Ljuger tidningen City?


Idag fick jag ett mail från en person som brukar läsa min blogg. I mailet fanns en länk till en insändare i tidningen City.

Insändaren i City: Ge inte dubbla budskap

Människor beskylls för att vara rasister när de kritiserar invandringspolitiken. Politikerna lägger locket på för att undvika bråk. Detta är farligt. Om inte människor får uttrycka det som de ”känner i magen” kan de bli ännu mer fientligt inställda. Det blir ett åsiktsförtryck – som inte gagnar någon.

Vi vågar inte tala om att vi blir illa berörda när vissa invandrare uppträder fräckt, påfluget och hänsynslöst. Gör vi det, stämplas vi som rasister. Att reagera på när någon avviker gäller inte bara andra kulturer och raser. Vi kan vara lika misstänksamma mot någon från grannbyn eller mot folk som bor i höghus, bönder som kommer till stan eller utvecklingsstörda i ett villaområde.

Jag varnar för den omvända rasismen. Vi ska ställa samma krav på invandrarna som på oss själva. Det är självklart att en svensk som ska arbete i ett arabland går på kurs för att lära sig det landets seder. Vi har ingen anledning att acceptera ojämlik kvinnosyn, barnaga, omskärelse, barnäktenskap eller kvinnomisshandel! Vi ska inte tolerera att man inte passar tiden i tvättstugan eller tränger sig före i postkön. Vi ger invandrarna dubbla budskap. Vi säger att vi vill ha ett mångkulturellt samhälle, men samtidigt vill vi förhindra att invandrarna lever sina egna liv. Kanske blir invandringen mindre problematisk om de får sköta sig själva i särskilda områden – för varje folkgrupp.

Det vi vet är att invandrarkultur normalt blir utplånad på tre generationer i det ”nya landet”, om man inte får bo i det ”egna området”.

ASSADI MEHRAN
Lärare och poet”

Jag blev förstås nyfiken på denna person eftersom den rasistiska insändaren ger sken av att vara skriven av en ”invandrare”, en person som dessutom generaliserar om att invandrare har en ojämlik kvinnosyn, tillämpar barnaga, omskärelse, barnäktenskap eller ägnar sig åt kvinnomisshandel. Dessutom tränger de sig ibland före i postkön och tvättstugan och uppträder ibland fräckt, påfluget och hänsynslöst. Dessutom använder skribenten begreppet ”raser” när han beskriver invandrare.

Eftersom herr Mehran säger sig vara både lärare och poet så googlade jag honom. De enda träffarna blev tidningen City. Då bad jag en f.d. arbetskamrat kika i mantalsregistret om det finns någon sådan person. Det gjorde det inte. Jag ringde till David Grossman, den person på City som hade hand om insändaren, han berättade då att det ena var förnamn och det andra ett mellannamn. Han berättade att han, som av en händelse, nyss lagt på

luren efter att ha talat med Assadi Mehran på telefon.

Då ringde jag min arbetskamrat igen och hon berättade att 400 personer hade det ena namnet, och 200 det andra. Men ingen hade dessa två som för- och mellannamn eller i kombination med efternamn.

Jag ringde också till David Grossman igen. Då sade han att han egentligen inte hette så utan det är en pseudonym. Folk har rätt att använda pseudonymer sade han, precis som om det vore obekant. Men i så fall borde han rimligen ha sagt det vid samtal nummer ett utan att hitta på att det var ett mellannamn.

Undertecknar man en insändare med namn och titlarna lärare och poet så ger det sken av att man står för innehållet i insändaren och att man inte skriver under pseudonym.

Säger jag då att tidningen City ljuger ??

Nej absolut inte, men jag är förstås övertygad om att de gör just det. Det är antagligen någon på redaktionen som skrivit denna rasistiska insändare, och de vill inte berätta hur det egentligen förhåller sig för sina läsare.

Insändare i City Stockholm Om Främlingsfientlighet: AB DN it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]City, David Grossman, Rasism, Assadi Mehran, Skåne, Fördomar, Främlingsfientlighet, Lögner, Insändare, Pseudonym, Politik[/tags]


22 svar till “Ljuger tidningen City?”

 1. Det är många läsare som irriterar sig på David Grossman. Det kanske är han själv som är Assadi…

 2. Undrar om City tar in insändare med pseudonymen ”Fredrik Reinfeldt Statsminister”?

 3. Tack Jinge för att du tog upp detta” Och ett stort tack till din läsare som valde att maila dig om denna lögn!

  Du har många läsare Jinge och att ta upp detta här ger alla läsare en inblick i vilka lögner som vår media öser över oss och vilka trick de väljer att använda.

 4. En sak som förvånar mig med personer som väljer att tala om vi och dom som personen som skrev ovan insändare är att man oftast målar upp en del av gruppen som ofelbar. Bara där faller hela budskapet.

 5. Det är klart att City ljuger, dessutom medvetet. Det där är skrivet av en Sverigedemokrat och infödd svensk. En helt vanlig rasist, och att City ”släpper fram” en rasistisk insändare är bevis nog.

 6. Ja nog sjutton läste de vad de lät komma fram på insändarsidan alltid.

  Pinsamt att de ljuger!!

 7. Jinge: Säger jag då att tidningen City ljuger ??

  Nej absolut inte, men jag är förstås övertygad om att de gör just det. Det är antagligen någon på redaktionen som skrivit denna rasistiska insändare, och de vill inte berätta hur det egentligen förhåller sig för sina läsare.

  Så du säger det inte men du skriver och menar det?

 8. Du är smart Jonatan!

  Jag kan givetvis inte bevisa att de ljuger och själva har skrivit insändaren, men jag kan berätta att just DET är vad jag tror. Det har ytterligare tillkommit indikationer på det som jag funderar på att skriva en särskild bloggpost om.

 9. Tidningar i Skåne har ofta inlägg från extremhögern underskrivna med fejkade invandrarnamn. Inget speciellt för Metro.

  (City menar MX / Jinge)

 10. Jag brukar kolla in Stockholms nyheterna på City om något har hänt och det är faktiskt inte sällan som läsare är förbannade på denna David Grossman.

  Nu läser jag inte City på jakt efter journalistiska pärlor därför att jag vet att de inte finns där, men jag har undrat varför han väckt sådana starka känslor hos folk.

  Det som är bra med det här Jinge, är den nakna rasismen förklädd, döpt till ett persiskt klingande namn, mot invandrare som inte påminner om hinduer, buddister eller mormorner, nej, det är en rasism riktad mot en viss grupp som vem som helst kan räkna ut vilket det är.

  Om artikelförfattaren är påhittad? Och om någon från City själv har petat in en sådan artikel? Vore det jävligt intressant att få veta det! Och om denne artikelförfattare själv tillhör en folkgrupp som tidigare varit utsatt för samma fördomar och hat genom tiderna, är det ännu mer angeläget att få reda på varför och vad denna person, vad denna ”journalist” har för syfte.

 11. Ta och lugna dig lite Mona. Om någon falsifierat ett inlägg bör det självklart uppmärksammas och fördömas, se lex Mana, eller hur? Men vad skulle journalistens eventuella bakgrund ha med saken att göra? Menar du Mona att det finns en konspiration här? Gäller den i så fall bara judar eller alla journalister med en annan kulturell bakgrund än den svenska enligt dig? Röstar du på sd Mona?

 12. Jonatan!

  Okej, jag är upphetsad :-) vill så gärna ta reda på vem denna obefintliga POET är. En poet med persisktklingande namn brukar göra väldigt mycket väsen av sig, men din vän här verkar inte finnas någonstans.

  Därför väntar jag med spänning på att få reda på vem det är som petat in POETENS insändare :-)

 13. Ja, nu har även jag läst inlägget.

  Handen på hjärtat! Hade ett sådant inlägg blivit publicerat om det hade handlat om zigenare eller om afrikaner?

  Aldrig i livet. Men här talar författaren om ARABLAND och KVINNOFÖRTYCK och OMSKÄRELSE. Några av alla magiska ord som kan få vilket rasistiskt och faschistiskt inlägg publicerat var som helst idag!

  Man mår verkligen illa!

 14. Tyvärr verkar SD med sina främlingsfientliga fränder ha väldigt lätt att föra fram sin propagande i en del skånsk media. Det kan verka lite provocerande att säga detta men att integrationen är en katastrof i Malmö är ingen slump. Att SD har sitt starkaste stöd i delar av skåne är inte heller någon slump.

  Ska vi tala om problemen med bristande integration så får vi också belysa medias roll och ställa oss frågan varför integrationen i Malmö fungerar sämre än andra delar av landet!

  SD har i likhet med extremhögern på 30- o 40-talet många ”dolda” sympatisörer. Utåt skulle de aldrig säga sig ha främlingsfientliga åsikter eller erkänna att de sympatiserar med högerextremister, men i det tysta så ställer de upp och stödjer dessa krafter.

  Jag är övertygad om att Jinge har rätt om att folk inom tidningen har mycket bra koll på vem insändaren är… Men jag vill inte heller säga att de ljuger, kan bara konstatera att sannolikheten för att de talar sanning är mycket liten!

 15. Tack Hampus!

  Saken är den att snubben, poeten, skall vara en Kistabo! En nollåtta alltså!

 16. Insändaren, eller vad man ska kalla den. är klart rasistisk. Hur fan kan City publicera något sådant?

 17. Det är skumt, han talar om svenskar i vi-form och om ”oss” men har ett mycket osvenskt namn. I själva verket är det en svensk som skrivit detta och som låtsas vara invandrare, någon mer än jag som anar Sverigedemokrater?

 18. Linda

  Det är klart att det är så. I annat fall är det ju ett perfekt fall för förskning inom en viss medicinsk inriktning :-)