheten utan mest vilka appar o annat som, man inbillar sig, är nödvändiga för att få tillvaron att fungera, samtidigt som en del obemedlade medmänniskor tvingas knoppa på några kartongbitar under Västerbron i ur och skur…

 4. Sosseriet verkar ha akut brist på strateger, fast lokalpressen verkar på sina håll ha fått i uppdrag att börja mala om åtgärder & aktiviteter igen (”utbildning”) som vore detta en ny framtids-politik man just kommit på. Undrar när rubrikerna om ”rekord-dykning” börjar tryckas & lokaler börjas bokas för extrakongress? Minns hemska valnatten 2010; vilket skämmigt, ohyggligt total-fiasko. Det hade ju, opinions-mässigt, börjat så bra. På affischerna stod det budskap om att de inte kunde vänta med alla praktik-platser de ville ordna..